Tjedna tarot terapija od 27. studenog do 3. prosinca 2023.

OVAN

Nedavna prošlost: Bili ste izloženi nepravdi, a kako se uloge mogu zamijeniti nije isključeno da ste i sami prema nekome bili značajno strogi. Moguće kako vas nisu dovoljno cijenili. Postojao je manjak reciprociteta. Uzeli su nešto vaše i napravili od toga proizvod koji vam se ne sviđa, ali u situaciji ima dosta ljubavi i dalje. S obzirom na to da ste oboje ratoborni, emocije sve više jačaju. Postoji romantičan pokušaj koji nema dominantan ishod. Ovo je završilo ružno.

U najavi: Velika potreba za komunikacijom na obje strane. Čini se kako niste zaslužili od druge energije produkt akcija koje su se realizirale i ružno skončale. Nemate si ništa za ponuditi, ali imate štošta za reći. Došli ste do kraja ciklusa. Situacija nema perspektive iako energetski možda niste nikad završili. Ovaj vas period neće toliko boljeti, ali morate proći kroz to iako žulja. Ovog vas puta nitko neće zaustavljati, oboje znate jednu stvar – vrijeme je za razlaz.

Potencijalan ishod: Svatko uzima svoje resurse i ide dalje. Ceste vam se razdvajaju. Ne možete pronaći zajednički jezik osim u krevetu, ali to više nije dovoljno. Ono što je važno za opstanak veze – to više ne možete pronaći stoga, sretnog ishoda baš i nema. Čim osjetite olakšanje jer ne postoji nada, ona bi se mogla ukazati. Ovaj ciklus mora završiti kako bi se pokrenuo novi. Dopustite da se dogodi kraj. Postoji set lekcija za vas, set lekcija druge strane i brdo besmislica koje se ne uklapaju u snagu vašeg odnosa. Negdje u svemu tome dogoditi će se pomirenje, ali ovog puta morate proći kroz vašu energetsku rastavu, takav je proces.

BIK

Nedavna prošlost: Postoje oni koji se nisu tako lako pomirili s vašom odlukom o odlasku i definitivno su vas pokušali zadržati. Trebao vam je znak, smjernica, niste znali kako otići i imali ste dvojbe o napuštanju? Spriječili su vas u odluci, bilo je zadržavanja. Jedna je strana bila emocionalno nedostupna, moguće vi. Nešto vam nije dalo mira, postoji taj mali crv koji vam nije dao dopuštenje miriti se, primirite uz njih. Ne znam jeste li ušli punim srcem u priču, ali niste pronašli način otvoriti ga. Također, ne znam iz koje su oni pozicije ušli u odnos, ali pokušali su vas zadržati, a dok su to činili – otvorili su svoje srce u konačnici.

U najavi: Očekujte komunikaciju, mobitel će vam eksplodirati od poruka. Ako trebate vremena, oni će vas pričekati. Što god da ste odlučili, u njihovoj glavi to nije konačno. Moguće kako je sve ranije propalo upravo radi komunikacije. Sada će se njome pokušati sanirati šteta, ali ona zapinje, puna je trzavica. Urušavanje se moguće dogodilo zbog nesporazuma, ali postojala je podloga za katastrofu. Ipak, temelj koji grade dok se bore za vas je nevjerojatan; očekujte vatromet od akcije. Oni će pronaći način.

Potencijalan ishod: Postoji druga obitelj koja može predstavljati prepreku. Ne bi bilo čudno da je upravo taj element potaknuo nesporazum. Fokus je na višoj sili koju ne možete anulirati. Mogli biste popustiti na zreli način. Ovdje se između vas nešto ozbiljno dogodilo, ali ipak dolazi do pomirenja i nastavka priče. Izborit će se za razgovor. U trenutku kada su odlučili vratiti i pridobiti vas, izmijenili su svoju i vašu sudbinu jer, postoji viši razlog koji vas je povezao. Njihova je ponuda solidna. Oboje ste pozvani napraviti nešto na drugačiji način. Ono što se ponavlja riješit ćete drugačijim pristupom i reakcijom.

BLIZANCI

Nedavna prošlost: Nekome ne želite popustiti, posebice vezano uz financije. Dvoje ste iz daleke prošlosti, a zajedno možete postići i stvoriti čuda, ali sada je između vas ponor. Može se raditi o pravnom procesu; razvodu, ostavinskoj raspravi… Definitivno nitko ne namjerava popustiti. Pristan je nedovršeni posao. Kada se tek počeo pojavljivati niste imali znanje i mudrost koju imate danas. Ono što im niste dali, ni sada nećete dati. Ali ono što vam je bilo uskraćeno, sada će vam biti dano. Vi ste pobjednik. Iako možda sada imate malo manje i putem ste izgubili, stječete velike stvari; strast, kreativnost i inovaciju. Čeka vas više od izgubljenog.

U najavi: Druga je strana posve izgubila. Zadovoljština. Neovisno o svim javnim predstavama i sretnim fotkama s društvenih mreža – nisu sretni. Prisutna je energija koja sada želi popraviti kvar. Imaju potrebu ispričati se. Žele vam se opet približiti. Vaše se strasti vjerojatno više ne podudaraju, kao ni zajednički ciljevi. Za mnoge od vas stiže kraj zbrke koji donosi željene odgovore.

Potencijalan ishod: Iako niste imali iste vrijednosti, s onim što ste imali krenuli ste u nadogradnju. Radili ste na sebi i oko sebe, a to se sada i vidi. Prilikom sučeljavanja postat će jasno kako je to najveći komadić koji nedostaje kako biste se povezali . Zato je vaše trajno povezivanje gotovo nemoguće; vaše se vrijednosti ne podudaraju jer ste vi vlastite nadogradili. Oni su ostali na nekakvom bazičnom, površnom modelu koji ste vi nadišli. Ovo bi mogao biti vrlo jednostavan svršetak za vas.

RAK

Nedavna prošlost: Pokret, ali i neugodnosti. Od svega ste imali nešto malo. Prisutna je simpatija, a ne znate nosi li, nudi li išta jer iz prošlosti izvire neka negativna epizoda. Uhvatili ste ih u laži, nešto su sakrili, nisu priznali. Nude romansu, ali ponuda se čini irealnom. Imali ste više od kumunikacije, ali manje od ljubavne veze. Nadalje, niste slušali svoju intuiciju vezano uz zahlađenje jednog odnosa. Inače se ta situacija ne bi niti dogodila. Iza vas je ostao nedovršen ciklus. Treća tema ukazuje kako vas prati nostalgija i sjetno vraćanje u prošlost. Iza vas nije teško razdoblje, ali nije jednostavno gurati dan po dan. Mnogo toga morate razriješiti, ali ničega se ne primate.

U najavi: Očekujte pozivnicu, put, poziv na svadbu. Idete prema mirnijim vodama. Bilo bi dobro ne preskakati rutine koje vam pomažu zacijeliti. Pozvani ste donijeti nove odluke o minulim temama. Prolazni konflikti kriju sve što ste započeli, ali ne možete ih privesti kraju. Ovo je običan tjedan koji ima manje zastoje, jer se sve sporo razvija. Suhoparan, praktičan period. Poput nedjelje koja traje sedam dana. Iako morate na posao i radni je dan, a vrijeme curi.

Potencijalni ishod: Neće se dogoditi ništa loše u ovom pasivnom periodu. Jednostavan tjedan bez velikih iznenađenja. U nekom trenutku dolazi do ubrzanja, ali nakon što krenete raditi na sebi i planovima koji čekaju dovršetak. Pritajili ste se. Pored obaveza koje morate odraditi, zaslužili ste malo stati na loptu.

LAV

Nedavna prošlost: Što god je bilo, puknulo je. Raspalo se, razbijeno je. U vašoj energiji nalazi se scenarij u kojem niste adekvatno definirali čekanje. Nije isto kada čekamo odluku neke institucije pa smo prisiljeni biti strpljivi ili kada čekamo odluku voljene osobe. Nekada čekamo korigiranje nepravde, a nekada prepoznavanje naše kvalitete. Niste dobro procijenili nezgodnu situaciju, a ima veze sa čekanjem. Potencijalna šteta vas je zaobišla. Postoji energija koja ne želi vaš odlazak. Druga energija ne može pustiti svoja uvjerenja. S kime god imali posla, riječ je o ljudima koji su poput lista na vjetru, bez kontrole nad svojim životom. Za mnoge od vas to je muška osoba koja se nalazi u ženskoj dominaciji i nema, kako se kasnije ispostavilo, pravo glasa. Može biti i sin koji odlazi živjeti kod djevojke, a ondje je pokoren od strane njezine sestre, majke, tetke, bake i slično.

U najavi: Postaje malo lakše, iako morate namjestiti krunu. Druga energija tek mora shvatiti gdje se nalazi, kakav je njen identitet. Ako se radi o poslu, nije im ondje dobro - svi gube poziciju.

Potencijalan ishod: Ovo je definicija povrtaničke energije. Birate nova oslobođenja, ali i stare rane. Preuzimate kontrolu nad situacijom dok vas pokušavaju pridobiti. Dok to čine; potiču vas na predomišljanje i povratak, a zapravo ometaju vašu posvećenost ostalim planovima. Povratnička energija ima tendenciju sage i zauvijek nedovršenog posla pa ćete možda na teži način spoznati kako je najveći problem ovih izazova koliko vremena odlazi na pomirenje. Dok pregovarate o uvjetima ne možete se baviti ostalim poslovima. Veselo ćete ići prema svojim planovima, ali teže ćete opažati cijenu koju plaćate putem jer, ovaj vjetar u leđa je od pomirenja, a ne od povezivanja sa sobom. Dojam je kako ne žele vaš odlazak, ali vam nemaju što za ponuditi. Takvoj dinamici nedostaje mjera. Bojite se gubitka reputacije. Bojite se kako će ispasti na kraju za vas. Razmatrate odustajanje. Nije vrijedno većeg rizika. Imate sličnu fazu kao i Djevice, stoga možda imate posla s tim znakom.

Definitivno ćete se pomiriti. Nastavite gledati sebe i svoje planove.

DJEVICA

Nedavna prošlost: Netko je umanjio vaš značaj. Negdje ste dali neku svoju vrijednost, ali nije bilo prihvaćeno. Morali ste izabrati između sebe, vrijednosti ili njih. Ipak ste izabrali sebe. Definitivno situacija raste, a može se raditi i o zločestoj prijateljici. Radite na sebi i jačajte osjećaj vlastite vrijednosti. Dobro ste odlučili, nisu vam ukrali energiju. Uviđate tko ste, iako rezovi bole.

U najavi: Postoji situacija pored ranije opisane. Birate i dalje sebe, ali energija s kojom ste povezani to ne može. Moguće kako vaša osoba ima napornu bivšu ili nekoga u obitelji tko vam jednostavno stvara prepreke. Nije isključeno i kako previše rade. Uglavnom, energija vaše osobe slabi, a to predstavlja izazov vašoj koja je u usponu i rijetko visoko. Nedodirljivi ste, ali vaša osoba ima posla i rada na sebi. Stoga se čuvajte naglih pokreta i sklonite se dok ne riješe svoje izazove. Sada kada radite na sebi, možete privući samo nekoga tko također to čini. Birate sebe, stoga privlačite one koji također biraju vas.

Potencijalan ishod: Treća je strana samo privremeni razlog vaše nesloge. Sve će se nekako srediti samo od sebe. Nemojte žuriti. Naravno ne možete zauvijek čekati promjenu, ali radite na sebi u međuvremenu. Cilj je stasati i krenuti donositi odluke na drugačiji način.

VAGA

Nedavna prošlost: Nekoga ne želite, ne prihvaćate. Napokon ste shvatili od čega je vaša osoba sazidana, ali može se odnositi i na profesionalni dio života. Sada vam je sve kristalno jasno. Bilo je pomalo bolno prihvatiti kako nešto više nije za vas, sustav vrijednosti se posve urušio. Nešto ili nekoga odgurnuli ste od sebe. Ova situacija popravila je vaše planove i poslove jer ste dobili višak vremena. Ali dugotrajne opcije sada su zatvorene. Primjerice, ako je došlo do prekida prijateljstva, a plan je bio otići u Beč za doček Nove godine, sada ste ostali bez plana. Ali, otvaraju se druge opcije. Ili, ako ste jedan dio dana tješili prijateljicu radi njezinog prekida, sada imate višak vremena i mnogo slatkih obaveza kojima jedva čekate vratiti se.

U najavi: Moguće prolazite kroz kraj prijateljstva, ali i veze. Osoba s kojom ste bili u vezi želi pomirenje, a dojam je kako će u tome i uspjeti. Inače, možda ne biste pristali, ali sada dok prolazite kroz kraj pored ovog očito nedovršenog posla, imate poleta i elana za pružanje nove šanse. Privremeno odgađate odbijanje pomirenja. Ovo je neki šašavi povratak povratnika i ne boli vas njihovo vraćanje. Možda i nije riječ o vašem dominantnom udvaraču, a ne vidite ikakvu štetu. Nije bitan povratak, ali ima težinu i nosi zabavu, stoga se pitate: zašto ne?

Potencijalan ishod: Osoba s kojom se mirite ne unosi nervozu. Prekid je bio nebitan, kao i povratak, ali doprinosi kvaliteti vašeg života. Vjerojatno ste im ranije nešto obećali, a sada im to možete ostvariti. Ugodan površan pogled na situaciju i tjedan. Povratak i nije toliko važan. Osoba radi iste greške u koracima kao i ranije. Uviđate kako se ništa nije promijenilo. Bolje od ovog ranije nisu znali, ali bolje od ovog sada – također ne znaju. Mnogo više će vas razočarati jedan poraz od ranije, a kao da kroz ovaj odnos koji je u šaljivoj fazi dolazite do spoznaje tko vam nedostaje do kostiju. Nećete vjerovati, ali ta se osoba također pojavljuje doslovno iz vedra neba. Ne mogu ponuditi previše, ali će barem pokušati. Prvi kandidat je smušen i zbunjen, a ovaj drugi je na ivici pokvarenjaka. Drugi vam se malo više sviđa iako osjećate kako nijedan nije za vas. Uglavnom, imate dva javljanja paralelno, ali to samo otvara novu ponudu koja je obećavajuća. Treća ponuda donosi vezu. Moguće se radi o Škorpionu ili nekom drugom zračnom znaku. Nova prilika dolazi u pravo vrijeme. Za mnoge od vas kraj je potrage. Izvrstan period, sviđa mi se vaš stil kako birate i opažate što vam služi, a što ne. Nastojite vidjeti pravu šansu.

ŠKORPION

Nedavna prošlost: Za većinu, izostala je ponuda. Ovo bi čak mogla biti situacija u kojoj znate kako se više neće niti dogoditi. Izvučen je zanimljiv koktel. Oko vas netko vreba, a kada opazi kako postoje određena dešavanja, pojavljuju se u porukama premda, načelno nemaju nekakav plan. Samo promatraju vaše promjene i nemaju nekom svojom ponudom u planu promijeniti vaš ljubavni status. Moguće vas ne žele pustiti blizu. Važan im je status, novac, nešto što ne mogu podijeliti sa vama. Ako dosad niste došli do posljednje faze, sada potencijalno osjećate gorak okus u ustima. Prijateljstvo bez nade, partnerstvo, suživot i sl. Ne bih rekla iznimno bolan, ali sada znate kako nikada neće zakoračiti punim srcem u ovaj odnos. Oni jednostavno neće promijeniti mišljenje.

U najavi: Sve ovisi koliko vam je reputacija prioritet i koliko vam je posao važan pa će o tome ovisiti koliko ćete razmišljati i analizirati nedavnu situaciju. Svi planovi o stabilnoj vezi propadaju. Velike spoznaje nekada prati poraz, a porazi su naporni za prolaziti.

Potencijalan ishod: Emocionalno su nedostupni bez impulsa za promjenom. Više vam ova energija neće služiti i odnos jednostavno morate napustiti. Odnos treba graditi, a toga ovdje nema.

STRIJELAC

Nedavna prošlost: Medeni mjesec je prošao. Jasno vidite pukotine. Postoji druga žena, ali to je vrlo kompleksan termin u Tarotu jer može se raditi i o dominantnom ocu. Ne mora doslovno imati veze sa ženom, ali definitivno se radi o nepremostivoj prepreci. Moguće su komplicirane situacije poput one u kojoj se vaša osoba razvodi živi pod istim krovom s osobom od koje se razvodi. Uglavnom, komplicirani scenarij, sami izaberite primjer. Rekla bih kako niste bili direktno izloženi, ali energija postoji i smeta vam. Htjeli ste okončati odnos, ali su vas pridobili i predomislili ste se. Postoji iluzija koja je propala.

U najavi: Nećete rasipati svoj potencijal i razmišljati o njima. Bit će vam važan vaš mir. Nećete širiti temu po hodnicima na poslu ili zamarati prijateljice onim što vam se dešava privatno. Dosta vam je gubitka vremena jer se netko predstavljao lažno. Takvo obećanje više nema prostora u vašoj realnosti. Shvatili ste kako ne morate hraniti tog vuka.

Potencijalan ishod: Ako će druga strana preskočiti zacjeljivanje, vi nemojte. Kada bismo svi bili zacijeljeni, život bi bio med i mlijeko. Ali, kako to nije tako u realnosti, vaša osoba ide stopama zacjeljenja, ali ne i netko tko unosi nemir između vas dvoje. Ovo između vas čini se poput lekcije namijenjene nekom trećem. Vama se vaša osoba priključuje jer imate mnogo toga za nadoknaditi, ali niste im mentor, duhovni vođa i slično. Ipak, žele vas slijediti. Oboje ćete pratiti intuiciju i krenut ćete se izvrsno slagati. Sva dežurna zanovijetala će jednostavno nestati iz vaših vibracija.

JARAC

Nedavna prošlost: Prikupljate podatke što sve ne funkcionira sada, a oponaša situacije iz vaše prošlosti i na tome brusite svoje iskustvo i donosite odluku. Razmišljate o etiketama i obrascima. Ovo je urodilo plodom: neću se vezivati, osim za sebe. Neću reći nikome DA, ako sebi nisam prvo rekla kako pristajem na sebe takvu kakva jesam. Ovo je bio preobražaj vibracije.

U najavi: Postavlja se pitanje što je vrijedno vaše pažnje, a što nije? Što je vrijedno nastavka ciklusa, a što ne? Vaši kriteriji postaju sve viši. Nećete čekati da se izložite i uđete u nešto, ako to nije vrijedno rizika, vremena, truda. Nećete ulaziti u nešto na način da se sretni bacate, sve dok ne istražite što se ondje krije. Nema euforije, umjesto toga radije analizirate. Mnogi će biti zakinuti za vaše vrijeme i društvo. Kritični ste, ali na dobar način. I sami ste zbunjeni svojim novim pristupom. Moguće kako su vam ranije nešto uskratili, naročito iz vedra neba pa ste sada uzeli vrijeme za sebe. Vezano uz posao; sve što taknete pretvorit će se u zlato. Postoji energija koja je možda zakasnila, ali bit će uporni.

Potencijalan ishod: Uporna energija želi vašu ljubav. Najgore je prošlo i pitate se što će vam ljubav. U trenutku donošenja odluke, niste trebali biti sami. Ali kako ste to dogodilo, donijeli ste odluku koja se neće svidjeti onome tko vas sada želi pridobiti. Problem je što se trude i pokušavaju, ali kao da nisu dorasli ovakvoj težini udvaranja. Prije im je bilo lakše. U međuvremenu, moraju poraditi na jednoj energiji koje se moraju osloboditi (dominantne majke, sestre, prezaposlenosti...). Ako žele odrasti, uzvratiti ćete. Dajte vremena vremenu.

VODENJAK

Nedavna prošlost: Ne znam jeste li išli na situaciju oštrije ili mekše, ali trebalo je svakako više odlučnosti i namjere. Krivi pristup vas je zadesio po principu „nikad ne znaš kada ćeš naletjeti na minu“. Ovo su one situacije u kojima ako je dobro, onda je izvrsno, a kad je loše bude ravno katastrofi. Niste znali što očekivati, ali ste se ugodno iznenadili, međutim niste se prikladno pripremili.

U najavi: U sadašnjosti se pojavljujete u elementu. Očekujte fer komunikaciju. Netko nije slušao intuiciju, ali ovog ćete puta malo podmuklije i pametnije. Znate što vam je činiti. Znate što i koga hoćete, krčite put za dalje. Druga je osoba iznimno zainteresirana, ali se ne pojavljuje jer može odoljeti. Dosta su pod kočnicama, imaju dozu samokontrole. Nije isključivo kako vas to privlači. Imate ponudu koju je sada malo teže iznijeti dok pronalazite načine. Trenutak je prijeloman jer očekujete i takvu komunikaciju. Imate iskustvo i znanje, a trebate priliku.

Potencijalan ishod: Dok čekate priliku, ulazite u nervozu i nevolje. Sve vam je jasnije i jasnije koga i što želite. Najviše boli kraj zbrke. Je li ovo prijateljstvo iskreno? Hoće li mi šef držati leđa na novom projektu? Ima li nade za moj brak? Je li mi partner vjeran? Odgovori nekad donose bol. Kraj zbrke zna biti bolniji od same neizvjesnosti. Spoznaja je, ipak, vrijedna daljnjeg tijeka života. Imate posla s nekim tko kada daje, to se osjeća. Ali kada uzimaju, odnesu sve.

Situacija ipak ima šanse, ali oko novog početka morate biti bezobrazni i postoje kolateralne žrtve. Sve je za više i veće dobro. Te će žrtve biti pomalo razočarane radi svojih planova, ali svi će preživjeti. Vi jedino nećete preživjeti ako to ne učinite, što god to bilo. Već ste ionako mnogo vremena izgubili na pristupu i traženju ideje, umjesto da ste odmah pronašli način i sami odredili tempo namjere. Nedostajao je fokus, ali sada se vraćate u igru dok pridobivate njihovu naklonost.

RIBE

Nedavna prošlost: Iako niste pošteno tretirani i nisu se odlučili za vas, konkretni ste i pravedni. Vrijedni ste. Moguće je kako su vam odbili neki zahtjev na poslu. Morate biti odlučniji, prebrzo vam oduzmu snagu. Morate se više čuvati. Ako ste u novijoj vezi, pronalazite način kako ugoditi sebi, ako već ne možete njima.

U najavi: Možda vam nedostaje nečija stabilnost od ranije. Ta osoba nije imala ono što ima aktualna. Ali kao da ste s ljubavima od ranije lakše izlazili na kraj. To tada naravno, niste znali, ali sada napokon imate uzorak. Ono od ranije bilo je mnogo lakše. Treba vam pravi izlazak, udvaranje, povišica, poslovni ugovor - treba vam nešto uvjerljivo. Kako uloge mogu biti zamijenjene, možda ste vi ta manje stabilna energija, ali nekako mi se čini kako imate posla s ljudima koji vas ne znaju pridobiti pa se povlačite.

Potencijalan ishod: Pored posla i prijateljskih odnosa koji možda ne funkcioniraju najbolje, ljubav prema jednoj osobi raste. Bit će još borbe. Zasad se ništa ne okončava. Ulazite u onu fazu veze u kojoj se borite kako biste odnos održali na životu, a ne raskinuli. Niste završili. Ipak, ono što vama treba i što želite emocionalno postići s njima, zahtjeva više od narednih nekoliko dana. Budite strpljivi, ovo će dugoročno na dobro.

*Za privatno tarot čitanje Mariji se možete obratiti putem maila marijafranolic93@gmail.com