Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NE MOŽETE SE ZASITITI ODREĐENE HRANE? Saznajte što vaše prehrambene potrebe govore o vašem trenutnom stanju

Žudite li za određenim namirnicama i nikako se njima ne možete zasititi, trebali biste otkriti koje vam poruke time tijelo i um šalju

 nezasitnost.jpg Izvor: Shutterstock

Tijelo nam kontinuirano šalje signale, ali ne znamo ih uvijek jasno protumačiti. Poznato je kako žene u trudnoći mijenjaju prehrambene navike i imaju nove potrebe. To, naravno, nije vezano isključivo za ovo stanje i može se dogoditi svakome.

Regije mozga koje vrše memorijske funkcije, bilježe zadovoljstvo kontroliraju i žudnjom za određenom hranom, kao i neuravnoteženost pojedinih hormona.

Okusi za kojima žudimo mogu nam ukazati na izvor te senzacije i pomoći nam pri pronalasku ravnoteže. Svaki od njih vezan je uz određeni prirodni element, a time nam ukazuje koje nedostatke njihovom konzumacijom kompenziramo.

Spiritualne poruke te ono što proizlazi iz trenutnog djelovanja također su ključ kojim je moguće odgonetnuti kako se zasititi na način koji nas pozitivno ispunjava, a bez da se okrećemo štetnim navikama.

Slatka nezasitnost

Slatkoća, uključujući i dodatnu potrebu za voćem i mliječnim proizvodima, vezuje se uz zemljani element. To daje naznačiti kako se suviše brinete i opterećujete silinom obaveza. Nedostaje vam uzemljenje, fokus. Kako biste se odmaknuli od ovog stanja pokušajte uvesti svakodnevnu rutinu tijekom koje ćete se baviti vježbama disanja. Ne samo kako trebate predah, već vas tijelo upozorava kako mu treba kisika, odmaka. Uz vježbe disanja, odvojite vrijeme za regularne izlaske u šetnju i boravite u prirodnom okruženju. 

Slana nezasitnost

Prva asocijacija na slanoću su neke nezdrave namirnice poput grickalica, ali zapravo je riječ o namirnicama poput zakiseljene hrane. Jedući slano, utječe se na vodu u tijelu. Kako ona zbog toga ne djeluje nesputano i osobe koje pretjeruju u konzumaciji slanih proizvoda, uskraćuju i sebi tu sposobnost i teško se opuštaju. Umjesto toga osjećaju anksioznost, a zatim se vraćaju slanim okusima kako bi ju suzbile. Imate li problema s takvim porivima započnite se baviti nekim kreativnim hobijem. Odmaknite se od suvišnih analiza. Ne morate nužno biti talentirani, ali većina je sposobna bojati po brojevima. Takva radnja može vas opustiti i smanjiti anksioznost.

Nezasitnost ljutim

Vjeruje se kako osobama s ovom karakteristikom nedostaje aktivnosti. Ako nemate vremena baviti se nečime što bi oslobodilo vaše potrebe za avanturom i kretanjem, lako je moguće kako ćete to nadomjestiti pretjeranim dodavanjem ljute i začinjene hrane. No, time zaklanjate bogatstvo svih ostalih okusa. Kako je ova potreba povezana s elementom metala, moguće je kako ne možete otpustit nešto i pronaći zadovoljstvo u životu. Pokušajte se baviti nekom zabavnom rekreacijom; krenite npr. na ples. Bitno je dodati začin životu, a ne samo hrani.

Ovo su naravno, samo naznake poruka koje se mogu skrivati u vašem biću, ali ako zaista primjećujete kako ih već duže vrijeme razvijete te se one negativno reflektiraju na vaš život, obratite se za savjet liječniku. 

Nezasitnost kiselim

Namirnice poput citrusa, octa, različitih umaka s kiselim notama, povezane su s drvenim elementom. To daje naslutiti kako osobom vladaju frustracije i ljutnja. Važno je tada vratiti se na osnovne postavke. Dopustiti si ući u dubinu svojih potreba i otkriti izvor nezadovoljstva. Tek sama osoba mora biti pokretač koji će promijeniti smjer djelovanja i zaustaviti ovaj proces.

Izdvojeno za vas...

Najnovije