Pred nama je prva pomrčina u znaku Vage, a ciklus ovih pomrčina na relaciji Ovan/Vaga nastavit će se do sredine 2025.-e.

U večernjim satima 14. listopada pokrenut će se jaka energija koja bi mogla dovesti do turbulentnih promjena na polju ljubavnih, poslovnih i drugih odnosa. Pomrčina se odvija na 21′ Vage, u blizini je Merkur, a nasuprot južni Mjesečev čvor i Kiron.

Otvaraju se ranjiva mjesta. Grlimo svoju traumu. Osjećamo ju. Pokrećemo iscjeljenje.

Iscjeljujemo prijašnje povrede koje destabiliziraju naš partnerski odnos.

Primjećujemo projekciju potrebitosti – želimo od partnera ono što nismo dobiti od roditelja.

Vidimo što/tko nas podržava, a što/tko nam otežava. Vidimo gdje idemo protiv sebe.

Dajemo li previše, a zadovoljavamo se mrvicama ili pak tražimo previše, a premalo dajemo? Nemoguće je dalje tim putem. S ovom pomrčinom traži se ravnoteža.

Pozvani smo uspostaviti zdravu ravnotežu primanja i davanja između sebe i partnera, sebe i roditelja, sebe i prijatelja te kolega s posla. Ignoriramo li brigu o sebi, postaje teže, tužnije, anksioznije.

Pokrenemo li i prihvatimo promjene koje dolaze, imamo priliku u budućnosti biti mirniji, sretniji, brže i lakše ostvarivati svoje ciljeve i želje, živjeti zdrave i stabilne odnose. No da bi to bilo moguće potrebno je maknuti tuđe terete s vlastitih ramena. Ne možemo primorati druge da se mijenjaju ako to ne žele. Ne možemo više preuzimati krivnju i odgovornost koji nisu naši. Ne možemo odustajati od sebe da bi sačuvali odnos. Ne možemo zahtijevati od drugih da nam daju ono što ne mogu. Ne može, ne ide.

Učimo brinuti za sebe i vlastitu dobrobit.

Otkrivamo vrijednosti partnerstva i suradnje.

Učimo postavljati granice i nove, funkcionalnije modele ponašanja u suradnji s drugima.

Ohrabreni smo reći ‘ne’ toksičnim odnosima. ‘Ne’ onima koji nas ne poštuju. ‘Ne’ onima koji malo bi, pa malo ne bi.

Odnosi koji su na aparatima imaju dvije mogućnosti – priliku za ozdravljenje ili završetak.

Samcima u život može ući nova prilika, a ona će im pokazati kakva su njihova uvjerenja o odnosu i ljubavi te jesu li spremni za zdravu vezu.

Učimo i shvaćamo što su odnosi i kako biti u odnosu, kakav partner/partnerica nam treba.

Očekuju nas neki susreti, razgovori, događanja koji bacaju novo svjetlo na osobe koje nas okružuju, na očekivanja koja imamo od drugih i oni prema nama.

U narednih šest mjeseci u prilici smo prekinuti jedan ugovor, zasnovati novi, ući ili izaći iz veze, pokrenuti ili okončati parnicu i puno toga vidjeti, a što je dosad bilo skriveno.

Svjesno promatrajmo što nam dolazi od drugih, bitno je za nas osobno, za naš daljnji razvojni put.

Posljednji put ove pomrčine su bile aktivne od kraja 2014., pa kroz 2015.-u. Moguće je da nadolazeća zbivanja budu donekle slična onima koje ste preživjeli tada, barem tematski.

I uživajte u ovom putovanju otkrivanja novih znanja i vrijednosti.