Nakon dugih sedam mjeseci Mars je napustio prostore Blizanaca i ulazi u znak Raka u kojem će boraviti od 25. ožujka do 20. svibnja. Na djelovanje nas sada motiviraju emocije. Sve ono što je iznutra duboko pohranjeno traži svoj izlaz prema van. Krivnja, ljutnja, tuga, nježnost, osjećaj pripadnosti, ljubav i sve druge emocije žele biti osviještene, prihvaćene i otpuštene, osobito ako nam rade nered u tijelu ili u životu.

Zato si u narednih mjesec dana dopustite izraziti sve što osjećate, pustite to van iz sebe, neka izađe, ode od vas ili ako je pozitivno, zagrli ono što i koga volite. Budući da sada rjeđe ulazimo u direktan konflikt i češće se susrećemo s pasivnom agresijom, naučite se nositi s osjećajima na zreliji i odgovorniji način. Pričekajte da onaj prvi nalet ludila prođe, a potom mirno izrazite ono što ste osjetili. Ovaj Mars nas uči kako djelovati bez upotrebe sile, otkriti svoju ranjivost i suosjećajnost.

Nemojte gutati u sebe, ljutiti se u tišini, dopustite tijelu da vam kaže što činiti s tom emocijom. Nekad se samo trebate dobro isplakati, nekad se kvalitetno naljutiti, a nekad zagrliti osobu koju volite.

Istražite sve ono što vas okida izvana, možda je to mjesto s kojeg počinju unutarnje promjene. Posvetite više vremena i pažnje privatnom području života, roditeljskoj ulozi, stambenim prilikama, vašem odnosu s roditeljima. Tu se mnogo stvari sada može pokrenuti i riješiti. Usporite malo. Slijedite intuiciju.

Dajte sebi i svom srcu ono za čim žudite. Malo romantike, puno nježnosti, pronađite kreativne načine rješavanja onoga što je pred vama. Pogledajte u svoje djetinjstvo i odrastanje, možda i tu ima nešto što se može pomiriti, iscijeliti i shvatiti, a za vaše je dobro.

I Pluton je ušao u znak Vodenjaka i mnogo toga se u mjesecima koji dolaze može promijeniti i vidjeti na drukčiji način.