Moonology karte izvučene su za svaki horoskopski znak. Evo što vam Mjesec poručuje ovaj tjedan:

OVAN

Daj i uzmi kao univerzalni odgovor na sve vaše dvojbe. Koliko možemo dati, uglavnom toliko smo sposobni i primiti. Iza vas je jedan set pregovora koji nisu uspjeli – na pomolu je nova šansa za pregovore koji bi mogli uroditi konačnim kompromisom. Mjesec je ukazao na znak Vage što upućuje na ravnotežu, pravdu, sporazum. Izvrstan period za rješavanje pravnih pitanja, a neki bi mogli dobiti i bračnu ponudu. Pred vama je period saveza i ništa sebično ili „na svoju ruku“ neće uroditi plodom. Budite razboriti, umjereni, mudri.

Negdje putem opazit ćete da postoji sistem. Može čak biti i povezano s vašom voljenom osobom. Ne mora se nužno odnositi na posao ili rupe u zakonu. Pažljivo ćete odmjeriti i preispitati situaciju te se odvažno priključiti. Imate potrebu uskladiti rutine i pretvoriti ih u zajedničko veselje. Nećete postavljati nemoguće uvjete, cijelo vrijeme bit ćete vođeni osjećajem za pregovore i suradnju. Ako imate kontrast na emocionalnom polju, ovog puta želite to premostiti kao nikad dosad. Bit ćete realni oko svojeg dijela odgovornosti. Upravo je nevjerojatno koliko želite da vaša veza ovog puta uspije. Vaše sretne biljke su: božur, dalija, jaglac, mak, papar, hren, aloja ,

BIK

Ako vam se odustaje – nemojte! Čini se da je cilj daleko, no to je zato što ste usred puta. Vaša destinacija nije nedostižna, samo je malo udaljenija od očekivanog, zar ne? Bilo da se radi o nekome ili nečemu, nemojte sad odustati! Svaki razlog koji vam daje snagu i nadu snažno prigrlite. Tu se krije motivacija, tako razmišljaju pobjednici. Sada ne možete odustati. Od vas se ovog puta očekuje da gledate naprijed. Često je preporuka ne osvrtati se unazad, ne obraćati pozornost na ono što ne funkcionira u aktualnom trenutku – stoga nema druge nego fokusirati se isključivo na cilj. Snove nužno ne sanjamo, moramo ih progoniti, loviti, uhvatiti.

Osim projekta ili ambicije, postoji još jedan element na koji se morate usredotočiti. Taj element ste vi. Taj projekt, ta ambicija – to ste vi. Što god da morate učiniti, napravite to na svoj način, ali odmoreni, smireni, kalibrirani, uravnoteženi, njegovani. Najčešće se potiče nas Zemljane da budemo dobri prema ostalima, ali u svoj toj brizi da ne povrijedimo ili zakinemo druge, malo zaboravimo na sebe. Nikad nemojte zaboraviti biti dobri i blagi prema sebi, naročito pravedni.

BLIZANCI

Postoji jedna nova situacija ili osoba kojoj želite pristupiti. Prije približavanja, razmotrite jeste li zaliječili sve rane? Što još boli, a može se povezati s osobom ili situacijom koja je zasad nova ili predstavlja „sve novo“. Koliko će dugo biti novo uz staru prtljagu i stari blues? Ako sve nije u redu, to je posve prihvatljivo. Radije predahnite, odradite healing, a zatim zakoračite u uistinu novu realnost.

Sve je moguće, ali sigurnije je ne ići baš uvijek kraćim, bržim stazama. Mjesec vas vuče u zonu strpljenja i kočenja. Dajte sebi vremena, trebate vrijeme za sebe, a ne nove pustolovine i avanture. Ako je putem narušeno vaše samopoštovanje i dostojanstvo, sada je pravi trenutak za povlačenje kako biste ojačali. Povlačenje može biti promatrano i kao način na koji se prilagođavate situaciji. Niste izgubili, niste poraženi – jer jednostavno niste niti odustali. Samo koristite vrijeme za sebe, healing i izbjegavate izlaganje.

Neka vam dnevne aktivnosti i rutine budu one koje vas čine sigurnima i liječe vas, dapače tješe; šalica toplog čaja, omiljena knjiga ili film, pospremanje zaboravljenih i zanemarenih kutaka životnog prostora, maska na licu i kolutići krastavaca na kapcima. Opustite se. I ovo će proći.

RAK

Pred vama su dva početka i dva kraja, s time da se kraj odnosi na pregovore, projekte, planove. Počeci su vezani za komunikaciju i isplatu, što se može protumačiti tako da u vaš život ulazi netko nov, obećavajuća dešavanja na društvenim mrežama, naročito je dobro aspektirano tipkanje s novim osobama. Vezano za isplatu, možete očekivati promaknuće ili jednostavno pobjedu na sudu, isplatu i sl. Ovo je dobar period.

Burna vremena tražit će od vas raspored prioriteta kako biste ostali aktivni i nadobudni na svim poljima. Nemojte reagirati ili djelovati nasumično i bez vizije. Slobodno se bavite osmišljavanjem svakog idućeg poteza. Nije trenutak za velike spontanosti, držite se pravila. Netko će od vas zatražiti savjet ili pomoć. Bit će to korisno iskustvo za oboje. Nije isključeno da će vas netko preporučiti nekome jer imate potrebno iskustvo i znanje vezano za određenu temu, određeni predmet ili akt.

Neke će situacije biti ispit iz taštine i bilo bi dobro da se podesite na empatiju, altruizam, budite asertivni. Ako ne znate što biste prvo, jer će biti burno, težite ravnoteži. Kad smo u balansu, lakše se pregovara i lakše ostvarujete svoje namjere.

LAV

Bit ćete okruženi osobama koje smatrate najvažnijima. Mnogo toga pokreće se i vrlo je privatno. Osjećaje ćete dijeliti samo s najbližim osobama. Vodite računa o sebi i svojim potrebama dok dopuštate jednoj osobi da vam se približi. Emocije su nešto čemu ćete se posve predati. Zanimat će vas ljubav, kako se osjećaju pored vas, nećete se ustručavati objasniti koliko vam je stalo.

Nikad se nećete osjećati tako slobodno kao ovih dana okruženi prijateljima, a ujedno razvijate nešto duboko s nekim na ljubavnom planu. Vaši će se snovi oslanjati na planove u budućnosti. Sada imate jasnu viziju što i kako.

Ovo je razdoblje u kojem ćete učiti i podučavati. Neće vam biti teško biti učitelj, a ponajmanje učenik željan znanja. Neće biti kalkulacije oko toga tko poduzima prvi korak – napokon nailazite na kraj svih igrica. Ovo je vaša nova era. Možete pokazati svijetu pravu verziju sebe i biti toliko širokih vidika da vam ništa ljudsko neće biti strano.

Ovako intenzivna razdoblja koliko god da nas podižu, znaju nas izmožditi. Ukradite pokoji trenutak za sanjarenje, meditaciju i pisanje o tome kako se osjećate sada, kada napokon imate sve.

DJEVICA

Ako ste trenutno ponajviše fokusirani na posao i financije, ovo će definitivno biti vaša poruka. Vjerujte u nemoguće vezano za karijeru i uspon. Ovih je dana samo nebo granica. Opaža se kako osjećate strah, ali nemojte smesti s uma kako je strah zloupotreba mašte. Ono čega se bojimo i od čega strepimo je produkt naših poljuljanih uvjerenja koja nam više ne služe. Zadržite svoju viziju neovisno o suptilnim znakovima na putu koji šapuću kako se nešto ne odvija na željeni način. To nisu znakovi, radi se o strahovima. Svi u sebi imamo malog sabotera, ali vodite računa kojeg vuka hranite.

Onda kada izgleda kako nije po našem, naročito vezano za posao i financije, okrenite se svojem fizičkom izgledu. Možda na prvu zvuči suludo, ali strah se najbolje kanalizira u teretani, kao i frustracija. Odlazak frizeru ili na masažu itekako mijenja perspektivu, kao i našu dominantnu vibraciju. Šetnja, boravak u prirodi, šalica toplog čaja ulijevaju osjećaj kontrole. Kada budete osjetili strah, posegnite za ovozemaljskim jednostavnim užitkom. Ne brinite, ovo je sjajan period vezano za posao i financije. Novac je energija, stoga vodite računa prvenstveno o vlastitoj energiji, ostalo će se posložiti samo od sebe. Ovih dana ne možete izgubiti, nego samo odnijeti pobjedu.

VAGA

Na manje ugodne načine vratit ćete natrag svoju osobnu, personalnu moć. Isprva ćete svjedočiti jednom kraju, okončavanju odnosa i spona koje vam više ne služe. Morati ćete imati razumijevanja za drugu energiju, njihovu reakciju, ali i shvatiti sebe i svoje prioritete. Unutrašnji mir i osobna moć privlače kvalitetu u naše živote. To se manifestira kroz obilje, bolje odnose i veze te naravno kvalitetniji život. Netko će morati shvatiti kako niste njihov alat, resurs, baterija.

Bit će izuzetno važno da iskomunicirate svoju istinu. Ako niste u mogućnosti verbalno se izjasniti, vrijeme je za ispisivanje stranica i stranica dnevnika o tome kako se trenutno osjećate. Budite odgovorni prema sebi kao biću koje zaslužuje poštovanje. Slobodno se zapitajte gdje idete i koji je vaš cilj? Imate li povjerenja u proces? Kako se možete podržati? Sada, kada ne dopuštate da vas drugi emocionalno ili materijalno iskorištavaju, što je vaš alat, resurs, baterija? Na što se vi oslanjate? Budite pomalo poslovni dok nastojite dokučiti što vam služi, a što ne. Možete se osloniti na intuiciju, ali svakako nemojte zaboraviti i na činjenice, realne dokaze oko toga tko se odnosi na koji način prema vama. Budite objektivni. Kada vraćamo natrag svoju osobnu moć, element i način na koji smo zračili prije svih okidača – to nije ugodan proces.

ŠKORPION

Vrijeme je za sučeljavanje i prihvaćanje. Što želite? A što doista trebate? Neka vam vaši osjećaji pokažu put. Od vas će se očekivati da dajete, a kada se bude uzimalo dojam će biti kako sada nije vaš red. Pozvani ste na strpljenje bilo da se radi o poslu, obiteljskoj dinamici ili partneru. Ako se budete morali opravdavati ili braniti, ovih će dana obrana ići lošije nego inače. Morati ćete se prisiljavati da uopće reagirate jer niste raspoloženi za provokacije.

Mučit će vas detalji koji su vam promaknuli. Činit će vam se kao da niste vodili računa o široj slici ili imali velik plan. To se zna dogoditi ako imate dojam kako ste usmjerili svu svoju energiju u krive vrijednosti. Jeste li se ikad zapitali kako bismo svladali lekcije i što nam se služi kada ne bismo imali iskustva koja na kraju slobodno možemo definirati kao užasna. Jeste li platili danak neiskustvu? Možda. Jeste li sada naučili lekciju? Definitivno.

Budite nježni prema sebi. Budite pouzdani prema sebi kada trebate san, kvalitetan obrok, odmak – priuštite si sve ono što je neophodno za nastavak puta. Morate makar sebi nasamo priznati kako ste sada stručnjak za ono što vam se ranije dogodilo. Da ste znali bolje, napravili biste bolje. Nove avanture i lekcije čekaju, čim se vratite u formu.

STRIJELAC

Bit ćete moćni, nezaustavljivi, nedodirljivi i odvažni. Ovo su vaši najbolji dani. U vaš život ulazi netko nekonvencionalan i bit će zabavno promatrati kako mijenjate mišljenje, uvjerenja, perspektivu. Definitivno nećete biti pod kočnicama dok osvajate svijet. Osoba koja ulazi u vaš život je znatiželjna i nimalo morbidna ili patetična. Oboje ćete imati osjećaj kako se oduvijek poznajete. Vrijeme koje budete provodili zajedno bit će ispunjeni druženjem, zabavom, smijehom.

Ovo je sjajan period za novi godišnji plan. Razmotrite svoje prioritete i kako vas služi vrijeme sad kada će dan izgledati kraće nego inače. Vrijeme će naprosto proletjeti. Što možete prepraviti u svojoj dnevnoj rutini kako biste stigli sve? Dajte sve od sebe i budite zadovoljni s time. Često dajemo sve od sebe i neprekidno osjećamo kako nije dovoljno, kako smo mogli bolje, više, jače. Sada nije vrijeme da budete kritični prema sebi, ovo je faza u kojoj ste pozvani uživati. Prepustite se.

Razmotrite utjecaj žrtvovanja na vaš život. Jeste li se kao mali morali žrtvovati i polagati račune? Stavljate li u odrasloj dobi sebe ispred drugih? Kako se osjećate sada, kada je na vaša vrata pokucao netko tko želi da budete neopterećeni s onim koliko morate dati? Svime se može manipulirati, pa tako i reciprocitetom. Ovog puta, uživajte u tome što je druga energija posve fer.

JARAC

Vezano za vaše nade i snove – upravo se ostvaruju kroz akciju koja neće izostati. Aktivan period novih iskustava i tajnih iskušenja kojima nećete moći odoljeti. Sve što učinite danas, na ovaj ili onaj način imat će utjecaj na vašu budućnost. U vaš život ovih dana ulazi jedna nova osoba, moguće je da ćete biti povezani i na duži rok. Ovo nije nešto što će trajati pet minuta. Bit ćete pozitivniji i kreativniji nego inače. Nova ljubav unosi novu inspiraciju. Riskirat ćete i značajno improvizirati, no kako je vrijeme za akciju nećete se previše buniti.

Ovo će biti sjajan poticaj da krenete izbjegavati osobe koje vas iscrpljuju i prazne, a pažnju usredotočite na one koji vas nadahnjuju. Oko nekih ste tema bili negativni u posljednje vrijeme, možda čak i oko ljubavi. Korak po korak, iz dana u dan, vaši će se slojevi odmotavati i promijenit ćete mišljenje i perspektivno gotovo o svemu. Ako ste dosad imali osjećaj stagnacije, iznenadne ponude kreću doslovno iz vedra neba. Uglavnom, ovo je period u kojem idete dalje.

Darivanje predstavlja jednostavan način izražavanja zahvalnosti za prilike koje život pruža. To može biti u obliku stvarnog poklona ili jednostavno u vidu vašeg vremena. Možda će vam biti pomalo neobično jer vam osoba do koje vam postaje sve više stalo želi pokloniti svoje vrijeme. U biti, to je čin ravnoteže stoga nemojte previše analizirati.

VODENJAK

Snovi, romansa, poezija i srodne duše. To je ono što vas zanima neovisno o vašem trenutnom iskustvu i utjecajima. Sve i da ste jako ljuti, u što sumnjamo, čak i da negativno govorite o onome što se dogodilo unazad nekoliko tjedana – i dalje se svodi na uvod. Čak i ako ste ljuti na nekog, zapravo ste ljuti na očekivanje, a kada bi išli duboko kopati, radi se o snovima.

Prilično često ne ispadne kako smo se nadali, ali na kraju svi dobijemo sve što želimo. Tako ćete i vi. Razmotrite svoje strahove, iluzije, dvojbe. Meditirajte i kontemplirajte. Izbjegavajte samozavaravanje i slobodno skinite ružičaste naočale. Tako je kako jest. Usprkos svemu, pričajte o svojim snovima, nemojte ih zapustiti neovisno o okolnostima.

Između onog gdje se nalazimo i naših snova uglavnom se nalazi samo ta jedna jedina promjena koju moramo učiniti. Odluka koja moramo ispoštovati. Da li je to ulazak u neki savez ili vezu? Novi posao, novi ugovor? Ili se pak radi o drugoj krajnosti, raskidima, prekidima, čupanju korijena? Suočite se sa svojim strahovima kroz izmišljeni film koji ćete odvrtjeti u glavi. Što je najgore što se može dogoditi ako izađete iz svoje zone komfora? Slobodno idealizirajte ishod ako će vam to pomoći da se – usudite.

RIBE

Samopouzdanje je ključ uspjeha i obično se ova karta povezuje s Lavom, što može značiti kako u vaš život ulazi vatreni znak koji će imati utjecaj na vašu dnevnu rutinu. Sreća je na vašoj strani, no izbjegavajte razmetanje. Budite odvažni, ali realni. Sve što morate otpustiti, otpustite danas bez oklijevanja. Nekad se opiremo promjeni i onda krenemo pospremati ormar ili police s knjigama i dragim drangulijama. Koliko je sad lakše odnijeti nešto na tavan ili u potkrovlje nego prije godinu dana ili pet? Možda čak i baciti ako nam je predmet postao mrzak. Ne kaže se uzalud kako je otpuštanje proces.

Ovo je period u kojem zauzimate nove stavove i razmatrate kako su se ponijeli drugi. Na temelju nečijih stavova od ranije kreirat ćete vlastiti. I to je posve u redu. Preuzeti ćete odgovornost za svoje ponašanje i moći ćete sebi objasniti zašto činite to što činite, a ujedno zauzimate poziciju iz koje funkcioniraju pobjednici i vođe. Između karijere i emocija, oslanjat ćete se na posao i financije, dakle kao vođeni nevidljivom rukom fokus će biti na materijalnom. Želite opet vjerovati i prepustiti se, ali za to trebate vremena i da vrijeme učini svoje.

Redovne šetnje u prirodnom okruženju neka postanu vaš ritual ove jeseni. Ovaj je ciklus omjer kretanja i izolacije. Vodite računa da se dovoljno izlažete, ali i povlačite. Ravnoteža će nastupiti kao logična posljedica ove akcije.

*Za privatno tarot čitanje Mariji se možete obratiti putem maila marijafranolic93@gmail.com