Na prelasku 21. na 22. siječanj 2023., tijekom mladog Mjeseca, prešli smo iz godine jang vodenog Tigra u godinu jin vodenog Zeca. U kineskoj astrologiji, zec donosi nadu, mir i sklad. Donosi znatno blažu energiju u usporedbi s tigrom, što znači da je 2023. dobra godina za usporavanje, fokusiranje na ono što nam je stvarno važno, odmor i punjenje baterija, piše foreverconscious.com.

Obilježja jin vode
Godina Zeca sadrži kvalitete jina i vode, koji su meki i nježni energetski izrazi. Iako smo ohrabreni da tečemo, vjerujemo svojoj intuiciji i tražimo radost, također nam može biti izazovno donositi čvrste odluke i postavljati jasne osobne granice. Jin priroda Zeca potiče nas da ostanemo otvoreni tijeku Svemira. Umjesto da žurimo naprijed, jin energija traži od nas da ostanemo otvorenog uma, otvoreni za nove mogućnosti i proširimo ideje o onome što smatramo mogućim. Na taj način, mogli bismo sami sebe iznenaditi smjerom u kojem ide naš život.

Prošle smo godine iskusili element vode jang, koji je povezan s brzom vodom i velikim vodenim površinama poput oceana. Međutim, jin voda je mekša i povezana je sa sporim potocima, jezerima i kišom. Iako se ove godine možemo osjećati opuštenije i smirenije, postoji i tendencija da stagniramo ili se možda osjećamo zaglavljenima na jednom mjestu. Možda će nam biti teže ići naprijed i brzo napredovati. 

Ovo također podržava zapadna astrologija, jer u svibnju Jupiter, planet ekspanzije i obilja, prelazi u sporog i zadovoljstva punog Bika, što nas može potaknuti da razvijemo stav 'zastani i uživaj'. Iako nam je svima potreban odmor i ponovno punjenje nakon godina koje su prošle, morat ćemo raditi malo više kako bismo izbjegli osjećaj stagnacije.

Jin vodena zečja energija
Budući da je zec sinonim za stvaranje, plodnost i ponovno rođenje, možemo se naći u situaciji da rađamo nešto novo ili čistimo prostor da novo stigne. S visokom kreativnom energijom možemo početi razmišljati o stvarima drugačije ili doći do vrlo nadahnutih ideja.

Ovaj poticaj kreativne energije također se odražava u zapadnoj astrologiji, sa Saturnovim prelaskom u Ribe. Saturn u Ribama ne samo da može potaknuti našu kreativnost, već također podržava prihvaćanje kreativnih ideja i njihovo pretvaranje u nešto opipljivo.

Jin vodeni zec može biti pasivna energija, pa se nadamo da će nas energija Saturna u Ribama potaknuti da poduzmemo taj dodatni korak kako bismo svoje ideje predstavili svijetu. Nemojte izgubiti iz vida svoj krajnji cilj, nemojte se odvratiti od onoga što je uistinu važno ili propustite priliku jer ste drijemali! 

Predviđanja za godinu jin vodenog zeca
Godina jin vodenog zeca bit će fantastična za ugostiteljstvo i wellness industriju, posebno one koje se bave uživanjem i opuštanjem. Kreativne industrije također će dobiti poticaj zahvaljujući intuitivnoj i izražajnoj prirodi jin vodenog zeca. S jakom plodnom energijom oko nas, moglo bi biti vrlo povoljno vrijeme za poduzetnike jer godina donosi rast malih poduzeća.

Više ljudi može odlučiti osnovati ili proširiti svoju obitelj.

Zec je također povezan s ljubavlju i prijateljstvom, što ga čini fantastičnom godinom da se usredotočite na druženje, umrežavanje i širenje svoje zajednice. Ako ste u potrazi za ljubavlju, godina Zeca nudi snažnu podršku.

S jakom energijom jin vode, moglo bi doći do povećanja prirodnih katastrofa koje uključuju vodu. Također možete osigurati svoj dom od curenja ili poplave. 

Energija vode jin podržava nježan pristup i slijeđenje intuicije. Ako se ove godine nađete u teškoj situaciji, vratite se ovoj ideji i razmislite o načinima kako biti nježni prema sebi i drugima.