Dnevni horoskop za 5. listopada 2023. godine!


Ovan
Nadolazeći period unosi intenzitet. Fokusirat ćete se na intelektualni napredak, pravne situacije i planirati polako sljedeću godinu. Ovo je pogodan trenutak za promišljanje o tome što uistinu želite. Sagledajte širinu vlastite situacije i ne srljajte pri donošenju odluka.

Bik
Spremni ste istražiti talente kojima se ranije niste imali prilike pozabaviti. Ne sumnjajte u uspjeh, već se samo bacite u poduhvat. Odbacite negativne emocije i suviše kritične stavove. Tek onda ćete ostvariti ciljeve i uvidjeti sve svoje sposobnosti.

Blizanci
Trebate li odraditi nešto u tajnosti, danas je idealan dan za to. Manje je pak dobar za ulazak u ozbiljne veze, ukoliko niste sasvim sigurni da vam odgovaraju. Smijete se emotivno distancirati, samo je nužno tu potrebu iskreno komunicirati sa partnerom.


Rak
Vaša pažnja usmjerena je ka romantičnim vezama i partnerstvu, što utječe na sve ostale odnose. U sljedećih nekoliko mjeseci bit ćete primorani o nekima od njih donijeti odluke. Nije riječ o prekidu ili ostanku, već pronalasku ravnoteže i usklađivanju planova i prioriteta.

Lav
Danas biste se mogli naći u razgovoru s osobom koja voli provocirati. Želite li izaći iz situacije kao pobjednik ne dajte se uvući u to i radije se suzdržite od odgovora. S druge strane pak, bitno je ne tajiti išta partneru ili članovima obitelji pa u njihovom društvu otvoreno podijelite kako se osjećate i što vam je potrebno.

Djevica
Zadržite fokus. Trebate li se pozabaviti ugovorima ili usmenim dogovorima, obratite pozornost na detalje. Pod pritiskom ste, no što se bolje posvetite radu, to će se i situacija brže olakšati. Govoreći o detaljima; pazite gdje ostavljate ključeve, nakit, naočale… kako ih ne biste zauvijek izgubili.

Vaga
Danas ćete iskusiti „aha!“ efekt, koji je ujedno plod posvećenosti emotivnom odnosu ili poslu. Vaša snaga leži u sposobnosti odolijevanja kratkoročnim pogodnostima, a kako bi ostvarili dugoročne ciljeve. Danas možete uživati u savršeno jasnom balansu emocionalne kontrole i mentalnog integriteta.

Škorpion
Danas osjećate antagonizam prema društvenim mrežama, tehnološkim novitetima… kao da imate pomalo nostalgičan pogled na svijet u bez tih dodataka. S druge strane, zbog tog se ujedno osjećate odsječeno od društva, premda ćete sva svoja mišljenja iznositi direktno i iskreno. I to je sasvim u redu.

Strijelac
Ako ste nezadovoljni poslom to će vas danas opterećivati. Ne donosite finalne odluke dok se zaista ne uvjerite kako su one jedino rješenje. Impulzivnost bi samo mogla zakomplicirati stvari. Mogli biste postati suviše ovisni o nekome iz bliskog kruga prijatelja. Time će vam kasnije biti teže udaljiti se od tog odnosa.

Jarac
Zvijezde vam savjetuju da danas budete pragmatični. Riješite se stvari koje gotovo ne koristite i vizualno otvorite životni prostor. Pokušajte napraviti jesensko čišćenje i vidjet ćete koliko bolje ćete se osjećati. Premda ćete imati poriv promijeniti i druge oko sebe, sjetite se – budite pragmatični. Fokusirajte se na sebe i svoj mir.

Vodenjak
Planeti Vodenjacima trenutno daruju šarm i magnetsku privlačnost. Stoga se nemojte iznenaditi količinom novih lica koja će vas željeti bolje upoznati. Nemojte se truditi ostaviti dobar dojam kako ne biste djelovali lažno. Samo se prepustite i uživajte u momentu.

Ribe
Ne zanima vas površnost. Osluškujte svoju intuiciju kako biste u svemu oko sebe vidjeli samo istinu. Proučite dobro vlastite misli i što vas mori. Svaka slutnja bit će baš ono što vam treba.