Moonology karte izvučene su za svaki horoskopski znak. Evo što vam Mjesec poručuje ovaj tjedan:

OVAN
U najavi potreba za rezultatom, oprostom i zahvalnošću. Posjetili su vas Blizanci i Bik, tako da nije nemoguće kako ćete se u narednom periodu ugodno sudariti s ova dva znaka. Mogla bi vas napasti lijenost i prokrastinacija – ovo nije period za neki veći predah ili izbjegavanje odgovornosti. Također, nemojte otići u drugu krajnost i iscrpljivati se radi bonusa ili eventualnog promaknuća – možete li se prisjetiti svojih snova? Koliko se vaša radna dinamika i rutina podudaraju s onim što se htjeli dok ste budni sanjali? Nalazite li se usred polja svih svojih snova ili ste samo programirani?
Od vas se očekuje da pronađete ravnotežu između onog što vas privlači, budi strast u vama i novčanog je tijeka. Ako vas malo pikne ljubomora kada promatrate tuđe živote, to je sjajan trenutak da razmotrite što je sve pozitivno u vašoj sadašnjosti. Umjesto lijenosti i prokrastinacije, odaberite pronaći način kojim ćete nešto doista i učiniti, napraviti, a ne samo maštati o tome. Kako bi se nešto doista realiziralo, morate se pokrenuti. Nemojte raditi pokuse u glavi i živjeti u uljuljanoj magiji nade – na kraju se sve svede na učinak ili rezultat.
Pred vama je dobar period za socijalizaciju i druženje. Ako aplicirate za novo radno mjesto ili višu poziciju, vaše komunikacijske sposobnosti bit će na vrhuncu. U elementu ste.

BIK
Vjerujte u nemoguće tako da premostite strah. Strah je uglavnom kočnica na kojoj je najneugodnije raditi i kopati jer je utemeljena na uvjerenjima i dominira scenarijima koji se još nisu dogodili. Dok strahujemo, teško je prisjetiti se da samo zlostavljamo maštu jer projiciramo. U narednom periodu dešava se nešto sjajno, a to se neće tako brzo ponoviti – zgrabite šansu. Ako ste dosad bili putujući promatrač svojih snova, vrijeme je da se pripremite kako se ostvaruju.
Bit ćete prilično emocionalni i plačljivo raspoloženi jer možda niste naviknuti da se sve posloži i sjedne na svoje mjesto. Odgovori koje trebate stižu. Situacija kojoj ćete svjedočiti bit će definicija neočekivanog, ali neizmjerno ćete biti sretni.
Nakon ove faze upadate u novu eru. Vrijeme novih snova započinje mrakom. Novi snovi ne privuku nove strahove, nego mi to učinimo, stoga je vrijeme za samokontrolu i podizanje samopouzdanja te rad na sebi. Iznova ćete započeti ciklus kao ponovno rođeni. Krenut ćete od nule. Ući ćete dublje ovog puta u svoje tijelo, misli i duh te napraviti bez zadrške ono što treba.
Iako je Moonology osmišljen kao tjedni koncept, no zaključujem kako je ovo polugodišnja ili čak godišnja najava jer ostvarujete set snova i nakon toga ulazite u novu eru, ako bude sve zbijeno u sedam dana - tada budite jaki.

BLIZANCI
U najavi je period oprečan poput ružičaste boje. Ružičasta boja je svijetla nijansa crvene boje, a ime je dobila po cvijetu ruži. Uživanje u ružičastoj boji može imati opuštajući učinak, ali predugo izlaganje može dovesti do nervoze i napetosti. Svi volimo ruže, ali znamo da se možemo ubosti na trn stoga treba biti oprezan. Vrijeme je za rad na sebi kroz promatranje zašto vam se sviđa baš to što vam se sviđa? Kako prilazite onome što se učini dobrom idejom? Pođe li nekad u tom smislu po zlu i jeste li opazili sličnost između zadnjeg i predzadnjeg iskustva? Ako pronađete odgovore na ova pitanja, doslovno možete predvidjeti ishod kad se opet zateknete u sličnoj situaciji. Život će uskoro servirati ružičastu boju i trnje, a nakon toga vi ste na potezu.
Bit ćete manje agresivni i raspoloženi za pregovore. Nemojte ignorirati očito. Pozvani ste preuzeti odgovornost nad svojim emocijama. Razmotrite potez prije akcije. Tako se stvaraju prave prilike i izbjegavaju sukobi.
Nemojte prestati uzgajati vrt prepun ruža samo zato što postoji mogućnost da se povrijedite. Također, nisu problem niti ružičaste naočale same po sebi – nekad jednostavno ne prepoznajemo da ih trebamo skinuti.

RAK
Zamislite da ste laboratorijski štakor i da je pred vama desetak komadića hrane. Uzmete jedan i pojedete ga, zatim nastavljate s drugim, trećim... Kod petog komada, div u bijeloj kuti vam pljesne iznad vaše glave i na smrt vas preplaši. To se uznemirujuće iskustvo ponavlja svakog puta kad dođete do petog komada. S vremenom naučite prestati jesti nakon četvrtog komada, ma kako privlačan bio ostatak hrane.
Ovog ste puta osvojili tri Moonology karte, a sve su povezane s mladim Mjesecom. Mladi Mjesec u Biku, Djevici i Ovnu osim što sugeriraju da ste povezani s nekim od ovih astro znakova ili čak sa sva tri, pozivaju vas na razmatranje prosperiteta, davanja i na akciju. Mnogo toga bit će ponuđeno u narednom periodu, ali ne morate prihvatiti baš sve. Štakor u laboratoriju nije svjestan da je glavni lik pokusa, ali zna kad treba odustati. Davanje se može odnositi i na prepuštanje. Ako vas nešto zaobilazi, prepustite. Kroz akciju neka vas vodi oprez i intuicija, a naročito ranije iskustvo. Ovo nije period healinga i brisanja prošlosti, dapače, pozvani ste na pokus kako ovog puta istu utakmicu odigrati na nov način.

LAV
Pružite ljubav sebi i svojim bližnjima, razvijajte zajedničke interese, nemojte da vam ponos stoji na putu kako u intimnim, tako i u poslovnim odnosima. Pozvani ste djelovati iz pozicije ljubavi i zaobići eventualni interes.
Interes i prošlost zaokupljat će vas ovih dana, naročito ako upadnete u proces analize i opazite kako vas je netko iskoristio poput rekvizita. Oprostite i krenite dalje.
Pokoravanje autoritetu i ponos teško idu zajedno. Jačajte svoju osobnost i vještine uz prihvaćanje poniznosti. Iznova sve razmotrite iz pozicije suosjećanja i empatije.
Ako se pitate Zašto bi mi trebao netko drugi? odgovor je možda kako je ovaj život igra i svi smo dio društvenog kaveza. Možemo se odvojiti i izolirati na neko vrijeme, ali ne i zauvijek ostati sami sa sobom bez dodira s ostatkom svijeta. Zapadnjačka kultura već dugo ljubuje s osobnom autonomijom, u duši smo svi individualci i ima li bolje činjenice od primjerice te da je naš pradjed bio sam sebi dovoljan? Neka vaše namjere budu dobre, a srce čisto. Dakle, nemojte da vam ponos stoji na putu.

DJEVICA
Jednog dana vučica je ostavila četiri ili pet vučića na nekom sastajalištu koje joj se učinilo sigurnim. Krenula je tragom dalje od njih. Kad im je bila daleko iza pogleda, okrenula se i legla na put, promatrajući svoj vlastiti trag. Nakon nekoliko trenutaka vučić koji je napustio sastajalište živahno se dogegao preko uzvišice i našao se licem u lice s vučicom-majkom. Ona je tiho zarežala na njega. On je
odmah stao i pogledao uokolo praveći se nevještim i krenuo natrag putem kojim je došao. Majka ga je pratila do sastajališta i ponovo otišla. Ovog se puta uopće nije osvrtala za vlastitim tragom – smatrala je kako je lekcija naučena. Očito jest, jer su svi vučići ostali na mjestu dok se ona navečer nije vratila.
No, što ako ne naučimo iz prve? Niti iz druge? Mjesec vas poziva (a znamo koliko vukovi ljubuju s njime) na ispit iz volje, čelične volje. I ispitivat će se jačina vaše namjere. Također, morate slušati beskrajnu inteligenciju i imati vjere. Nekad je teško čekati i dočekati, ali za razliku od malih vučića, mi se dok čekamo možemo baviti raznim praksama. Bit ćete izloženi velikom testu vjere, posegnite za praksama i pobijedite.

VAGA
Nevjerojatno je koliko ste blizu svojem cilju. Potrebna je samo jedna mala prilagodba ili kompromis i novi početak je na pomolu! Vaše se želje ostvaruju, prihvatite da Svemir ima čudan smisao za logistiku i izvrstan smisao za humor. Budite elegantni, odmjereni i nimalo povodljivi. Mudrost Mjeseca poziva vas na povjerenje u ciklus koji je ispred vas. Naravno da više volimo ugodno, manje simpatiziramo neugodno, ali ne možemo odustati od ciklusa ili se ne pojaviti.
Ako vas pozovu na dodjelu Oscara, naravno da ćete se pojaviti. No što ako vas pozovu na Zlatnu malinu? Nekad je blamaža ne pojaviti se i prihvatiti najgoru nominaciju i pobijediti te biti najgori. Zašto? Jer čudni su kriteriji ljudskog uma i kritike – nekad glumac bude istovremeno nominiran za obje nagrade. Veličina se očituje u tome da se pojaviš. Prilagodite se nagradi, jer sve su to lekcije, sve je dio nagrade.
Mjesec vas vodi do cilja, ali bit će malo neobično i možda pomalo neugodno. Od vas se očekuje da izdržite. Ostanite vjerni sebi. Ako znate koji je vaš plan, sve drugo posve je nebitno. Sve što se dešava vama, vjerojatno se već dogodilo i drugima, stoga ostanite pozitivni. Nekad imamo dojam kako je nama najgore i najteže, ali u suštini, topla voda izmišljena je davnih dana i sve je već viđeno. Ima tih nekih okolnosti kad nije važna reputacija i tko će što reći, nego da sami sebe možete pogledati u ogledalu. Drugo je sve nebitno.

ŠKORPION
Svjedočite kraju jednog odnosa ili sami prekidate ono što vam više ne služi. Vrijeme je za nove saveze i nove snove. Budite hrabri i imajte vjere jer iz jedne situacije neće izaći baš ništa. Jedan plan ili ideja neće uroditi plodom. Vrijeme je da nekog otpustite.
Priče o brizi i pomoći u morskom, vodenom svijetu poznate su još u staroj Grčkoj. Odanosti ne nedostaje među kitovima i dupinima koji se kolektivno mogu nasukati na obalu jer im je teško otići od unesrećenog sudruga, pa makar on bio dezorijentiran. Takav je postupak koban za cijelo jato, jer ne mare za plimu i oseku, nego samo za svojeg prijatelja. Mjesec upravlja morem odnosno plimom i osekom, prihvatite odlaske i dolaske jer sve u životu svedeno je na cikluse. Imajte vjere u svoje snove. Prihvatite da svatko ima svoje razloge i pravo na slobodu. Ako žele otići, u redu je.
Budite skloniji jednostavnim akcijama – recimo otpuštanje. Izbjegavajte komplicirane akcije – mozganje i ubijanje sebe u pojam kako ih navesti da ostanu ili se vrate.

STRIJELAC
Možda situacija izgleda pomalo nestabilno, ali sve će se uskoro popraviti. Sve sjeda na svoje mjesto. Slobodno razmišljajte o onome što želite – želja vam se ostvaruje. Nije nemoguće da ćete u ovom periodu biti okruženi osobama koje žele isto što i vi, ali oni to zasad neće dobiti. Jednostavno, sad nije njihov red.
Ne možete podijeliti svoju pobjedu s drugima, barem ne sada. Vi ćete osvojiti nagradu, a ostali će to morati prihvatiti. To ne znači da niste velikodušni ili nemate razumijevanja, timski rad i potpora su jedna tema, a nošenje svojeg trofeja svojoj kući nešto posve drugo.
Kako ništa nije uklesano u kamen, nastavite biti fokusirani na međusobno slaganje i harmoniju. Nekad ste razočarani vi, nekad drugi. Sad je red na te druge i ako postane previše nepodnošljivo – stanite na loptu i odmaknite se. Vaš se trud isplatio i svijet će to jednostavno morati prihvatiti i naučiti živjeti s time.
Neki od vas okončat će stara druženja i prekinuti neka prijateljstva. Glavna motivacija za ovakav potez bit će manjak osjećaja sigurnosti. Budite nostalgični, ali odlučni.

JARAC
Ovog je puta ljubav pokucala samo Jarcima na vrata. Počinje novi romantični ciklus za koji baš i nemate vremena i naravno – čim maknemo fokus s onog što smo htjeli neko vrijeme (primjerice ovog ljeta) tada manifestiramo jer smo otpustili i primili se nekih drugih zanimacija.
Na vaše će odlučivanje utjecati Rak, Vaga ili još jedan Jarac. Moguće je i da se emocionalno zbližavate s nekim od navedenih znakova. Ako se radi o pomirenju, ovo je riječ o nekome tko vam je ravan i posve su zaslužili vaše povjerenje.
Jarci imaju smisla za društvena pravila i veliki su formalisti, stoga ćete uživati u udvaranju koje će vam biti baš po mjeri. Odnos ima potencijala i predstavlja novi početak. Nekako ste se prestali oslanjati na ljubav, a sad kad je ljubav pokucala na vrata nekako je teško pustiti da uđe. Zaboravite na ljubavne nagrade i ljubavne kazne, prepustite se jer sad nije vrijeme za analize i izbjegavanje ružičaste boje. Dapače, normalizirajte romantiku i prepuštanje. Recite umu kako je vrijeme da budete malo bez nadzora. Objasnite egu da vam se sada mora približiti netko drugi i neka si uzme slobodan dan, tjedan.

VODENJAK
Kraj teškog ciklusa. Vrijeme je da kreirate svoj život, isplanirate ga i nakon toga ne odustanete od namjere sve dok ne ispadne baš onako kako ste zamislili.
Nekad se sve svede na disciplinu. Bacite sve suvišno, raskrčite svoj dom i prostor. Analizirajte i pravite planove, tablice, slobodno idite u detalje. Ovo je trenutak u kojem možete razmotriti zdraviji, smireniji način života. Napustite cirkus. Fokusirajte se na svoj izgled i ljepotu. Sve što vam više ne doprinosi, izbacite iz života. Razmotrite svoje osjećaje i napravite popis onog što vas je rastužilo u posljednje vrijeme. Naravno, ovaj popis neka se upari s popisom najveselijih trenutaka, ako je moguće. Ono što vas veseli, neka ostane, a za ovu drugo valjda i sami znate što vam je činiti.
Nemojte se bojati upasti u neprilike dok čistite svoj život. Mjesec je uvijek blizu i drži vam leđa.

RIBE
Mjesec donosi jednu dobru i jednu dosadnu vijest. Dobra vijest je kako možete očekivati pozitivne, moćne promjene, naročito na ljubavnom polju. Dosadna vijest je kako nešto morate otpustiti. Možda vas ovog puta potakne šira slika i objasnite sebi kako umjesto da se osjećate jadno jer netko mora napustiti vašu realnost, možete se osjećati motivirano jer ulaze nova uzbuđenja. Nova ljubav kuca na vrata.
U slučaju da se već nalazite u stabilnoj vezi, morate otpustiti obrasce koji vam više ne služe. Moguće su zanimljive dinamike s vatrenim znakovima, naročito Strijelcem i Ovnom. Ovo su uzbudljiva vremena, iako biste se najradije sklupčali i zaplakali – bit će pomalo naporno hodati prema onome što želite i prolaziti pored onog što vam smeta na putu, ali ostanite motivirani pogledom na širu sliku.
Nemojte biti grubi, neka vaši potezi budu jednostavni i blagi. Ovo nije prirodna selekcija, nego vaše pravo na izbor. Ako klonete duhom, budite nježni prema sebi. Već idućeg puta, Mjesec će vas povesti u nekom drugom smjeru!

*Za privatno tarot čitanje Mariji se možete obratiti putem maila marijafranolic93@gmail.com