OVAN

Nedavna prošlost: U tarot kartama vidim da ste si razjasnili neku temu koja vas je mučila. Može se raditi o nedoumici vezano za posao, kupnju, investiciju ili naravno – ljubav. Oko nekog ste bili znatiželjni i potaknuli su vaše zanimanje, a odgovore ste pronašli istraživanjem, malo ste stalkali situaciju. Ako vas zanima Ovan, i oni su se zanimali za vas i istraživali sve dostupne izvore. Tehnički, nakon istraživanja, odustali ste od te teme ili osobe, činilo se lagano i dostupno onako na prvu, ali nakon proučavanja ipak se ne radi o lakom zadatku. Odustali ste. Moguće da je druga strana proučavala vas i zaključila kako bi moglo biti komplicirano.
U najavi: Ne bih rekla da ste u potpunosti sami ili da druga strana solira. Međutim, na izvana i iznutra, u četiri zida scenarij se ne podudara. U ovom je periodu moguće da vi izbacujete pregršt „sretnih slika“ na društvenim mrežama, no to su ipak samo fotografije. Realnost je malo mračnija. Uloge naravno mogu biti zamijenjene. U cijeloj toj priči ne odustajem od teorije da je netko nekoga zapazio i netko je nekog malo ogrebao po srcu i sad stvari više nisu iste. Nalazite se usred nove priče.
Ishod: Svi planovi o novom braku ili vezi propadaju. U najavi jest razvod ili rastanak. Dojam je da iz nečeg želite van. To naravno može biti i posao, razmatrate što bi bilo kad bi bilo, naročito koketirate s idejom o otkazu. Neki od vas rade u knjižnici ili čuvaju spise, arhivari su i sl. Nešto se u ovom periodu počinje događati, a da ima veze s time. Ako odlučite otići, definitivno će vas pokušati zadržati. Niti u ljubavi, ali niti u poslu – ne žele da odete, naročito ako ste zapetljani i ljubavno i poslovno. Usprkos svemu, vi i prva tema, tema koju ste istraživali – dolazi do komunikacije. S obzirom na to da predviđamo budućnost, cijeli razvoj malo će potrajati. Jednom će cijela priča zvučati kao anegdota, ali definitivno ovo što vas sada muči, osoba koja vas muči – oboje ćete staviti sve karte na stol (iako vam to sad izgleda nemoguće). Negdje su vas putem pogoditi, probudili znatiželju u vama – ovo tek počinje. Vi već jeste stvorili nešto, živite svoj film – ali pojavljuje se osoba koja će se uklopiti u sadržaj i tek treba vrijeme pokazati u kojem smjeru to ide. Ovo nije netko nebitan za vas, ali Svemir traži prostor za njih.

BIK

Nedavna prošlost: Nekome tko vas je pokušao nadigrati rekli ste NE, pružili ste otpor. Moguća je i light veza s Tindera i slično, a tom ste playeru jednostavno pokazali zube. Iza vas je netko tko vam je par, no s njima ste u svađi ili je ista na pomolu. Nemate hrabrosti pretvoriti to u konkretnu priču. To koliko ste kompatibilni je jasno kao dan, ali ne možete se dogovoriti. Vidim i razliku u godinama, ali i da se ne podnosite – međutim, paradoksalno, privlačnost je neupitna.
U najavi: Reaktivacija navedenog iz prošlosti. Iako ste se zamrzili na prvu, ipak ste se i zaljubili bez ikakve logike. Definitivno vam ulaze u život i postoji niz tema koje s njima morate odraditi. Cijelo ćete se vrijeme pratiti kroz karmičke dugove, nedovršene poslove i bit će iznimno neugodno. Vaše lekcije prate njihove i obratno, ali na niz podudarnosti postavlja se pitanje sukoba intuicije i emotivnog. Emocija bez intuicije dovodi do ishitrenih akcija, a intuicija bez emocija je informacija bez ekspanzije. Za oboje – veliki test vaših dosadašnjih programa i kočnica. Odnos će biti težak i promatračima besmislen, čisti gubitak vremena, no to nije tako. S razlogom ste spojeni u ovo bolno iskustvo koje će vam kopati po ranama.
Ishod: Ne vidim mnogo fizičkog i opipljivog, ali energetski svakako: ovo će trajati cijelu godinu, imate niz lekcija koje morate odraditi. Oboje jedno s drugim nemate sreće i radi se o nemogućem odnosu koji će se na duge staze omogućiti. Ulaze u vaš život, ostavljaju dubok trag i tamo nekad jednom – može biti nečeg opipljivog, ali ne sada. Isprva ćete loše djelovati jedno na drugo. Možda u vaš život ulazi Ovan jer su Ovnovi imali sličnu situaciju u najavi.

BLIZANCI

Nedavna prošlost: Usudila bih se reći da nekog volite i netko voli vas, ali oboje nemate pojma što s time. Ne možete shvatiti šale li se oni ili vas ipak žele, no komunikacija o tome stiže. Neodlučni su. Ništa se loše ne događa, ali se ništa ne događa. Već ste razmatrali napuštanje te fantazije, ali dobro da niste jer eto njih, smislili su se.
U najavi: Dolazi do komunikacije i to na najjače; njihova poruka stiže, njihov poklon ili paket stižu... Postoji razlika u godinama i to će se premostiti. Ono što je problem jest kako definirati ovu novu situaciju. Morat ćete se odmaknuti kako biste redefinirali pristup. Taj bi odmak mogao malo potrajati i utoliko bi druga strana mogla odustati. Stiže novi početak, ali kao da nećete biti u top formi i spremni, i opet ćete se naći na početku. Od svega bi opet mogli biti na nuli, ali znate kako se kaže – i kad dobiješ vrtinjak to je korak naprijed. Ako je moguće, pripremite se na komunikaciju. Razmotrite zašto vas mogu odbiti i kako mane pretvoriti u prednosti. Dojam je da ste se uspavali od tolikog čekanja da se jave i sad, kad je potrebna najveća koncentracija, ostajete bez fokusa.
Ishod: Borit ćete se za ovu priču. Blizanci pazite se, ovo je tvrd orah. Preporuka tarot stožera je da se oslobodite straha. Radi vaše nespremnosti ovo bi moglo brzo završiti.

RAK

Nedavna prošlost: U dva navrata pokušali su se pomiriti s vama. Mogu biti dva udvarača, ali ipak bih se odlučila za jednu osobu koja vam se pokušala dodvoriti dvaput. Može se raditi i o klasičnom ulizivanju na poslu ili dodvoravanju u obiteljskim krugovima. Ipak, jasno se vidi da se netko počeo ozbiljno zaljubljivati u vas. Moguće da je sve započelo nekim manjim projektom, no pretvorilo se u veliku ljubav. Njihov interes ima rok trajanja. Ako se radi o pomirenju, kao da nemate više živaca za to; moguće je da su vam prenaporni i nemate volje za ljubav. Postoji bojazan da netko nije prebolio nešto od ranije ili se radi o bivšoj ili bivšem koji stvaraju komplikacije.
U najavi: Netko će biti uhvaćen u laži, ne znam zašto, ali ne mogu se oteti dojmu da ste to vi, tako da svakako pripazite.
Ishod: Ne znate što poduzeti. Svi planovi o pomirenju dugoročno propadaju naročito jer se ovom odnosu pridružuje još jedna osoba. Vas je kao troje u vezi, ali vas nije troje u vezi. Želite biti s njima, ali se pravite da ipak to ne želite. Odnos je kompliciran i neće biti podržan od strane okoline. Situacija je na tragu zabranjene ljubavi. Mnogo toga krijete, ne možete iskazati svoje osjećaje, ali također vam se niti ne odlazi iz ovog odnosa. Želite ih, ali vas je sram da je tome tako. Neugodno vam je priznati da vam se sviđa to što vam se sviđa. Strast je neobuzdana, netradicionalna, apsolutno nedopustiva, no bacili ste oko, zakačilo se i srce i nemate kud. Odlazak je zapetljan između nesposobnosti da ovo iskomunicirate s njima i vaših visoko podignutih granica. Devijantno ponašanje kojem se ne vidi kraja jer je ciklus nedovršen – ovo bi moglo potrajati, bit će realizirano, ali ne nužno uskoro.

LAV

Nedavna prošlost: Iza vas je tjedan koji vas je ubio u pojam. To su oni periodi u kojima shvaćate što želite, a što ne i tada neminovno dolazi reality check. Moramo se složiti da je to uvijek neugodno. Nekakve prolazne ponude više ne dolaze u obzir, ne zanima vas ništa površno. Može se raditi i o besmislenim poslovnim ugovorima i prilikama. Također, nekome ste ubili sve snove, naravno uloge mogu biti zamijenjene. Oko nečeg više niste nimalo zbunjeni. Sad znate što hoćete, znate znanje, a to ste znanje skupo platili. Rekla bih da ste htjeli nešto iskomunicirati s nekim, očekivali ste kako razgovarate s odraslom osobom, ali njihova infantilna reakcija motivirala vas je da dignete ruke. Nemaju jasne namjere, ne znate što hoće od vas. Otkazani dogovori, planovi, kave, ručkovi i večere.
U najavi: Nećete ipak pristati. Nepovjerljivi ste i nemate potrebe tolerirati nečiju odlučnost. Na ovo se naslanja nečiji povratak. Izbjegavajući ovaj odnos ulazite u upravo ovakav odnos, ali s nekim drugim i to doslovno iz vedra neba. Dok ovo stavljate od ranije u ladicu, nešto drugo izlazi iz arhive. Nije željeno, nije očekivano, ali morate ipak proći kroz to iskustvo. 
Ishod: Komunikacija u najavi. Moj dojam je: „Kud baš sad!?“. Imali ste ranije vremena i smisla za ovo, ali sad kada se ta ista tema otvara, ali s nekim iz prošlosti niste raspoloženi i niste prisutni. To su one situacije kad u životu dobivamo ono što želimo i ono što ne želimo. Prošlost dolazi na velika vrata, vjerojatno tijekom ovog tjedna.

DJEVICA

Nedavna prošlost: Dvije ponude: ozbiljna i neozbiljna, obje su bile jake, ali obje prilike su propale. Samo iznimno radilo se o jednoj. Po meni, ipak su bile dvije opcije. Loš start. Ponude su mogle biti i poslovne. Bilo je mnogo emocionalnog nezadovoljstva, netko se ponio nečasno, prljavi igraju prljavo. Drugu ponudu niste prepoznali, niste bili emocionalno zreli. Niste u kontaktu, a ako i jeste – komunikacija je distancirana i prijetvorna. Energije su bile moćne i radilo se o nečemu iznimno bitnom. Niste prepoznali priliku ili kraj iste jer znamo da svaki koncept ima neki svoj rok trajanja.
U najavi: Donosite nove odluke. Nema više prenemaganja i prokrastinacije: nekako ćete uspjeti sve izbalansirati. Izgubljeno će se vratiti. Krećete od nule bez oklijevanja. Očekujte akciju ili pristupite akciji: sad je pravi čas. Nekako ćete shvatiti kako je veza na pomolu, a na istu ste i apsolutno spremni. Ljubavno prepuštanje na najjače. Ovaj put upalit će.
Ishod: Propričat ćete; komunikacija stiže. Želite ih, sviđaju vam se, ne isključujem da vam se sviđa netko poznat i slavan, a uzvratit će vam osjećaje. Moguće da vam padne na pamet ulizivanje i dodvoravanje – to nije preporuka ovog tarot stožera. Uloge mogu biti zamijenjene. Nemojte da ovo završi i prije nego što počne – već se jednom urušilo, moglo bi opet. U najavi je značajan, pozitivan preokret situacije. Postoji vjera da će ovo uspjeti. Odrasla ponuda u najavi. Oboje želite ovo.

tarot
Shutterstock 

VAGA

Nedavna prošlost: Imali ste posla s igračem. Velikim igračim. Prevarili su vas, nadigrali, znamo već kako to ide. Vjerujem da ste uvjereni kako ste pametniji od onog što vam se dogodilo, no tada se postavlja pitanje pa kako vam se onda to dogodilo. Otkud to iskustvo onda u vašoj realnosti? Jedini odgovor je stvaranje energije na tu temu i onda se ona iznova aktivirala. Bilo je mnogo nemira i ružnih krajeva, ali na neki čudan način nakon zatvaranja te priče prilično ste zaradili. Na ovu ste temu profitirali iako ste skupo platili jeftinu grešku plus niste isprva slušali intuiciju. Od ovog ste se jedva oporavili.
U najavi: Niti vas neće zaobići komunikacija ovog tjedna. Radi opsega komunikacije moguće da imate posla s Blizancima; oni su imali ovako puno priče u najavi. Teško možete zaboraviti nepravdu koja vam je nanesena, kao i šteta, no pružate im ruku pomirenja. Situacija će se popraviti iako su vam priuštili pakao. Moguće da je pakao proživio netko blizak vama, ali sad se intencija pomirenja tiče i vas te se vi mirite s tom energijom.
Ishod: Vraćate svoju osobnu moć. Sve što je bilo izgubljeno vratit će se. Iskreno, ne znam kako uklopiti prvi dio, a to je dio s velikim igračem. Nije mi jasno kako se to dalje razvija radi ove velike komunikacije i pomirenja. Situacija se bitno poboljšava. Skinut ćete veliki kamen sa srca i doživjeti značajno rasterećenje. Ovo će na dobro.

ŠKORPION

Nedavna prošlost: Iznova dajete šansu nekome tko vas uvijek povrijedi. Pomalo ste zaglavili iako vas ne boli, no polako uviđate da nema napretka i situacija nije za vaše najveće dobro. Jedan dio manifestirati, ali drugi dio nikako. Oko manifestiranja – pomogli su svakako, ali taj je ciklus dovršen. Nema potrebe da im se vraćate, ali radite to kao po navici iako nema smisla oživljavati scenarij. Nema reciprociteta kao ni fer ponašanja. Dajete im šansu. Zašto?
U najavi: Napokon donosite odluku vezano za konačan odlazak, ali kako to obično biva stavljaju vam ruku na rame. Nema prave ponude, sve je netradicionalno, pomalo društveno neprihvatljivo. Jedino što vam ide od ruke s njima je priča, priča, priča – slijedi set razgovora koji opet neće uspjeti. Možete manifestirati sve, osim da ih zauvijek prekrižite. Zašto?
Ishod: Oduzeli ste jedno drugom brdo moći i brdo vremena. Između vas i dalje neće biti saveza ili jasnog plana. Vi ste davnih dana taj ciklus završili, ali iz nekog razloga niste u stanju otići. Nema većih promjena na tjednoj bazi dok ne razriješite ovo.

STRIJELAC

Nedavna prošlost: Odlučili ste se za mir, a ne za dramu. Okrenuli ste se poslu, obilju, manifestacijama dok je druga strana ostala zapetljana u čekanju da im se posvetite. Prestali ste hraniti njihovog vuka i biti povjesničari tko je što kome napravio i kako se tko tada osjećao. Jasno su vam dali do znanja koliko su tužni radi toga. S obzirom na to da uloge mogu biti zamijenjene, nadam se da ovog puta ipak nisu. Čvrsto se nadam da ste na strani stvaranja, kreativnosti, obilja. Izgledate kao netko tko je shvatio sve, nema više oklijevanja i nedoumica. Samo je nebo granica.
U najavi: Ozbiljna ponuda u najavi. Komunikacija. Vjerojatno oko statusa veze, no može biti i poslovna prilika. Za neke novi seksualni partner u najavi. Vodimo ljubav, a ne rat bio bi vaš grafit. Moguće je da imate posla s nekim tko je galantan, imućan, znaju vas zabaviti, izvesti... Razmatrate i tu opciju. Kako to obično bude, ne hranite prvog vuka i oni će vam novu priču svakako pokušati pokvariti. Trebate donijeti važnu odluku i racionalno donijeti odluku što i kako dalje. Nešto po tom pitanju neće ići i znate da se samo šale s vama. Očekuje vas nepopularan razgovor, mrski sastanci, neželjeni odlazak na kavu – dakle sve vodi u nepopularan kraj. Nemate potrebu vraćati se na staro, ali staro ima potrebu držati vam ruku na ramenu. Ne razumiju da više niste zainteresirani.
Ishod: Želite ići ka mirnijim vodama. Mnogi od vas ulaze u nova seksualna iskustva. Pronalazite svojih pet minuta sreće. Ovaj scenarij nadjačava ostale scenarije. To što želite dobivate bez većih posljedica, ali beskrajno je naporno vraćati se iznova na temu iz prošlosti. Ljubav (nova) će vas udariti poput kamiona, ali kako to obično biva s kamionom, on i ode, stoga uživajte najviše što možete. Tjedan velikih akcija. Shvaćate da je svatko odgovaran za svoju sreću. Nekad je biti nesretan samo stvar izbora.

JARAC

Nedavna prošlost: Ovo nije bio vaš tjedan. Neku ste situaciju morali napustiti za svoje najviše dobro. Nisu bili dobar medij za novac, posao, obilje. Rezovi su se dogodili, ali nisu bili bolni. Ponijeli su se nečasno, nekorektno, nisu se založili i investirali – bili ste prisiljeni otići. Postoji korijen problema, a prvo što vidim su financije – netko nema dovoljno. Ta strana vas želi pridobiti, dozivaju vas.
U najavi: Korijen problema ostaje, a to je da vam nisu dorasli, za njih ste previše: previše visoki, obrazovani, bogati, ljepši, bolji, uspješniji. Opet ćete izvisiti jer se ne mogu nositi s vama. Također, tvrdoglavi su, neumoljivi, puni sebe, arogantni.
Ishod: Ako su oni vaša sudbina, zapeli su u prometu. Ne mogu stići do cilja, nije prava prilika za vas. Možda jest odličan seks, provod i slično, ali to nije vaša prilika. Ovo na duge staze jednostavno neće ići. Ne možemo graditi budućnost na ostacima ostataka iz prošlosti – a oni su prilično nakačeni na prošlost iako više nisu tamo. Pokušavat će vas iznova osvojiti u nekoliko navrata, no nijednom neće uspjeti. Ako odlučite pričekati ih da se srede i ustoliče, to bi moglo potrajati. Opterećeni su, posvećeni, žele vas pridobiti – ali nisu opušteni i ne znaju preuzeti kontrolu, vladati scenarijem. Njihov fijasko ih svaki put sve više srozava i neprekidno vam padaju u očima. Ne znaju kako vas animirati, nemaju ideje kako vas zavesti i navesti da budete oduševljeni. Svaka naredna komunikacija dovodi do još veće zbrke. Ništa nije dovoljno dobro, nemaju smisla za angažman, reciprocitet. Na duge staze ovo je gotovo i nećete više nastavljati.

VODENJAK

Nedavna prošlost: Komunikacija je iza vas, kao i isprika. Ipak, svi planovi o vezi ili braku su propali. Nisu znali kako se potruditi oko vas; nije im išlo. Loš start u pravilu kao i netradicionalan početak najavljuju brzi kraj. Nisu dozirali ophođenje, nisu znali izbalansirati želju za harmonijom i želju da nešto u konačnici uspije. Htjeli su se dokazati, no nisu to uspjeli dokazati: veliki fijasko je nešto u što ste oboje zurili u nevjerici. Nije imalo potencijala, kao ni ozbiljnosti, protrčali su kroz vaš život.
U najavi: Niste završili, ali neće biti većih promjena. Početkom tjedna zbrajate gubitke i razmatrate što je sve pošlo po zlu. I dalje vam nemaju što konkretno za ponuditi. Ne možete zauzeti željeno mjesto u njihovom scenariju. Neprekidno vas uspoređuju, izlažu vas konkurenciji. Ne možete prebroditi to što ste nadjačani, međutim njihova uloga u vašem životu je zanemariva, ali kao da ste tome dali prevelik značaj.
Ishod: Nema neke nade, ali pripremite se za komunikaciju. Prije nego opet stavite svoje srce na izvolite, razmotrite da su zamjenjivi i da dolazi netko nov – vidim tu novu energiju. Ovo staro će pasti u vodu, stiže nova opcija. Prva iduća stvar će uspjeti, ovo neće nikako. Sve staro morate otpustiti, nije i nisu za vas. Može biti vezano za kupnju automobila, kuće i sl. Nemojte biti zatočenici onog što je bilo, naročito ako i sami znate da vam to ne služi.

RIBE

Nedavna prošlost: Važna veza za vas. Nisam sigurna da je to ujedno i važna veza za njih. Nisu emocionalno dostupni. Miješanje trećih strana. Dojam je da ste mogli biti sretni, ali niste, dakle tada niste i morate tu sreću ipak negdje drugdje pronaći. Rekla bih da skupo plaćate potencijal nečeg čega nema. Očekujte komunikaciju koja neće riješiti ništa.
U najavi: Svi planovi propadaju, ne možete pronaći zajednički jezik. Do pomirenja dolazi, no neće potrajati. Ako se radi o poslu, svakako očekujte nove drame. U ljubavnim odnosima, ne možete ovo prebroditi jer ne reagiraju na zreo, odrasli način.
Ishod: Nekoliko puta pokušavat će s vama iznova, odnosno onoliko koliko im budete dopuštali. Bez brige ako se ne jave, javit će se. Samo opušteno ako odu, mirno spavajte jer vratit će se. Ovo su nemogući odnosi na ivici toksičnog. Ispravljate krive Drine.
Popravljajući ovaj odnos i osobu, kvarite sebe. U najavi su najmanje dva pomirenja. Razigrani su, nestašni, raspoloženi za zabavu i beskrajno uporni – a to što su uporni i nisu odustali ne znači da im je mjesto u vašem životu i da vam taj odnos služi. Oni ne mijenja ništa, osim eventualno taktike.

  *Za privatno tarot čitanje Mariji se možete obratiti putem maila marijafranolic93@gmail.com