Sinoć sam vodila jedan zanimljiv razgovor koji me podsjetio na jedan od najvećih izazova tarota, a to je tajming. Kada će se moja želja, manifestacija, proročanstvo ispuniti? Unaprijed je definirano kako štapovi u tarotu govore o danima ili proljeću, mačeve povezujemo s tjednima, odnosno to je jesen.

Kaleži se odnose na mjesece ili ljetni period, a pentakli na godine odnosno zimu. Moj je sugovornik pokrenuo koncept pisma u tarotu, primjerice nekad kada se predviđala budućnost, gatara bi rekla grofici: „Stiže ti pismo od njega“, a ova bi odahnula u stilu, dobro je, javit će se, nije me zaboravio očito.

Recimo da je pedeset ili stotinu dana bilo sasvim u redu za pričekati vijest od voljenog. No, kako to izgleda danas u ova digitalna vremena kada bismo najradije njihov odgovor, reakciju ili nekakav impuls naručili preko dostavne službe, samo kada bi to bilo izvedivo? Razmotrimo kako pored ove tegobe, imamo i niz manifestacija koje su negdje zapele kao da se radi o srednjovjekovnom iščekivanju pisma! Gdje su moje manifestacije? Zašto se ne ostvaruje ono što su mi rekli astrolog, numerolog, tarot čitač, gatara koja mi je gledala u šalicu kave?

Danas imamo tu privilegiju da su nam sve tehnike i svi alati ovog svijeta dostupni, pa opet prolaze dani, tjedni, mjeseci i godine, a naša se manifestacija zagubila negdje u galaksiji. Dostavna služba je zakazala, naravno da nisam ja. No, što ako jesam? Ako sam ja zakazala? Ako je, posve nesvjesno – do mene?

Ono što je prilično delikatno za prihvatiti, vi vladate situacijom – i to cijelo vrijeme. Timeline je vaše igralište kojim upravljate iznutra, kroz psihu. Alati su nastali samo kao posrednici između vas i manifestacije. Jeste li se ikad zapitali koji je jezik Svemira? Kako nas uopće razumije? Postoji li odjel turskog, španjolskog, engleskog, mađarskog? Ili Svemir jednostavno reagira na emociju, a samim time upravljamo brzinom kojom ćemo dobiti ono što želimo?

Ako čekate na manifestaciju godinu, dvije, tri pa čak i više, definitivno je problem u vašim aktualnim reakcijama u vašoj aktualnoj stvarnosti. Uistinu kao netko tko je proveo većinu svog života tako da me nisu vidjeli i nisu čuli, osjećam čistu zahvalnost jer su mnogi koje susrećem u svojem radu nabavili kristale, štapiće zmajeve krvi, ispisuju brojeve, više se bave životom, a manje tarotom. To me jako veseli jer to što me većinu života nitko nije vidio i nitko nije čuo, morala sam rješavati na višegodišnjim terapijama, a kada sam zaliječila tu ranu, iznenada – svi me vide, čuju, nisam više nevidljiva.

Ono što sam zaključila na temelju uzorka s kojim surađujem, vaše vas manifestacije ne vide i ne čuju jer niste prestali činiti sve ono što se ne podudara s onim što želite manifestirati. Vaše aktualne reakcije su zatrokirale, sa Svemirom je cijelo vrijeme sve u najboljem redu.

Od nas se između ostalog očekuje da pričamo novu priču, ali to zna zaista izazvati pritisak i frustraciju jer je iznimno teško povjerovati u kvantni skok i da ćemo od točke A do točke B doći pomoću nekoliko alata. Razumijem. Teško je povjerovati dok opažaš kako se svijet oko tebe ruši. Ono što uvijek sugeriram jest da se osoba prestane oslanjati na tekuće događaje i hraniti ih. Za početak – to je sasvim solidan početak, dapače temelj. Kako to izgleda u praksi?

Primjerice, želite manifestirati novog partnera ili partnera iz snova, uglavnom želite pričati, okusiti, živjeti novu priču. To znači da jednostavno morate poništiti sve ono što vas vezuje za partnera od ranije, naročito morate kontrolirati svoje aktualne reakcije. U aktualnom vremenu, ako se pojavi na vratima, ne odete u krevet. Vaša aktualna reakcija, ako ste razriješili u glavi da je gotovo, mora biti NE. Dakle, ne uhodite ih na društvenim mrežama, ne fantazirate o komunikaciji, ne oslanjate se na eventualno pomirenje. Ako ste na komad papira stavili sve moguće namjere, ako ste s Interneta skinuli prikladne afirmacije, slušate meditacije o prizivanju ljubavi u svoj život... U nekom trenutku, Svemir umjesto partnera iz snova pošalje bivšeg i ako mislite da se Svemir zabunio, nije.

Zabunili ste se vi ako ste s njima otišli u krevet. Svemir vas je samo htio provjeriti, kao što postoje pojedinci koji itekako provjere osobu prije nego im daju na udomljavanje mačku, psa ili zeca. Što mislite, ovako odokativno, tko je jači? Alati ili vaša aktualna reakcija? Znamo da živimo u realnosti koja poznaje samo sadašnji trenutak, zato se i kaže – moć sadašnjeg trenutka.

Želite promijeniti posao. Palite štapiće, lupate kao ludi u tibetansku zdjelu, čitate horoskope i pratite tarot kanale, vizualizirate, sami sebi šaljete mail kako ste primljeni na željeno radno mjesto, doslovno nema tehnike koju niste probali. Zatim odete na posao i pola sata se raspravljate s kolegom oko toga zašto spajalice nije odložio u drugu ladicu, nego ih nakon istrage nalazite na printeru.

Da imate informaciju kako vas za pet minuta čeka novi posao, biste li se toliko angažirali oko nečeg toliko nebitnog? Ionako odlazite, vaš novi posao je na horizontu, gdje će tko ostavljati spajalice više nije vaš problem. Zadržavanjem na temama koje vas drže angažiranima Svemir prevodi kao da vam je jako stalo. Kako dopuštate da se manifestacija vezano za posao ili čak novac razvije? Možete li razmotriti hladne glave gdje vam je fokus i koliko se unosite cijelim bićem kroz svoju aktualnu reakciju koja se odvija u sadašnjosti? I obično su te reakcije mnogo uvjerljivije od naših nada koje polažemo u manifestacijske alate. Nažalost, bili toga svjesni ili ne, naša aktualna reakcija ima ogroman emocionalni odjek, a Svemir samo razumije emociju, prihvaća alate, ali emocija je prva manifestacija.

Nadalje, želite se preseliti. Bilo da mijenjate kvart, grad, državu, istražujete nove lokacije za koje osjećate da će donijeti pozitivnu promjenu. Ovo ovdje vas jednostavno guši. Posegnuli ste za svim mogućim provjerenim alatima koji su provjereno imali učinka u nečijoj realnosti. Kako dopuštate da se manifestacija razvija kad vas iduće jutro zaustavi susjed jer ste se loše parkirali u cik zore nakon nekog tuluma i zauzeli dva mjesta. Ili, niste pokupili iza svojeg psa iako ste imali namjeru, ali pospani zaboravili ste doma vrećice. Bilo što, izmislite tijek događaja.

Osoba koja se seli danas krajem dana ispričala bi se, popravila štetu ako je moguće i nastavila dalje sa životom, ne bi ulazila u rasprave i hranila energiju.

Isto tako, dok ste u nekoj besmislenoj vezi, objašnjavate gdje vam fokus ne može biti – a to je nova, smislena veza. Isto tako, dok ste u nekim besmislenim svađama i raspravama koje nisu bitne za vašu vječitu sreću ili konačnu destinaciju, objašnjavate energetski gdje vam je fokus.

Ulaziti bez novaca u neku nedostižnu trgovinu ne mora funkcionirati kao alat onima koji su većinu dana zatočeni u raljama egzistencije. Neke se emocije jednostavno osjete. Tendencija je da fejkamo dok ne postignemo, ali ako smo strašno dobri u fejkanju, ondje ćemo i ostati. Što ako dok oponašate tako dobro oponašate pa Svemir zaključi da to svih kolektivno veseli i dobijete na lopate doživotnog fejkanja? Dok se bavite fejkanjem kao alatom, razmotrite što bi bilo autentično luksuzu kojem težite? Ako je neka tehnika uspjela većini, to ne mora značiti da će i vama. Poput razvikanih recepata koji su uspjeli cijeloj Tik-Tok zajednici, ali vi ste zamalo zapalili kuhinju.

Za one koji žele novu ljubav, a progoni ih neodržani closure, nemojte juriti zmiju objašnjavajući joj kako niste zaslužili ugriz. Ovo je period kestena, mandarina i jutarnje sumaglice. Ništa od toga ne stoji na putu prvom snijegu, Adventu i zimi. Između vaših manifestacija i tajminga jednostavno razmotrite vaše aktualne reakcije, i naravno pripazite na riječi koje izgovarate jer manifestacija je izjava bez kontradikcije. Vi vladate situacijom. Jači ste od svih tarota i svih horoskopa jer ovdje je sve o vama i vi ste glavni junak svoje priče.

*Za privatno tarot čitanje Mariji se možete obratiti putem maila marijafranolic93@gmail.com