Moonology karte izvučene su za svaki horoskopski znak. Evo što vam Mjesec poručuje ovaj tjedan:

OVAN
Vrijeme je za ažuriranje, kako doma u kojem živite, prostora u kojem radite, tako i tijela u kojem boravite. Ako se ne osjećate naročito dobro, uskoro dolazi do poboljšanja - iznova ćete biti u formi i elementu. Oslonite se na korekcije i popravite sve ono što odgađate. Suočite se s malim sitnim obavezama koje prebacujemo iz dana u dan, odlažemo iz tjedna u tjedan sve do konačnog osjećaja gušenja i frustracije jer takav pristup ipak ne funkcionira. Učinite danas sve ono što ste odgađali mjesecima!
Nadalje, vrijeme je i za nove jutarnje i večernje rutine, naročito ako se osjećate zaglavljeno. U najavi je napredak, a osoba o kojoj razmišljate je pouzdana. Pored ove osobe, postoji još netko kome mnogo toga zamjerate – probajte živjeti čim veselije i sretnije. Zamjeranje je toksično i nimalo u skladu detoxom koji se preporučuje na svim nivoima.
Uvijek kada pomažemo drugima, ljubav i novac žele nam se pridružiti. Dajte, pružite, radije nego da uzimate. Otpustite negativnost. Besmisleno je neprekidno zamarati se detaljima i ishodima kako će nešto ispasti. Budite radoznali i znatiželjni. Sve je zanimljivo ako uzmete pravilno gledište.
Ostanite fokusirani jer ste blizu postizanja svojih ciljeva. Nakon što napravite reda u svojem životu, presložite emocije vezano za povjerenje i zamjeranje, možete se prilagoditi jednoj novoj okolnosti koja je u najavi. Bit će napeto i donekle neočekivano, vodite računa da ne napravite krivi korak. Na dobrom ste putu.

BIK
Svaka veza pada uvijek na istom ispitu, a to je komunikacija. Test koji je uvijek pomalo komplicirano položiti u ovom tempu života koji melje. Recite kako se osjećate. Otvara se šansa da se izjasnite. Posve se distancirajte od ishoda, prioritet je da objasnite i pokažete istinsku sebe. Slobodno idite do kraja ovog puta, izložite se i oslobodite. Budite posve otvoreni i prema mogućnosti okretanja novog lista. Ako netko ne može prihvatiti vaše želje i osjećaje, ako ste „previše“, tada neka se dogodi neželjeno. Ipak, na ovom se scenariju nećete previše zadržavati jer će vas jedan prijatelj ili prijateljica uistinu trebati. Netko će prolaziti kroz fazu koja je ipak teža od vaše.
Bit ćete u pokretu i znatiželjni oko novih ideja. To može biti i uvođenje brzog hodanja šumom usred tjedna ili pak vožnja biciklom nedjeljom popodne, kada je grad pust. Budite aktivni i spremni.
Vrijeme je da ne odustanete od svoje upečatljivosti. Ovo je period novih početaka. Osjećajte se zahvalno i posegnite za pisanjem dnevnika zahvalnosti. Biti zahvalan je čin ravnoteže. U tom stanju, dozvolite vašoj mašti da se razvije. Mašta je dostupan resurs koji pomaže našim manifestacijama, stoga nakon svih željenih i neželjenih razgovora, povežite se i komunicirajte sa svojom maštom. Nakon što pomognete prijatelju u nevolji, neka mašta pomogne vama u vašoj daljnjoj ekspanziji.

BLIZANCI
Vaš će se trud isplatiti. Neovisno o okolnostima koje promatrate ovih dana, novi poslovni ciklus je u najavi. Pozvani ste osmisliti plan, strategiju. Razmišljajte dugoročno i donesite čvrstu odluku kako ćete biti disciplinirani. Ovo je izvrstan period za učenje i istraživanje. U ovom vas je otvaranju posjetio Jarac, a to je znak čelične neumoljivosti, volje i ambicije. Vrijeme je da svoje snove, nade, ambicije i namjere provedete u plan.
Željena komunikacija neće vas zaobići. Odgovori koje trebate dolaze. Ipak, ispeci pa reci, reklo bi se. Nemojte biti površini kada budete objašnjavali svoju poziciju i kako se osjećate. Uvijek je lakše dodati tešku riječ, ali kasnije je skoro pa nemoguće povući ono što smo rekli. Ovaj će vas period nježno vraćati u osjetljiva vremena i otvarati neke stare rane. Vodit ćete tihi rat u sebi vezano za nečije indiskretno ponašanje.
S druge strane, imate vrijeme druženja i socijalizacije, a netko će pokušati koketirati s vama. Jeste li već opazili tu osobu? Eventualnu paniku kanalizirajte jednostavnim uzimanjem štapa. Otiđite u šetnju i pričekajte da vas štap dozove. Štap je simbol drva života, osi između neba i zemlje. On je alat za slanje poruka u nebo. A vi ste Blizanci zračni znak. Štap je simbol veze s našim najduhovnijim energijama. Šetajte sa štapom, bavite se njime, udomite ga. Štap nam pruža podršku na našim životnim putovanjima, a ujedno nas podsjeća na održavanje naše vlastite magije živom tijekom tih putovanja.

RAK
Bili toga svjesni ili ne, ovih dana gradite budućnost o kojoj ste nekad maštali. Mnogi su poslovi nedovršeni; jedan dio bit će uspješno okončan, dok neki projekti nikada neće ugledati svjetlo dana. Morate prihvatiti da iz nekih situacija neće se izroditi apsolutno ništa. Ipak, ovaj je period prepun potencijala i velika većina vaših snova se ostvaruje.
Svakako provjerite kojim ste namjerama ostali vjerni. Dolaze dobre vijesti i jedan pozitivan ishod. Ovdje će se otvoriti prostor za ranije spomenute nedovršene poslove. Oni iziskuju dodatan napor. Jeste li spremni zapeti? Svaka ideja započinje u mašti, u našem umu. Međutim, tek kada naša energija stvori namjeru i ona krene proizvoditi akciju – možemo očekivati ishod u realnom životu. Nastavite donositi hrabre odluke, ali nastavite biti posvećeni uz praktične korake.
Vezano za okončavanje odnosa i veza koje vam više ne služe, razmotrite kako grupno ponašanje i etiketiranje utječe na vašu realnost. Dozvoljavate li drugima da vam oduzmu dostojanstvo? Jeste li zaboravili vlastitu vrijednost? Jeste li počeli misliti da ćete uvijek biti pod čizmom nekog tiranina, bilo u vidu jedne osobe ili cijelog društva? Vrijeme je za nove taktike.

LAV
Imamo dvije ključne točke vezano za naredni period. Nemojte da vas prošlost drži zatočenima, naročito ako osjećate kako ste dosegnuli karmički vrhunac. Ako se osjećate zaglavljeno, vrijeme je za rezove bilo odnosa koji vam više ne služe ili okolnosti koje treba odvažno unaprijediti.
Karmička točka često se rastegne u tri točkice koje godinama mogu razvlačiti vaš život. Sami donesite odluku kada je dosta. Ako ne znate što trebate novo napraviti, sigurno je ostalo nešto za dovršiti, bilo da se radi o nedorečenom razgovoru ili poruci, a možda i nekom DIY zaostatku. Nadalje, vrijeme je za balansiranje spiritualnosti i praktičnosti. Ovog ste puta vi pozvani razmotriti ekonomski aspekt nekih svojih strasti, uz neugodno skidanje ružičastih naočala. Nekad se ova opaska o spiritualnosti i praktičnosti može odnositi na naše prijatelje koji su u vječitim nevoljama, neprekidno ih bodrimo, a kada nam treba jednostavna pomoć, nema ih na vidiku. Vrijeme je za razmatranje točke uloženog i dobivenog. Nakon ovog light energetskog čišćenja, vrijeme je za otvaranje srčane čakre. Iznova donesite ljubav u sve situacije i oslonite se na budućnost. Tko zna što je iduće?

DJEVICA
Često imamo nekoliko ciljeva i planova odjednom. Glavni se u vašem slučaju definitivno ostvaruje. Ipak, na putu do finala suočavate se s neželjenim stanjem, scenarijem, situacijom. Postoji jedan toksičan ciklus za koji priželjkujete da se okonča. Nije sve izgubljeno, ali netko ili nešto mora otpasti. Kao što znamo, promjene su poželjne, ali često neugodne stoga će biti potrebno izvjesno prilagođavanje.
Ovih ćete dana morati objasniti sebi gdje točno idete i kamo želite stići? Koji je idući korak? Nalazit ćete se u neželjenom stanju, tako s nama upravlja čudesna transformacija, a ona će pak tražiti od vas da se suočite sa svojim strahovima.
Sve ovo put je do vašeg cilja koji je definitivno dio plana i ono što ste započeli, uspješno ćete privesti kraju. Djevica je zemljani znak, no radi transformacije kroz koju ćete prolaziti, posjetio vas je Škorpion. Vaš animal spirit je žaba. Žabe su povezane s vodom, dok se krastače uvijek nalaze na suhom tlu. Pošto su vodozemci povezani s vodom i kopnom, često se dovode u vezu s magijom oba elementa. To ih također povezuje sa znanjem o vilama i vilenjacima. Budite toliko slobodni, kroz transformaciju pozovite svoje dobre vile i nabavite figuricu žabe, čisto kao srećonošu. Zbog svoje veze s vodom, žabe se također povezuju s lunarnim energijama jer kao što znamo Mjesec regulira plimu i oseku na planetu. Žaba je totem preobrazbe, a vi upravo prolazite kroz to.

VAGA
U ciklusu pred vama vjerujte u nemoguće jer je vaša veza stavljena na kušnju. Prilaze vam neobične, pomalo neželjene, mrske promjene, ali to samo znači da vas Svemir nije zanemario. Što mislite da je doista moguće? Vjerujete li kako se vaši snovi ostvaruju ili ste potajice odustali? Pokažite Svemiru koliko ste zagrizli, demonstrirajte neumoljivost i odlučnost.
Ako osjećate kako se razvoj situacije odvija u okolnostima „da, ali ne sada“ to samo znači da ste stigli do pola. Još nije gotovo stoga ne paničarite i nemojte se osjećati zaglavljeno. Imate tanke živce za dramu, stoga izbjegavajte one koji vole biti u centru iste.
Kako vjerovati u nemoguće, ako su okolnosti uistinu – nemoguće? Pomoću odmaka. Odmaknite se. Tako se dobiva rijetka šansa i situacija se okreće u vašu korist. Veza stavljena na kušnju, može se odnositi na poslovnu ili obiteljsku dinamiku, a možda imate i sklopljen savez između sebe i sebe. Sagledavanje šire slike je onaj dio akcije u kojem nema naglih pokreta, što je naročito poželjno ako se sve oko vas urušava.
Za nemoguće samo vam treba malo duže. Trebate svojim namjerama dodati malo revolucije, prije toga odmak, jasnoća, sagledavanje šire slike.

ŠKORPION
Posjetila vas je Djevica što znači kako je sad pravi trenutak da budete analitični i praktični. Ne treba ići u krajnosti i detaljne analize, ali vrijeme da iskreno odgovorite na neka pitanja. Vjerujete li da ste dovoljno dobri? Dok se učimo oslobađanju predrasuda o duhovnim i fizičkim carstvima, počinjemo sagledavati svijet iz drugog ugla. Možemo vrlo lako upasti u proces razmatranja kako nismo dovoljno dobri i na trenutak se odrezati od željene realnosti. Budite blagi prema sebi. I iskreni: dovoljno ste dobri. Dovoljni ste.
Vaša kuća, kao i životinje koje se mogu naći u njoj i oko nje, mogu vam reći puno o vlastitom životu. Imate li kućne ljubimce? Koje su njihove osnovne kvalitete i odlike? Kakvu vrstu odnosa imate s njima? Vaš dom vas odražava, ali i utječe na vas. Tradicionalno, to je mjesto mudrosti i često odražava ljudsko tijelo i proces razmišljanja. U kojim prostorijama provodite najviše vremena? U kakvom su stanju? Uredne? Neuredne? Prljave? Čiste? Tople? Ugodne? Kako se osjećate dok promatrate Mjesec iz svojeg doma? Kako vas Mjesec vidi, što osjećate na tu pomisao?
Dovoljno ste dobri, ali ako zaključite kako se morate pokrenuti, tada – pokrenite se.

STRIJELAC
Posjetili su vas Lav i Jarac što znači da ćete pomalo ići iz krajnosti u krajnost. Ovih će vas dana privlačiti gozbe, zabave, nakit, kič. Razmatrat ćete kako lagodno živjeti. Bit ćete uglađeni, ali rado ćete saslušati nečiji trač ili spletku. Suprotno tome, na drugoj strani krajnosti bit ćete ozbiljni, distancirani, hladni i pomalo zamišljeni. Ovo će biti prijelomni trenutak kada donosite konačnu odluku o otpuštanju nekog ili nečeg.
Ovog vam puta ponos neće stajati na putu i ako treba otići ćete po pobjedu, ali ako treba i pristati na poraz. Imate nišan na kraju teškog ciklusa i to je jedino što vas zanima. Neka namjera novog početka pogodi metu iz prve.
Perje fascinira ljude. Volimo ga držati, mahati njime zrakom, milovati svoje obraze, praviti perjanu posteljinu, perje promatramo i kao anđeosku poruku. Perje je simbol uspjeha uzdizanja iznad zemaljskog svijeta te oslobađanja od gravitacije svjetovnog. Ono simbolizira ravnotežu i vjetar. Nabavite pero i bavite se njime, naročito noću dok vas simpatizira Mjesec. Zamolite Mjesec da vam pomogne u vašoj želji ili željama, a potražite podršku i od pera koje možete slobodno proglasiti srećonošom.
Kraj ciklusa uvijek najavljuje nove faze stoga pripremite se na nove, uzbudljive pustolovine. I ovo će proći.

JARAC
Ako otkrijete da postajete pomalo čudni vezani za druženja i pozive, pomalo ste se otuđili i osamili, nemate vremena za površna druženja – vrijeme je da na trenutak pauzirate prosperitet na koji ste nagazili i – dišete. Mjesec vas poziva da usporite, meditirate, kontemplirate, legnete i gledate u zid. Vrijeme je za udah i izdah. Ulazite u nezaustavljivu fazu, apsolutno ste nedodirljivi i nadasve uspješni. Sve što taknete pretvara se u zlato. Ipak, iako nekada zastoj može izgledati tragično, to ovdje nije slučaj. Samo ste pozvani malo usporiti, vaše vas obaveze i aktivnosti trebaju, baš kao i vi njih.
Što biste radije vidjeli, vuka u divljini ili vuka na fotografiji? Što vam se više sviđa, vi na tronu manifestacije koja je dovršena ili i dalje zakačeni na vision boardu jer ste klonuli, bez energije čisto zato što se niste zaustavili na vrijeme kako biste predahnuli? Proglasite kratak odmor neophodnim i kratko odmorite. Nosite potrebu za odmorom sa sobom poput vlastite zaštite i rabite je onda kada je to potrebno. Neka vaš odmor i odmak budu vaša najbolja obrana.

VODENJAK
Nemojte odlagati neugodne, mrske poteze jer ugodnije je nalaziti se u zoni komfora. Radije zamislite sebe kako se mijenjate jer napokon poduzimate nešto. Istražite sve zastrašujuće opcije, barem na komad papira. Zar je toliko strašno? Zahvalite se vratima svojeg unutarnjeg svijeta i stanite ispred vanjskog svijeta. Kako se osjećate? Pristupite promjeni aktivno.
Sreća je na vašoj strani. Gradite povjerenje između vas i gospođe Sreće na dnevnoj bazi. Radi čega konkretno u vašoj dnevnoj rutini možete biti sretni?
Promjene, protiv kojih se neprekidno borimo, odjednom više neće biti naš prijatelj ako sagledamo kako nas Kreacija cijelo vrijeme pazi, mazi i čuva. U nekom trenutku dosegnuti ćemo nivo u kojem upravljamo kroz zonu komfora jer izlazimo „van“. Naša je kontrola prividna, ali ipak subjektivno prisutna.
Zona komfora je kao da uzgajate vrt u zatvorenom prostoru. U nekom trenutku, taj vrt morate iznijeti van kako bi rastao slobodno i neograničeno. Nekad dobijemo ili posadimo neko sjeme u malu plastičnu čašicu, sjeme se pretvori u prekrasnu biljku. U nekom trenutku ta ista biljka mora napustiti zonu komfora i otići u nešto veće.

RIBE
Osjećate li val promjene? Promjene stižu. Ako vas ovaj val koji ste zajahali usporava, vrijeme je za novi smjer. Hrabro i odvažno odlučite koji je idući korak. Imajte vjere u nove poteze.
Uzlijetanje i slijetanje predstavljaju dva najopasnija trenutka u letu svake ptice. To ima veliko mistično značenje. Prizemljenje je zahtjevnije od polijetanja. To možemo povezati i sa završnim fazama i prijelazima u našem životu. Moramo biti fleksibilni, ali ujedno i dovoljno jaki. Nekad je nesebičnoj zlatnoj ribici možda malo teže staviti svoje želje ispred ugađanja drugima. Promjene stižu i ovo bi mogla biti jedna od vodećih: stavljate sebe na prvo mjesto i prvo ispunjavate svoje želje, a tek tada tuđe. Nitko ne može uzimati iz prazne zdjele; prvo namirite sebe i vratite energiju.
Od vas će se očekivati prilagođavanje, ali ovog puta morate se prilagoditi sebi i svojim potrebama. Imajte vjere u ovaj potez i budite prioritet. Otvara se jedan sasvim novi prostor i slobodno ovo smatrajte svojim sretnim razdobljem.

*Za privatno tarot čitanje Mariji se možete obratiti putem maila marijafranolic93@gmail.com