Na današnji dan, 5. listopada Merkur se počinje kretati znakom Vage u kojem će se zadržati do 22. listopada.

Vrijeme je za razgovor. Progovorimo o onome o čemu dugo šutimo.

Idemo pronaći najsretnije rješenje za sve uključene.

Ne možemo više trpati pod tepih i okolišati.

Merkur u ovom znaku poprima miroljubive i diplomatske načine suradnje. Uči nas stvaranju kompromisa u kojem sve strane mogu biti namirene.

Pokreću se razgovori koji određuju daljnji smjer zbivanja vezanih uz brak, neki drugi odnos, uz potpisivanje ili raskidanje ugovora.

Razgovarajmo i onda kada nam je teško, kada mislimo da je nemoguće riješiti problem, da nema izlaza. Vrijedi pokušati, sve dok ne iscrpite sve pokušaje.

I nećemo uljepšavati istinu, nećemo govoriti ono što ne mislimo jer nas to neće nikud odvesti. Odnosno hoće, u novi krug problema.

Izgovorite ono što vam je bitno. Postavite jasnu granicu između sebe i drugih. Pa što ako vas ne shvate, ne možete nikog prisiliti da vas razumije. Onima kojima je bitan odnos s vama, odvojit će vrijeme i spremnost za čišćenje vašeg zajedničkog prostora u kojem se možda nataložilo toksina, smeća i svega onog što treba odvesti na otpad. A potom ćete vidjeti gdje ste.

Pronađite svoje ljude. Provodite vrijeme s onima koji vam neće govoriti – jadna/jadan ti, sigurno će ti biti teško, nije to moguće, ti si kriv/kriva…

Razgovarajte s ljudima koji će vam pomoći da vidite izlaz koji trenutno nije u vašem vidokrugu, a postoji. Provodite vrijeme s onima koji će vas riječima motivirati, podignuti, zbog kojih ćete ostatak dana provesti u miru, s osjećajem da je moguće.

I ne trošite svoje vrijeme na objašnjavanja, dokazivanja, ispričavanja. Neki vas ljudi neće moći vidjeti, oni žele samo onu verziju vas koja njima služi.

Zato progovorite i tražite za sebe, postavite granice, tada ćete vidjeti tko vas okružuje.