Gledamo li astrološku godinu, jesenski ekvinocij je polovica puta i vrijeme kada se počinju otvarati poglavlja na kojima smo radili. Iako nećemo stići do kraja ovog putovanja sve do ožujskog ekvinocija, možemo razmisliti o tome kako smo stigli do ove faze našeg putovanja i kako bismo željeli da završi.

Kako biste voljeli da ovo poglavlje završi? U kojem smjeru želite da se razvija ostatak priče? Iako nemamo potpunu kontrolu nad događajima u našim životima, ekvinocij je dobro vrijeme da progovorimo i damo Svemiru, sebi i drugima do znanja što nam je potrebno.

Ekvinocij: između fizičkog i duhovnog
Ekvinocij je sveto vrijeme kada je veo između fizičkog i duhovnog svijeta tanak, a energetska mreža planeta dolazi u višu vibraciju i sklad. Svemir oštro reagira na ekvinocij, a to je nešto što bismo možda čak mogli vidjeti s promjenom godišnjih doba.

Na sjevernoj hemisferi priroda počinje odbacivati i otpuštati, a na južnoj sve počinje rasti i cvjetati. Bez obzira gdje živite, svi možemo osjetiti ovu promjenu energije koja teče kroz naše živote. Možda ćemo otkriti da neke stvari treba otpustiti, dok neke druge dolaze u puni procvat.

Saznanje o tome što trebamo proširiti, a što trebamo suziti može se iskristalizirati u svitanje ekvinocija. Počet ćemo uviđati što nam je najvažnije, na što želimo potrošiti svoju energiju i gdje želimo staviti svoje namjere.

Ako se osjećamo neravnotežno ili se želimo stopiti s energijom Svemira, namjerno provođenje vremena na otvorenom u povezanosti s prirodom može biti nevjerojatno ljekovito.

Rujanski ekvinocij i početak sezone Vage
Rujanski ekvinocij također označava početak sezone Vage, znaka zodijaka koji je snažno povezan s pronalaženjem ravnoteže i protoka između davanja i primanja u našim životima. Vaga također predstavlja sebe unutar drugoga, što je u biti ono što postajemo u mnogim različitim odnosima u našim životima.

Sviđa li nam se tko smo kad smo u blizini određenih ljudi? Postoje li neki odnosi koji izvlače najbolje iz nas? Postoje li određeni odnosi koji nas izazivaju da rastemo pokrećući naše traume i podsvjesno ponašanje? Postoje li veze koje su jednostavno zabavne i koje nas podsjećaju na radost koju imamo? Postoje li odnosi koji se čine jednostranim ili odnosi koje moramo održavati kako bismo ostali profesionalni i održali mir? Veze su vrlo često naši najveći učitelji. Trebamo ih kako bismo napredovali, rasli i razumjeli tko smo zapravo.

Ako želite malo poraditi na odnosima, ekvinocij i energija sezone Vage mogu biti dobro vrijeme za to. Zasigurno u vašem životu postoji odnos o kojem iz nekog razloga učestalo mislite – možda osjećate da vas guši ili pak da zbog tog odnosa postajete najbolja verzija sebe. Pitanja u nastavku mogu vam jasnije pokazati što zaista mislite o tome odnosu, i tako vas nagnati da ga raskinete ili još više uložite u njega. Odgovor se krije u vama i sami ćete ga otkriti...

  • Što mislite, čemu vas ovaj odnos pokušava naučiti?
  • Osjećate li da je ovaj odnos karmička veza ili da je zapisan u ugovoru vaše duše? Ako je tako, što mislite koja je viša svrha svega?
  • Jeste li možda u ovoj vezi projektirani ili želite da stvari budu drugačije nego što jesu?
  • Slušate li doista i jasno komunicirate u ovoj vezi ili samo pretpostavljate?
  • Treba li nešto promijeniti u ovome odnosu, i ako treba, može li ta promjena krenuti od vas?
  • Koji dijelovi vas su ugušeni u ovoj vezi? Koji dijelovi vas su procvali?

Izvor: Forever Conscious