Mjesečni horoskop za travanj 2023. godine - evo ključnih datuma i planetarnih aspekata na koje treba obratiti pažnju tijekom mjeseca:

3. travanj - Merkur ulazi u Bika - Merkur ulazi u Bika gdje će kasnije tijekom mjeseca krenuti retrogradno. Merkur koji se kreće iz Ovna u Bika pomoći će da se stvari malo uspore. Naši umovi mogu postati tiši i bit će nam lakše da se umirimo i budemo smireni. Vjerojatnije je da će jasnoća izroniti iz mirovanja nego iz akcije. 

5. travanj - Sunce u konjunkciji s Kironom - Predivan dan oporavka i zahvalnosti koje su nas učinile onim što jesmo danas. Kiron je asteroid poznat kao iscjelitelj ranjenika. Sunce ga aktivira na ovaj dan, vodeći nas da osvijetlimo kako su nas naše rane, iako bolne, dovele do ove točke u našim životima. Kiron nas uči da, iako nas neke rane možda nikada neće napustiti, one mogu biti lekcija koja nas vodi do nečeg lijepog. 

6. travanj - Pun Mjesec u Vagi - Snažna energija povezana je s ovim punim Mjesecom kroz susret Sunca i Kirona. Vjerojatno će ovaj pun Mjesec donijeti napredak, omogućavajući nam da pronađemo snagu, suosjećanje i svijest. Pun Mjesec u Vagi također može osvijetliti naša partnerstva i kako se ponašamo u našim odnosima. Možda ćemo se morati osloboditi stavova, ponašanja ili obrazaca koji nam više ne služe. Teško je biti svjestan vlastitog beskorisnog ili čak štetnog ponašanja, ali će ovaj pun Mjesec osvijetliti te stvari za nas. Samo moramo biti otvoreni za promjenu. 

8. travanj – Merkur ulazi u svoju predretrogradnu sjenu - Merkur počinje usporavati u pripremi za nadolazeću retrogradnost kasnije tijekom mjeseca. Od siječnja nismo imali retrogradnih planeta, ali ta se čarolija sada bliži kraju. Iako još uvijek ne osjećamo pune efekte retrogradnog Merkura, možda ćemo početi dobivati naznake o tome što nam ovaj retrogradni hod priprema.

11. travanj - Sunce u konjunkciji s Jupiterom u Ovnu - Sunce i Jupiter se poravnavaju za svoju godišnju konjunkciju! Ovaj događaj koji se održava jednom godišnje unosi u naše živote bogatu, prosperitetnu i ekspanzivnu energiju. Jupiter uvećava stvari u našim životima, omogućavajući nam da vidimo jasnije i da razumijemo širu sliku. Moći ćemo pronaći pozitivno rješenje. Dan kada se Jupiter i Sunce poravnaju također se smatra pozitivnim vremenom za postavljanje namjera

11. travanj - Venera ulazi u Blizance - Ulazak Venere u Blizance pomoći će s lakoćom komuniciramo i družimo se s drugima. Također, s Venerom ovdje, bit ćemo više usklađeni sa sobom i povezaniji s intuicijom. 

19/20 travanj- Potpuna pomrčina Sunca i mladi Mjesec u Ovnu - Ovo je jedan je od najvećih događaja u godini - označava novi početak u evoluciji putovanja naše duše. Kako pada u Ovnu, znaku povezanim s novim počecima, ova energija se uvećava. Ova pomrčina će biti moćna za postavljanje namjera, vizualizaciju i traženje novih mogućnosti. Kako pada u Ovnu, on također započinje potpuno novi ciklus koji će trajati sljedećih 18 mjeseci. Obratite pažnju u ovo vrijeme na teme koje se odvijaju u vašem životu, jer vam to može dati naznake o tome što je predodređeno da se odvija tijekom narednih pomrčina. Toliko je energije "novog početka" ispod ove pomrčine da ima moć zaista usmjeriti naš životni put u potpuno novom pravcu. Pomrčine obično donose neku promjenu, transformaciju ili preokret, u nastojanju da nas pomaknu u više stanje svijesti. 

žena u brodu
Pexels 

20. travanj - Počinje sezona Bika - Sunce prelazi iz vatrenog Ovna u zemljanog, prizemnog Bika. Sezona Ovna može nam dati nalet motivacije, a kada se Sunce smjesti u Bika, stvari imaju tendenciju da se usporavaju, dajući nam priliku da zastanemo. Nije uvijek lako suočiti se s trenucima pauze. Pauziranje može osvijetliti stvari koje ne funkcioniraju u našim životima, ali također može stvoriti vrijeme za više zadovoljstva. Na najvišoj vibraciji, sezona Bika nam omogućava da nađemo zadovoljstvo u malim stvarima, usklađujući nas sa zahvalnošću, uvažavanjem i obiljem. Na praktičnom nivou, sezona Bika je odlično vrijeme da organizirate svoje financije.

20. travanj - Kvadrat Sunca i Plutona - Ovo je prvi put da će Pluton biti u kvadratu sa Suncem nakon što se preselio u Vodenjaka. Pluton provodi oko 20 + godina u svakom znaku zodijaka. Pluton je posljednji put bio u Vodenjaku prije više od 200 godina, tako da je ovo rijetka energija koja se pojavljuje jednom u životu. Pluton je planet moći i transformacije, a Vodenjak je znak revolucije, tehnologije, slobode, liječenja i zajednice. Sve su to područja koje možemo vidjeti transformirane i na kolektivnom i na osobnom nivou. 

21. travanj - Retrogradni Merkur u Biku - Naš prvi retrogradni planet od siječnja! Merkur ulazi retrogradno u znak Bika do 1. svibnja. Retrogradni Merkur ponekad može pomutiti naše razmišljanje, navodeći da previdimo stvari i propustimo važne detalje. Iz tog razloga, najbolje je biti spor i razborit tijekom retrogradnog Merkura kada je u pitanju donošenje velikih ili dugotrajnih odluka. Međutim, retrogradni Merkur je vrijeme kad nam naša intuicija može govoriti s većom jasnoćom. Također, može otkriti podsvjesne misaone obrasce koje trebamo razmotriti. Retrogradni Merkur u Biku može pokrenuti probleme koje moramo riješiti vezane uz naše samopoštovanje. 

24. travanj - Sunce u spoju sa sjevernim čvorom - Ovo je posljednji put da će se Sunce poravnati sa sjevernim čvorom u Biku u sljedećih 18 godina. Kasnije ove godine, sjeverni čvor će se preseliti u Ovna, stvarajući tako novi ciklus. Sjeverni čvor predstavlja našu sudbinu i kuda idemo. Dok Sjeverni čvor završava svoje putovanje u Biku i posljednji put se poravnava sa Suncem, lekcije njegovog vremena ovdje su koncentrirane. Sjeverni čvor u Biku nas je poticao da se fokusiramo na naš odnos s materijalom, obiljem i samopoštovanjem. Možda ste primijetili da su se ova područja pokrenula u posljednjih godinu i pol. Gdje ste se osjećali pozvanim da prilagodite svoj odnos prema materijalnim stvarima, ili čak materijalni svijet? Kako ste se osjećali kada je u pitanju davanje i primanje obilja? Kako je dovedeno u pitanje vaše samopoštovanje? Jeste li se osjećali pozvanima da se zauzmete za sebe više nego inače u posljednjih godinu i pol dana? Sve su ovo fantastična pitanja za razmišljanje dok se Sunce i Sjeverni čvor spajaju. Ovaj nebeski sastanak također može pokrenuti sudbinske susrete i situacije u našim životima.