Tjedna tarot terapija od 18. do 24. rujna 2023.

OVAN
Nedavna prošlost: Nikad u povijesti kanala i Tjedne tarot terapije nismo imali bolje otvaranje za neki znak, koliko svi pamtimo – naročito ne za Ovna. Kako se stream odvijao uživo, nisam mogla, a da ne upitam: „Ovnovi, na ovako fantastično otvaranje vi ste tu?“ Bilo je naravno raznih komentara poput „Ja mora da nisam Ovan“ i slično. Tjedna tarot terapija postoji kao stream uživo nekoliko godina, a mnogi su okrenuli novu stranicu u životu, manje su anksiozni, ne sjede u sobi za čekanje, iako nam se i dalje ovako dobro otvaranje „svima“ učinilo pomalo nerealno. S obzirom kako se radi o kolektivnoj energiji, a uloge mogu biti zamijenjene, ako vi niste najsretnija žena u galaksiji, to zacijelo mora da je vaša osoba. A kako svi živimo tako da ostavljamo dojam o sreći umjesto da smo uistinu istinski sretni, nije nemoguće da se to dešava ovih dana ili će se tek dogoditi iako je ova informacija završila u nedavnoj prošlosti. Na vrhu svijeta ste, vi ili oni. Međutim, kako se ovdje radi o tarotu, a on sam ima tzv. karte pozornice gdje ilustraciju jasno pokazuju lajsnu koja dijeli binu od realnog dijela života, rekla bih da se ipak radi o njihovoj predstavi kojoj svjedočite.
Uglavnom, davnih dana Ovan je zamislio željenu realnost i upravo se evidentno dogodio kvantni skok. Nezaustavljivi ste, na vrhu planine, zapalili ste društvene mreže informacijama koliko ste sretni i uspješni. Ako ovo niste vi, tada mora da je druga energija.
U najavi: Ako niste na vrhu planine, a nisu ni oni, vjerojatno neće rezonirati s vama. Ipak, ako ovdje donekle ima barem malo istine, svaki gimnastičar zna da ono što ide gore, mora i pasti. Zakon gravitacije, čista psihologija. Svaki gimnastičar kada skoči gore, unaprijed je spreman da će uskoro pasti dole. No, što se tu uopće dešava? Prilično razmišljate o vašoj osobi. Ni oni nisu baš ravnodušni, može se reći da besplatno stanujete u njihovoj glavi. Ako vi njih u nekakvoj agoniji uhodite na društvenim mrežama, to nije ništa naspram onog koliko pomno, pažljivo, detaljno, temeljito, dosljedno, vjerno - oni uhode vas. Na neobičan način uskoro će biti sve razotkriveno.
Potencijalni ishod: Netko će donijeti poštenu odluku. Možete očekivati ponudu. Netko nekome nešto definitivno nudi, zadnji trik o sreći jednostavno nije upalio. Ipak, sve ovo su izvrsne vijesti! I inače, ako je netko sebi na prvom mjestu – to je izvrsna vijest! I vi možete sebe postaviti na tron, dapače, kupiti si tijaru i normalizirati recimo doručak u krevetu s krunom na glavi. Ili, ako druga strana ne sjedi kući, kreću se i izlaze – to su sjajne vijesti, slobodno se ugledajte na njih. Barem ne morate razmišljati o karmi i jeste li ih zavili u crno; evidentno niste. Kako kažu stihove hita iz osamdesetih Girls don't cry over Louie, he wouldn't waste a tear on you. U međuvremenu, volite sebe. Nećete toliko burno reagirati kada se pojave na vašim vratima i krenu vam objašnjavati koliko im nedostajete.

BIK
Nedavna prošlost: Izašli su iz svoje jazbine, ali ne u potpunosti. Može se reći da znate kako su živi i zdravi, pokretni i funkcionalni, osvanuli su negdje ili ste ih sreli; nešto više od toga nije se razvilo. Ovo čak i ne mora biti vaša osoba broj jedan, nego energija pored glavne energije na koju ste fokusirani. Opazili ste ih, njušite ih u zraku, zbio se izvjestan trzaj. Duboko u sebi osjećate da će se opet ponijeti nečasno i sve bi spasila jasna, otvorena komunikacija koja se po meni nije dogodila. Ne vidite da ta komunikacija dolazi. Neko ste vrijeme bez njih, možda čak cijelog ljeta.
U najavi: Nije vam jasno u kojem ovo smjeru ide. Meni nije pak jasno koga točno očekujete, nekog od nedavno ili nekog iz pradavne prošlosti? Uglavnom, pojavljuje se osoba koja je toliko drska da vam bane u život iz vedra neba. Ovo će biti brzo, momentalno i odmah; nećete dugo čekati da se pojave. Dinamika je on/off s time da je bilo više OFF, nego ON momenata. Moguće da vas je bilo troje u vezi u nekom trenutku ili su vas izložili konkurenciji jer su imali još ponuda, a vas su svrstali u ladicu „second best“. Dolazi do ljubavne izjave i ljubavne ponude na koju nećete reagirati previše oduševljeno. Rekla bih da vam smeta način na koji će vam pristupiti i svi detalji koji nedostaju poput mirnog poziva na kavu, ugodnog dogovora i prijateljskog tipkanja. Ovo će biti naglo i nimalo nježno, a vi ćete biti vidno iznervirani. Rekla bih da ste počeli više cijeniti sebe i svakako ste prestali idealizirati kako su se ponijeli prema vama. To je nešto što mi žene načelno neprekidno radimo (same sebi), idealiziramo kako su daleki, isključeni, odrezani, nerazvijeni, emocionalno nedostupni, romantiziramo nejavljanje i manjak komunikacije te imamo nerealna očekivanja vezano za koje točno mjesto zauzimamo u njihovom životu? Nadalje, druga energija osjeća promjenu stoga nećete dugo čekati ne test našeg dragog Svemira.
Potencijalni ishod: Sviđa mi se kako rastete i razvijate se. Nekadašnja „second after the best“ ovih dana postaje najbolja verzija sebe, a to će opaziti i drugi. Kreativni ste, intuitivni, odlučni, donosite dobre odluke. Do komunikacije dolazi iz vedra neba, no što su duže čekali da vam priđu, više ste ojačali. Riskiraju da ispadnu pomalo glupi. Komunikacija je nespretna i djetinjasta. Ne žele da odete pa ćete iznova morati donijeti odluku, odnosno sud o tome, naročito jer malo nude u odnosu na ono što možete priuštiti tj. omogućiti sebi. Ne bih isključila da ste dosad čekajući njihov poziv otišli na ručak s prijateljicom, a to je ispala dobra odluka. Bilo je zabavno. Zatim ste čekajući njihovo javljanje otišli s društvom na koktel i isto niste promašili. Nagađam da se ispostavilo kako život uopće nije loš, nego ste imali fiksaciju na ono što vam nije uzvraćeno, a to je stvorilo osjećaj manjka i da nešto nedostaje. Sada znate da imate sve resurse i da niste ničiji „second best“. Oni zasad nemaju kapaciteta promijeniti perspektivu i nije nemoguće da ni ne znaju kako prići ženi na odrasli način. Trenutno vas ne mogu dobiti jer je nešto u vama itekako naraslo. Vi ste narasli. Odrasli ste.

BLIZANCI
Nedavna prošlost: S obzirom na to da je odmah na samom početku izvučena karta Pustinjaka, mala edukacija će reći kako je isprva u ruci nosio zmiju oko štapa koja se referirala na transformaciju i želju za promjenom. Kasnije je to prepravljeno u štap i lanternu koja pojačava želju za samoćom i osamom. Transformacija pada u drugi plan. Potrebe vas i vaše osobe došle su do zida te je potrebna promjena perspektive. Nadalje, moguć je generacijski jaz ili pak razlika u godinama i poimanju mudrosti. Jedini način da se vi shvatite je ranije spomenuta promjena perspektive do koje ne može doći jer je netko zaključao srce. Netko ne želi pregovarati. Sam sebi je dovoljan.
U najavi: Nedavno sam gledala dokumentarac o grupi WHAM! George Michael prisjećao se početaka i kako isprva nisu imali prikladnu odjeću za nastup te su stoga preferirali pjevati oskudno odjeveni kako se ne bi opazilo da nemaju za modne krpice. „U neukusu je bila određena energija“, rekao je. Ovdje bih rekla da ne možete pronaći adekvatnu energiju, što nastoji i druga strana – zaista se trude podesiti na vašu frekvenciju, ali im ne ide. Uloge mogu biti zamijenjene pa razmotrite i to. Druga strana razmatra kako vam pristupiti, ali im ne ide jer ste posve izvan ravnoteže. Jednoj energiji nije jasno što i kako i dojam je kako se sve pretvara u kašu. Ovo čak može biti i nova radna dinamika gdje se nikako ne možete uklopiti. Manjak ukusa ovdje ne izgleda inovativno, seksi ili egzotično te nikako ne može biti dio imidža. Zajedno ne stvarate nikakvu energiju, dok se oboje uzaludno podešavate.
Potencijalni ishod: Netko bi mogao početi tražiti nekog drugog. Ako se ne trgnete (vi ili oni) počet će se razmatrati i druge opcije, ne smijete prestati napadati ili gristi. Mogla bi se vratiti povezanost iako jedna strana ima pune ruke posla. Ako sad nemate ideje, bilo bi dobro da stvorite ideju. Kao mlada pop skupina ovo do neke mjere može funkcionirati po načelu „imamo to što imamo“, ali nedostatak se u ovoj ljubavnoj priči itekako osjeća, nedostaje vam inspiracije i smisla te ne znate kako se ubaciti u priču. Do neke se mjere možete ponašati kao da tek pronalazite način, ali nemojte postati glazbeni hit koji pada na top ljestvici. Vrijeme je za akciju i dokazivanje. Budite konkretniji, izravniji, jasniji.

RAK
Nedavna prošlost: Obično je najmračnije prije svitanja. Davnih dana mali je Rak poželio želju i ovih je dana shvatio koliko je ta želja zapravo daleko. Ima dosta samovolje u načinu na koji vas netko tretira ili ste vi prema nekome izuzetno grubi i dominirate odnosom. Nepopustljivost i neumoljivost. Moj način ili nijedan način, a dojam je fleksibilnost i „sve je u redu“. Ono pravo oboje se bojite iskomunicirati. Imamo žirafu u sobi koju nitko ne vidi i sve je tobože u najboljem redu. Gubite strpljenje, a komunikacije ne manjka i ekstremno boli.
U najavi: Ako imate aferu, skriveno ponašanje... Ili postoji afera u zraku, ona je živa. Niste sigurni u njihove namjere stoga škrto uzvraćate. Na ovu temu postoji problematika vezana za dom, obitelj – tako lako se nećete dati zatočiti, ali ujedno je prisutna bespomoćnost. Pružate otpor, ali uviđate kako se morate povući na vrijeme. Imate jednu ozbiljnu fazu u životu. Poantu afere trenutno ne mogu definirati o odrediti jer vi i energija s kojom ste u konfliktu dominirate. Oboje ste nesposobni donijeti odluku, neprekidno napadate i neprekidno se povlačite. Ono što čujem jest: Natjeraj me!
Potencijalni ishod: Kako sam ranije utvrdila, afera nije dovršena, ali taj svijet i ovaj svijet zasad se ne dodiruju i ovo će tek osvanuti kao nova tema ili događaj u nekom trenutku. Nećete moći brinuti o oba svijeta i jedan će morati otpasti. U bližoj budućnosti, nakon što se sada već energija bačena u drugi plan reaktivira, donijet ćete najvjerojatnije odluku da zadržavate ono što vam pruža strast, utjehu, ljubav. Shvatit ćete da ne morate svjedočiti boli, suzama i beskrajnim raspravama. Jedan veliki dio vas više ne želi zatvarati oči i bit će vrijeme za pokret. Ako imate tajni svijet, tajnu aferu, to nije gotovo.
Prihvatite prošlost i gledajte prema naprijed. Na trenutke vam se čini kako nema smisla sve što se upravo dešava, ali ni na to nemojte više gubiti vrijeme. Prestanite neprekidno se osvrtati. Žaljenje ionako nema nekakvu svrhu. Poniznost nije kada neprekidno predbacujete sebi što se mogli i kada i kako ste mogli. Nema potrebe da se toliko mučite. Pogreške su tu kako bismo iz njih učinili, a ne zadržavali se na njima svojim mislima i fokusom.

LAV
Nedavna prošlost: Zanimale su vas ponajviše financije. Želite upoznati financijsku slobodu, ali i kako biti slobodan ako ste u vezi. Postoji nostalgija vezano za neku od bivših osoba. Tu ste sentimentalnost izbijali raznim poslovnim suradnjama i projektima. Manje ste radili na svojim željama i iza vas nisu neki nezaboravni tulumi. Uloge mogu biti zamijenjene. Ne možete se obraniti od poziva i poslovnih ponuda, iako zasad dosta fejkate kako imate mnogo, što nije loše jer tehnički manifestirate. Zanima vas materijalno.
U najavi: Očekujte ljubavnog bombaša i ljubavno bombardiranje na najjače. Netko vam se pokušava približiti kroz nekakvu ponudu, pomalo transakcijski u stilu – ja imam to što ti trebaš, a tebi treba to što ja imam za ponuditi. U strahu su da ne budu odbijeni. Zanimljivo, zrcalite jedno drugo. I vi ste u strahu, ali radi financija. Smišljaju kako da vas pridobiju kroz akciju i projekt. Nemirni su oko svojih prvih poteza upućenih vama.
Paralelno, netko nije dobrodošao. Bit će neugodna komunikacija. Oboje ste ratoborni. Svađa bi se mogla odviti s Ovnom ili Škorpionom. Ovo je načelno posjeta u najavi. Prisutno je natjecanje kome je bolje u životu, ali kraj utrke dovršavaju dolaskom i posjetom jer više ne mogu izdržati. Nastupaju iz pozicije nervoze, ali ipak nećete biti raspoloženi. Dolaze naglo. Nepredvidivo. Primjerice, istraživanja su pokazala da mačke mogu napraviti sve što i psi. Jednako se daju dresirati, iako je način posve različit nego kod pasa. Naime, pas u svojoj naravi želi udovoljiti čovjeku i brže prihvaća sudjelovati u trikovima. Mačku moraš zainteresirati, postavlja se pitanje kako aktivirati taj potencijal? U vama će njihov potez izazvati jedno veliko NE. Nemaju čaroban metak koji će vas pogoditi da reagirate i budete poslušni.
Potencijalni ishod: Na raniji pokušaj imamo novi pokušaj. Ne misle odustati tako lako. Malo će se bolje pripremiti, ali i dalje nastavljate ne reagirati. Nikako vam ne mogu promijeniti mišljenje. Pred vama je period integriteta. Poštujte sebe i svoje namjere. Namjera i komunikacija s drugim ljudima moraju se podudarati kako bi vas Svemir razumio. Održite svoja obećanja i nemojte posezati za izgovorima. Postavljat ćete si pitanja poput je li povratnik dobar za moju emocionalnu stabilnost? Je li netko tko me smjestio u sobu za čekanje dobar za moje financije? Kako će se pitanja poput gdje su i što rade odraziti na moje projekte i anksioznost? Vrijeme je da shvatite kako je sve u vašim rukama.

DJEVICA
Nedavna prošlost: Moguće da imate posla s Jarcem ili drugim zemljanim znakom. Drama, svađa.
Nedoumice u stilu hoću – neću. Niste u nekoj naročitoj komunikaciji, a ako i komunicirate, komunikacija je vrlo napeta i pomalo neugodna. Jedna je energija ratoborna i nezrela. Ako se radi o poslu, niste potpisali ugovor ili ne znate što će biti s promaknućem i slično. Nove veze prolaze kroz neočekivane kušnje i izazove. Netko poništava sebe i mogućnost iskrenog razgovora.
U najavi: Ako očekujete komunikaciju, do komunikacije će doći. Susret je posve moguć. Međutim, netko ne može premostiti svoje slabosti. Ako se netko smanjivao u prošlosti, to bi se moglo nastaviti i u sadašnjosti. Ako se oni smanjuju kako bi vas potaknuli da ih odobrite i prihvatite, neće dobro završiti. Nemaju resurse i alate za pristupiti. Ujedno, između vas se urušava povjerenje.
Potencijalni ishod: U nekom će trenutku morati donijeti odluku i premostit će neodlučnost i u konačnici NE s njihove strane. Previše ste za njih, oni su se smanjili i sad je jedini način da se i vi smanjite. Žive u glavi, a shodno tome donose odluke bez da slušaju srce. Osjećaju to što osjećaju, a kada biste vi malo drukčije i oni bi. Poput stiha „ja sam sigurna koliko si siguran“. Svemir je uvijek na dispoziciji udovoljiti nam i biti nam desna ruka, ali dostupan je samo onda kad imamo određeno stanje uma povezano s prikladnom akcijom. Fiksna uvjerenja i projekcija kako bi nešto trebalo izgledati, a naročito strah od neuspjeha koče eventualni potencijal veze. Ovo se sve može odnositi i na posao ili obiteljsku dinamiku. Nemojte se smanjivati i nemojte ulaziti u nečiju sobu za čekanje jer su nepripremljeni i nerazvijeni za idući korak.

VAGA
Nedavna prošlost: Prodali ste dušu vragu da biste dobili nešto materijalno, a izgubili nešto emocionalno. Tome ste možda svjedočili ili bili izloženi. Uglavnom, za pet minuta nečeg sam prodala ili dala ili pak napravila ono što se od mene tražilo. Uloge mogu biti zamijenjene pa vodite računa i o tome. Može se raditi i o predbračnom ugovoru ili bilo kakvom podilaženju; putem ste izgubili dio sebe, platili cijenu, ali bilo je vrijedno. Ako ste promatrač nekoga tko je postupio u stilu da cilj opravdava sredstvo, u vašoj su energiji. Netko je imao više od ostalih, a htjeli ste biti dio toga i odskočiti od onog gdje ste se nalazili.
U najavi: Ulizivanje i umanjivanje važnosti te iskrenog pristupa. Netko će biti uhvaćen u laži. Nepopustljivost i nepravda. Netko neće priznati da je pogriješio. Postaje neizdrživo te vidim kraj. Može se naravno raditi i o poslu, gdje je netko prodao dušu vragu. Niste ni toliko povrijeđeni ili iznenađeni, samo više ne želite biti dio te atmosfere.
Potencijalni ishod: Žaljenje i nostalgija. Što god da ovo jest, pokušat će vas zadržati i objasniti vam koliko ste bitni. Međutim, postaje neizdrživo i jedna energija osjeća snažnu potrebu za novim riskirajući da će opet prolaziti kroz isto. Ali drugu šansu ovoj katastrofi nećete dati; ovo je završetak jednog velikog ciklusa. Bilo vam je najbolje i najgore, mnogo ste prošli, ali kako nema povjerenja, morate se pokrenuti i napustiti ovo. Za neke od vas ovaj period može biti podsjetnik na neugodnu izdaju i prisjećanje se pojavilo kao aktivna vibracija i dio predviđanja za naredni tjedan.
Ovo je period u kojem se budite iz poricanja i uvjeravanja sebe kako je crno bijelo. Postaje vam jasnije gdje i kako stojite. Sada vam je posve vidljivo što sve nedostaje, oko čega ste nepravedno zakinuti. Ne možete ignorirati očito i iako će promjena biti neugodna, morate ići do kraja. Često dok drugima samo dajemo, dajemo i samo dajemo ispadamo neodgovorni prema sebi – u konačnici, i mi imamo potrebe. Prebrodit ćete ovaj kontrast, samo hrabro!

ŠKORPION
Nedavna prošlost: Nitko se od svih znakova nije baš previše mirio, iako je došlo ili će tek doći do komunikacije. Škorpioni su se (tako je barem ispalo) jedini pomirili i nakon toga pokajali. Ako ste se mirili, nedugo nakon toga ste se kajali. Postoji dojam hoće li više ispasti išta od ovog... I odgovor kaže da neće. S jednom ste se opcijom pomirili, ali izgleda beznadno. Veza slabi, izloženi ste konkurenciji, nemate pojma kada će vam zabiti nož u leđa. Došli su naglo i ishitreno pa niste stigli odbiti ponudu.
U najavi: Još jedan tjedan u kojem ćete razmišljati zašto ste popili taj otrov? Još jedan period u kojem ćete vrtjeti pitanja poput zašto pristajete na nešto što vam ne služi? Zašto padate na istu foru? Čini se da niste u stanju dati vremena vremenu, srljate u tugu, a razlog je loša odluka. Nekad vam ljudi jasno kažu tko su kroz ultimatume i odluke poput: neću se razvesti, neću ostaviti ženu i djecu, neću se vjenčati, neću biti s tobom jer si „te i te“ vjere, neću napustiti svoje selo... i mi im ne povjerujemo, a lijepo nam objašnjavaju tko su i od čega su sazidani. Isto tako, nekad nam ljudi jasno objasne svoje kapacitete jer nas ne žele izgubiti. Primjerice, prezaposleni su i mogu se viđati jedino vikendom. Ili upravo vikendom najviše rade pa žele postići kompromis preko tjedna. Na vama je da kroz mudrost procijenite susrećete li se s nečijim zidovima ili granicama? Granice su dobre, zdrave i poželjne. Granice smetaju one koji ih najviše trebaju, naše granice iritiraju one radi kojih moramo čuvati svoj prostor. Zidovi su nešto posve drugo i temelje se na ranama i kako ljubav nije sigurno mjesto. Ljudi koji vas žele u svojem životu nastoje s vama iskomunicirati način na koji je to moguće, nemaju set uvjeta poput: ne moram se javljati, ne moram definirati odnos, ne moram tipkati samo s tobom, ne želim biti isključiv, nemamo plan i dogovor – hajdemo vidjeti kako je to kad sam ja padobranac, a ti si livada koja se ne može pomaknuti. U redu je odnos bez obaveza, ako to oboje želite.
Potencijalni ishod: Morate se početi mijenjati. Morate krenuti donositi nove odluke. I morate prihvatiti da neće odmah upaliti, da ćete pokušavati, pokušavati i pokušavati. Često gledamo film u kojem junak donese odluku „A“ i cijelo se vrijeme drži te odluke i uspije. Nedavno sam gledala dokumentarac o George Michaelu, dotaknuo je dno dvadeset i dva puta, a isto toliko puta se ustao. Ne sedam, kako Biblija kaže: „Pravednik će sedam puta pasti i sedam puta ustati“, nego mnogo više. Naši životi nisu filmovi, prije dokumentarci gdje iznova pronalazimo nove načine kako bismo otvorili nova vrata. Cijela najava ovog perioda svodi se na staru energiju koju nemate snage odbiti. Ovog puta Škorpioni neće dobiti sobu za čekanje, dobit ćete dvije sobe za čekanje. Ovo bi se moglo odraziti i na vaše financije i posao. Opet ćete donijeti krivi sud o situaciji. Pojavljuju se kako bi se pomirili i bili u vašim krugovima, ali nemaju namjere uistinu zakoračiti u partnerski odnos. Ovo će biti „ja se zavaravam“ faza. Promjene nisu ugodne, ali ipak su manje štetne od starih načina.

STRIJELAC
Nedavna prošlost: Netko vam jako nedostaje, ali biste prije umrli nego to priznali. Ako su uloge zamijenjene, užasno im nedostajete, ali prije bi umrli nego priznali. Nema nekih većih zbivanja, osim velesajma taštine gdje se sjajno zabavljate na društvenim mrežama, a patite u tišini. Nitko ne namjerava ništa poduzeti.
U najavi: Komunikacija. Prisutan je strah hoće li razgovor uroditi plodom. Imaju dosta zamjeranja. Oboje upadate u analize oko načina i pristupa; oni su pozvani drugačije vam pristupiti ovog puta, a vi ste pozvani razmotriti zašto su vam pristupili na način na koji su vam pristupili. A oboje ste energetski pozvani reagirati drugačije nego dosad. Vlada napetost uoči komunikacije koja će biti najavljena. Boje se neuspjeha upravo kao i vi. Neće pristupiti iz vedra neba, već posve suptilno i obazrivo.
Potencijalni ishod: Pomirenje. Ipak, pomirenje će biti i na vašu i na njihovu štetu jer oboje djelujete disfunkcionalno, na ivici toksičnog. Planirate, u glavi ste, nema protoka ljubavi u nastojanju „moram se vratiti po još“. Postavlja se pitanje, koja je svrha ovoga? Jedan veliki kraj drame mogao bi značiti novi početak, ali kao da se ne možete podesiti iako druga strana želi suradnju i prestanak napetosti.
U drugom dijelu, mogli biste se iznova pronaći i ovo na dugi rok izgleda obećavajuće. S ovom ćete energijom/osobom pronaći zajednički jezik. Osjećate li se frustrirano kada nije onako kako ste zamislili? Možete li više vjerovati Svemiru i predati mu kontrolu nad situacijom? Na poraze gledajte kao na lekcije. Imajte vjere da će nešto zasigurno upaliti na dugi rok, pa barem i „nešto drugo“ ili „netko drugi“.

JARAC
Nedavna prošlost: Izreka kaže kovanice bučno zveckaju, dok je „papir“ tih. Svoju vrijednost podignite u tišini. I rekla bih da se dogodilo upravo to – netko je svoju vrijednost podignuo u tišini, marljivo radeći. Mnogi su u nevjerici koliko ste daleko dogurali. Uloge mogu biti zamijenjene. Nešto su planirali ponuditi, ali su odustali. Nisu toliko ljubomorni, prije ih boli jer nisu ranije reagirali. Moguća je razlika u godinama.
U najavi: Očekujte hladan tretman. Led ledeni. Apsolutno su nezainteresirani. Ovdje je ignoriranje prvi korak do ponude i demonstrirat će vam koliko je gotovo. To je pomno planirana propaganda, očekujte šok na društvenim mrežama u stilu – Kako mi je dobro bez onog groznog Jarca!
Nakon toga dolazi do pristupanja i komunikacije. Pomno vas promatraju na društvenim mrežama i proučavaju sve vaše promjene kako bi držali prednost kad vam napokon pristupe. Ovo je taktika na ivici trika tako da nemojte nasjedati.
Potencijalni ishod: Nitko sretniji od njih kada vas napokon manifestiraju. Jedna velika misterija je kako, taj kako ne mogu dokučiti. Bit će definitivno naglo i božanski intervenirano. Koliko je sad, ovih dana, velika njihova nezainteresiranost, toliko će velik biti ovaj povratak. Nemate realnu konkurenciju, ali se energetski oboje prepucavate. Ne znam hoćete li ih izabrati jer je dojam da ne možete imati i njih i novce, odnosno karijeru. Njihovo će vas vraćanje usporiti, a možda i zaustaviti. Usudila bih se reći da ćete se dugoročno povući jer ova ljubav nije ekonomski isplativa i previše ste postigli u međuvremenu. Rekla bih da ste s ovom osobom imali nekoliko ciklusa. Uvijek ste reagirali na identičan način. Sad ste počeli funkcionirati na nov način koji ne nastupa iz ponosa ili principa, prije je dominantna želja kako se želite poštedjeti gubitka vremena. Ranije ste promatrali kako se oni ponašaju prema vama, a sada razmatrate kako vi sami – tretirate sebe. Ovo je jedan veliki kvantni skok i promjena uobičajenih obrazaca.

VODENJAK
Nedavna prošlost: Ako imate aferu ili ljubavnu kombinaciju to bi moglo uznemiriti vaše financije. Vas zanima stabilizacija financija, a nikako potres u tom aspektu. Muči vas i materijalno i emocionalno. Nekad problem s financijama može označavati da se vaša osoba bavi nimalo unosnim poslom koji se ne uklapa u vaš 3D, a nekad se može raditi i o obitelji koja koči razvoj vaše veze. S druge strane, to čime se bave su stavili na čekanje. Ali vi niste odustali od financija i prestiža. Niste odustali od onog što ste htjeli ranije, prije njih.
U najavi: Potrudit će se da vam se dokažu. Bit će visoko motivirani da ostanete. Imaju ozbiljne planove s vama i to će vam dokazati, ali upravo vas to tjera da napustite ovu dinamiku. Ono što čujem jest – sve je to radi mojeg loše odrađenog healinga!
Moguće da se netko ranije nije povukao ili istaknuo na vrijeme, ali dojam je da se sada nalazite na pravom mjestu u pravo vrijeme i činite upravo ono što treba, a to je okončavate, prekidate. Ne bih rekla da prihvaćate isprike, ali niti ponude.
Potencijalni ishod: Zaključavate svoje srce, doslovno odlučujete da više nećete. Razmotrite da se možda radi o poslu ili članu obitelji. Ipak, trebate nešto stabilnije i nekog tko je stekao nešto. Naročito sam. Ovdje čak može biti problem i porijeklo imovine. Niste raspoloženi biti na kruhu i vodu te živjeti asketski. Ne mogu dokučiti je li krajnost to što su neobično bogati, ili je pak krajnost da nemaju ništa? Energija je kolektivna pa imajte u vidu da nismo svi na istom dijelu puta. Izgleda da se vaše životne role ne podudaraju i tako nastaju svi nesporazumi. Nekad netko preuzima određenu ulogu, ali to je u stvari identitet s kojim se ne možemo povezati. Ne bih rekla da ste tužni ili povrijeđeni, jednostavno ste realni.

RIBE
Nedavna prošlost: Dobra ljubavna ponuda koja je čudno zamirisala. Ne bih isključila da ste provjerili ponudu i zaključili kako ondje ima nečeg pogrešnog. Može biti mini istraživanje u kojem niste očekivali nešto veliko, ali se svašta ispostavilo. Niste imali iluzija kako je ponuda najbolja u galaksiji, ali ipak niste očekivali da ste na dobrom tragu. Na tragu lošeg. Niste htjeli ne vjerovati, samo ste „pročešljali malo“ i ostali zapanjeni. Razočarani ste, ali zahvalni. Dojam je da ste mogli i puno loše proći.
Oni su pristupili prilično otvoreno, čak su vas pomalo zarazili otvorenošću, nije nemoguće da ste nešto htjeli probati po prvi put, ali zazvonio je alarm. Niste pogriješili, nije se radilo o panici, nego dobroj odluci. Kao da ste nekog provjeravali, provjerili o shvatili da nije za vas.
U najavi: Nastupili su kao da nešto nude i žele se izložiti, ali prebrzo odustaju. Nemaju alate i resurse. Ono za što nagađali da ne štima – u pravu ste – zaista ne štima. Dobra stvar je kraj zbrke. Postoji nešto u tjednu ispred vas gdje ih promatrate iako ne dolaze u obzir, ali vas uzbuđuje. Što ih više budete promatrali to će vam biti privlačniji. Ne znam oko čega ste pregovarali, ali te su ideje žive u vašoj glavi i dalje. Da možete, išli biste do kraja, ali ponor je prevelik i zasad sve je ovo načelno tek fantazija.
Potencijalni ishod: Okončavate jer razmatrate potencijalnu štetu. Ipak, ono što je pogrešno i dalje vas zanima. Boli, ali paše. Ipak će prevagnuti status, položaj u društvu, čiji uvjeti će biti ispoštovani. Ovo su ozbiljno uzbudljiva vremena. Rado biste započeli akciju, ali se ne usudite jer nagađate da razvoj događaja neće biti dobar za vas. Ovog ćete se osloboditi jer je cijena ipak previsoka.
Faktor kod odlučivanja bit će i osjećaj krivnje. Uvidjet ćete da ne morate pristati baš uvijek, baš na sve. Ako je ljubav igra, tada smo oboje igrači. Nedopustivo je da jedan igrač ucjenjuje drugog. Uglavnom, zanimljiva faza u najavi.

*Za privatno tarot čitanje Mariji se možete obratiti putem maila marijafranolic93@gmail.com