Moonology karte izvučene su za svaki horoskopski znak. Evo što vam Mjesec poručuje ovaj tjedan:

OVAN

Osjećat ćete se kao da ste dobili šansu za drugi život. Doslovno ćete ustati iz pepela i osloboditi se svake trunke straha i svih mogućih predrasuda. Neće vas previše zanimati tradicija ili što će netko reći i misliti o vama. Strahovi su iza vas ili upravo ovih dana događa se nezamislivo, ali upravo to vas jača i sada jasnije vidite širu sliku.

Ako ste se bojali da će netko otići, sad ih jednostavno puštate da idu svojim putem. A ako ste se bojali vratiti, sada hrabro stojite iza svoje odluke i imate snage za izravnu komunikaciju. Komunikacija je definitivno u najavi. Teme koje su ranije predstavljale okidač, sada bi vas mogle povezati i ujediniti.

Ovo bi mogao biti izuzetno erotičan period, slobodno se prepustite, vrijeme je za slobodu i čaroliju. Vezano za posao i financije, Mjesec vas usmjerava da vaši snovi trebaju praktičan plan. Napravite popis ciljeva, razmotrite uspjeh dosadašnjih namjera i krenite iznova. Nije gotovo, kraj je jedino ako odustanete.

BIK

Period sreće, prosperiteta i nesebičnog davanja. Neka vaša mantra bude – dajem jer imam, imam jer dajem. Ovo je faza aktivacije i nove, mlade želje tek moraju ugledati realnost. Mjesec vas povezuje sa Strijelcem i Djevicom, dakle ova dva znaka mogla bi odigrati značajniju ulogu u narednih nekoliko dana. Nekad je zapanjujuće vidjeti učinak davanja ili kada smo na usluzi, naročito ako nastupamo iz čiste pozicije bez nekih očekivanja.

Između sreće i vas ovog puta neće biti posrednika, bit ćete sretni jer ste jednostavno sretni. Tuđe logike i sugestije ovog vas puta neće previše zanimati. Živjet ćete jednostavno po svom. Tapkat ćete po sretnim mjestima i tražiti izvore sreće i zadovoljstva te razmatrati nove aktivnosti i hobije. Ako vas budu pitali za stav ili mišljenje, objasnit ćete da morate razmisliti i povući se. U ovom ćete periodu najradije biti sami, bez eventualne drame i konflikta. U slučaju da postoji pritisak na poslu ili u domu, samo ćete promatrati situaciju bez da se upetljavate. Trenutno želite ostati sretni, po strani.

BLIZANCI

Oprost i zahvalnost dominiraju u narednom periodu. Okolina će biti nešto nervoznija i britkija, stoga ćete izbjegavati sve i svih koliko okolnosti budu dopuštale. Bit ćete svjesni kako svi sve imaju, ali i dalje traže nešto što je evidentno izvan dosega, stoga ćete biti zahvalni za sebe, jer kako ne možemo manifestirati umjesto nekog, tako ne možemo niti zahvaljivati u nečije ime na onome čega nisu svjesni.

Opazit ćete, naročito ako ćete ovih dana morati biti bliskiji s članovima obiteljima nego inače, kako njihovim venama ne teče zahvalnost i ljubav na koju ste možda računali. Tišina između vas mogla bi biti neugodna jer komunikacija nije protočna.
U ostalim vijestima, vaš će se trud isplatiti i možete očekivati promaknuće ili povišicu. Imat ćete smisla za nove ideje i bit ćete kreativni. Ovo je dobar period za pregovaranje.

RAK

Bit ćete na određenoj kušnji pa se postavlja pitanje što morate otpustiti? Nedavno sam čisto iz znatiželje čitala priručnik o pčelarstvu. Pčele se mogu jako uznemiriti od čestih pregleda njihovog gnijezda, naročito u vrijeme hladnih, vjetrovitih i kišnih dana. Snažan nemir u njih izaziva i večernja i noćna posjeta košnici. Također, prilikom prebacivanja košnica nipošto ne vole udaranje po košnicama. Ono što meni prvo pada na pamet jest da pčele ne vole diranje. Mi upravo kada „moramo nešto otpustiti“ i znamo da se „toga napokon moramo riješiti“, tada kopamo i čačkamo najviše. Ako ništa više ne pomaže, vizualizirajte kako je vaša namjera med, a pčelu treba ostaviti na miru. Pčela može biti bilo koja tema, uključujući um ili ego.

Čitajte, šetajte, spavajte, budite lijeni. Ovo nije najugodniji period stoga predahnite najviše što možete. Promjene su na pomolu kao što je jasno da susret cvijeta i pčele završava medom. U nekom ćete trenutku morati imati samopouzdanja i osloboditi se nesigurnosti. Dotad, odmarajte najviše što možete, relaksirajte se i ne dirajte ako nema potrebe, nego otpustite.

LAV

Tek ste na početku jedne priče i stoga se kraj ne vidi. Nekad mislimo da je to kraj, jer ne znamo niti usred čega se to točno nalazimo? Iza sebe vidimo ništa, nalazimo se usred ničeg, a isto tako u bližoj budućnosti ne vidimo ništa osim jedno veliko ništa. Zasigurno ste se zaljubili i nije vam uzvraćeno. Ili vam se sviđa netko, ali se ne događa apsolutno ništa. U ostalim vijestima, može se raditi o nekom projektu, no sve je čini se stalo. Mjesec vam želi reći da vidi nešto što vi trenutno niste u stanju, a to je proces. Nemojte odustati, ovaj je zastoj osmišljen kako biste ojačali svoju vjeru, samopouzdanje i još suptilnije što ili koga želite. Na kraju priče, bit će vam uzvraćeno stoga se ne osvrćite na ono što je iza vas i ne pokušavajte odgonetnuti što se nalazi u daljini. Budite fokusirani na sadašnjost.

Kao što se želite predati svojoj želji, objektu ili osobi, tako se prepustite tijeku. Umjesto da radite afrodizijake i zamke, popijte koktel i budite sretni jer jedino što morate jest – maknuti se s puta tako da nastavite korak po korak naprijed.

DJEVICA

Ulazite u uspješan period. Sve što dotakne pretvorit će se u zlato. Vaša će energija biti zarazna. Imat ćete osjećaj kako nikad niste bili sretniji. Bit ćete super kao Supermjesec kojeg smo izvukli. Bit ćete i pomalo teatralni i dramatični, ali i to će vam dobro stajati. Vrijeme je za fer komunikaciju i fer sučeljavanje. Ako već neko vrijeme ne znate na čemu ste, a radi se o emocionalnoj dinamici, nastupa onih nekoliko sati kada ćete oboje biti spremni za otvoren i pošten dijalog.

Imajte vjere u svoje snove i vizije. Kao što vjetar raznosi pelud, tako vi slobodno maštajte i fantazirajte, vizualizirajte. Ovo je jedini planet izbora stoga iskoristite to. Što god da se događa, uvijek ima neki izlaz. Ako nijedan drugi, onda onaj na koji smo ušli.

VAGA

Oko nekih je tema potrebna prilagodba. Nekad smo oduševljeni potencijalom kompromisa, ali ima i onih trenutaka kada jednostavno ne može biti kako smo zamislili. Ako je kompromis neophodan dio puta, cilja, plana – ponudite ili prihvatite taj alat. Nemojte odjuriti samo zato što morate na nešto pristati, razmotrite kako je to samo još jedna karika koja pomaže stvoriti onaj mozaik na kojem piše „CILJ“.

Iz nekog razloga bit ćete ranjivi i teško ćete se suočiti s činjenicom da ovog puta ne možete sve sami. Nemojte graditi nezadovoljstvo, prepustite se struji jer i to može biti jedan od načina kontrole. Ništa nije izgubljeno, a to je najvažnije. Mjesec vam želi reći kako će na kraju sve biti u redu.

ŠKORPION

Uvijek se pitam tko će dobiti kartu „Izađite iz zone komfora“, a ovog ste puta to upravo vi. Uz to se prikladno nadovezala i poruka – nemojte da vam ponos stoji na putu. Unutar vašeg uma nalazi se velika moć i unutar njega možete stvarati najveću od svih energija. Uđite u svoje meditativno stanje u potpunoj ljubavi, skladu i miru. Ondje, izađite iz zone komfora. I tada, nemojte da vam ponos stoji na putu.

Nadalje, neka naredni period bude vrijeme šutnje. Nemojte nikome govoriti o svojim planovima i namjerama, sačuvajte nešto samo za sebe i vidite kako će ispasti. Ne treba biti paranoičan, ali nisu nam svi prijatelji – uistinu prijatelji. U nekom ćete trenutku morati napraviti odlučne rezove.

STRIJELAC

Prije vladavine Strijelca, kako to obično bude, najmračnije je prije svitanja. Suočavate se sa situacijom iz koje neće ništa uroditi plodom, stoga nemojte inzistirati. Naši se životi u određenom smislu mogu kreirati, planirati i predvidjeti. Mnogo toga u tom procesu unaprijed osjećamo i zasigurno vas intuicija niti ovog puta nije napustila. Ako ste osjećali kako nešto nije u redu, sada dolazi potvrda. I to je posve u redu.

Imat ćete osjećaj kako su se vrata doslovno zatvorila minutu prije zatvaranja i da je trebalo tako malo da uđete i ostvarite namjeru. Nemojte očajavati, nešto vas mnogo bolje čeka iza ugla. Promatrajte situaciju ovako: nije propalo, samo je stigao odgovor na tu temu. Budite dio promjene tako što pristajete na neočekivan obrat događaja. U redu je prihvatiti da ne uspije sve baš svakog puta.

Vjerovali ili ne, uskoro se vraćate u igru i nove vas pustolovine čekaju. Sad neka malo Škorpioni slave, nakon toga dolazi vaših pet minuta, a trajat će mjesec dana.

JARAC

Vrijeme je da zaliječite jednu temu kroz koju ipak nije tako lako prolaziti kao što se izvana čini. Suočavate se s prekidom ili krajem neke velike faze, možda čak i ere. Nije lako prihvatiti konačnost i da više neće biti prilike izmisliti novi put, način, zaista – ovog je puta nešto zauvijek gotovo.

Definitivno se u ovoj temi krije i kraj teškog ciklusa. Iako pokušavate zadržati misao kako postoji mala nada, znate i sami da ste došli do kraja staze. Na pomolu je ljubav, ali sad tako nešto ne možete niti pojmiti. Ne isključujem ideju kako ste došli do kraja s nekim, ali kraj ipak nije konačna destinacija. Iz nekog razloga, ova konačnost djeluje realno i možda ni sami zasad ne znate zašto, morate proći kroz svaku stavku kao da povratka nema.

Iako ne možete pronaći zajednički jezik, a prihvaćanje situacije izgleda logično, na kraju ćemo svi kolektivno morati prihvatiti kako Svemir ima čudan smisao za humor. Možda je ovo samo test o upornosti i koliko jako želite to što želite.

VODENJAK

Dovoljno ste dobri, ali ne samo to – savršeni ste takvi kakvi jeste. Mjesec vas povezuje sa Strijelcem, a oni su veliki istraživači i avanturisti. Vrijeme je da istražite sve što život nudi, od boja, okusa, dodira i uzdaha. Budite odvažni i seksi. Vrijeme je za zabavu i da zamijenite samoću društvom, ako ste već neko vrijeme sami. U slučaju da ste se malo udaljili od partnera, ovo je izvrstan trenutak za povezivanje.

Komunikacija koju priželjkujete dolazi. Mjesec vas vodi u pokret, putovanja, avanture. Nećete baš mirovati ili oplakivati proliveno mlijeko. Od vas se očekuje da zagrizete život i zanemarite usporavanje i zadržavanje na jednom mjestu. Slobodno promijenite svoj odnos prema životu i svijetu. Riskirajte.

RIBE

Koliko jako želite to što želite? Imate li plan? Koliko ste razboriti? Grizete li? Ovo su samo neka od pitanja koje vam Mjesec postavlja kada dolazite do prepreka. Sve je igra stoga se zabavite poteškoćama najbolje što možete. Izazovi dolaze kao test vjere i način preispitivanje svojih dosadašnjih odluka. Osjećajte više, mislite manje. Prilagodite se, ponašajte se kao da ste usred maratona. U redu je da tempo varira, nije svaki komad puta isti, ali motivacija mora prednjačiti iako ste umorni. Ako prodajete nekretninu, budite strpljivi. Ako je zastoj pravne prirode – također.

Nekad proces treba više od vremena kojeg treba primjerice kolač s jogurtom. Pojednostavite si prepreke i izazove, razmotrite ih tako da ne odustanete samo zato što je postalo teško i neizdrživo. Najmračnije je prije svitanja. Ako je sve stalo, vaša je obaveza nastaviti razgovore između sebe i svojih planova, dapače čak voditi dnevnik upornosti na tu temu. Vaš će se trud isplatiti, ovo su sve testovi.

*Za privatno tarot čitanje Mariji se možete obratiti putem maila marijafranolic93@gmail.com