Travanj će biti mjesec razuma, analize, promišljanja i ponekad čak i komplikacija, ali prije svega prepoznavanja podsvjesnih i naučenih obrazaca straha i ograničenja. Ulazimo u vrijeme povezanosti s prirodom, precima i svijetom.

Osobni i duhovni rast
Cijela godina i cijeli život je, naravno, posvećen radu na sebi. Osobni i duhovni rast bit će u travnju još više u prvom planu, htjeli mi to ili ne. U veljači smo otvorili vrata emocionalnim ranama iz prošlosti, pa su naše reakcije ponekad znale biti vrlo intenzivne i snažne. Travanj donosi energiju razumijevanja impulsa koji ponekad dominiraju nama. Dakle, možemo očekivati ​​situacije u kojima ćemo prebrzo ili bez razloga posumnjati u sebe, htjeti napraviti korak unatrag, malo razmisliti i očekivano je da ćemo tražiti izgovore zašto nešto ne možemo učiniti, umjesto rješenja kako ići naprijed.

Podsvijest je na djelu
Mnoge misli, reakcije, mišljenja možda isprva nemaju smisla. Samo budite promatrač buke koja se događa u vašem umu. Neka misli teku, bujaju i razvijaju se. Tek kada si to dopustimo, možemo doista doći do dubine, odnosno do one izvorne misli, izvorne situacije, izvornog događaja, gdje je nastao misaoni obrazac po kojem djelujemo. Naravno, nećemo cijeli travanj sjediti prekriženih ruku i samo promatrati svoje misli koje tulumare do jutarnjih sati. Čarobno ili najvažnije pitanje mjeseca je ZAŠTO?

Zašto to misliš?
Zašto se tako osjećaš?
Zašto želiš ovo?
Zašto ne želiš nešto (više)?

Rad na sebi nikad ne završava
Mnogi od vas mi kažu da vam je dosta otvaranja rana, obrade starih uzoraka i tako dalje. "Hoće li ovo ikada završiti?" često je pitanje. Ono što primjećujem je da ste vrlo strogi prema sebi. Kad stvari ne idu kako treba, lako se naljutiti na sebe. Nemojte upasti u zamku unutarnjeg kritičara koji kaže da biste već nešto trebali znati, trebali učiti brže i tako dalje. Dovoljno ste dobri i napredujete. To bi trebao biti i vodič za travanj: "Dovoljno sam dobar, rastem i unapređujem se svakim trenutkom". 

Travanj donosi mirniju i introspektivniju energiju usmjerenu na prirodu. Lakše ćemo razmišljati, trezvenije prosuđivati ​​i donositi odluke. Tu energiju i podršku koristimo kako bismo opisali situaciju u kojoj se nalazimo i što bismo željeli poboljšati. Nema potrebe za dramom i strkom, zar ne? Opišite svoje osjećaje, želje, ciljeve, izazove. Samo ih opišite. Svi još uvijek učimo. Budimo svjesni da još nitko ne zna sve. Pa zašto biste vi trebali?

Travanj će biti mjesec novih spoznaja i dubokih uvida
Donosi nam mogućnost razumijevanja naše prošlosti, koncepta društva u kojem živimo, načina na koji su naši preci – uključujući i naše roditelje – funkcionirali, a posljedično i načina na koji su komunicirali s nama dok smo odrastali. Svibanj donosi malo buntovniju energiju kada biste mogli impulzivno reagirati (pomalo tinejdžerski), stoga nemojte dopustiti da vam energija koju donosi travanj promakne.

Izvor: Sensa.si: autorica Lili Sorum, numerologinja