Spajanje Sunca i Venere ukazuje na ponovno rođenje Venerine energije i njezin postupni prelazak iz večernje u jutarnju zvijezdu.

Ponovno rođenje
Pod ovom energijom i naše srce može doživjeti ponovno rođenje.  Mogli bismo osjetiti kako nam se liječe stare rane za koje smo mislili da će uvijek biti tu. Možemo osjetiti kako se otvaramo većoj ljubavi ili otpuštamo blokade koje nas sprječavaju da osjetimo pravu ljubav. Spajanje Sunca i Venere također može razjasniti sva pitanja koja su nam se pojavila otkako je Venera krenula retrogradno.

Ove će se godine zvjezdana točka Venere odvijati u znaku Lava. Lav je vladar srca, što znači da ćemo u ovo doba vjerojatno osjetiti snažnu aktivaciju energija usmjerenih na srce.

Ljepota našeg unutarnjeg i vanjskog svijeta
Venera stvara savršenu zvijezdu ili ružu s pet latica svakih osam godina dok kruži oko Sunca. Ovaj savršeni geometrijski oblik podsjetnik je na ljepotu i red koji se nalazi u Svemiru.

Da bi stvorila latice, Venera se pretvara u jutarnju zvijezdu. Ovaj je prijelaz obilježen poravnavanjem Venere sa Suncem, poznatom kao zvjezdana točka Venere. Kako se Venera i Sunce spajaju, Venera se pretvara iz jutarnje u večernju zvijezdu. Venera se tada pomiče retrogradno i ponovno će se poravnati sa Suncem kako bi postala jutarnja zvijezda. Ciklus se zatim ponavlja.

Za Veneru na večernjem nebu se kaže da nam pomaže aktivirati osjećaje ljubavi prema sebi i da unosi ljepotu u naš unutarnji svijet. Smatra se da nam jutarnja zvijezda Venera pomaže u stvaranju partnerstava, veza s drugima i unosi ljepotu u naš vanjski svijet.

Izvor: Forever Conscious