Dolaskom proljeća sve se budi, kreće iznova, rađa se i raste, buja i cvjeta... Tako i mi i naše biće doživljavamo novi procvat. Da bi do toga došlo, moramo se osloboditi nagomilane stare negativne energije koja nas sputava i guši, otpustiti ono loše, svoje neuspjehe, promašaje i prigrliti sve ono novo i lijepo što dolazi. 

Predlažemo 2 proljetna rituala koja će vam pomoći da prigrlite nove mogućnosti:

1. Opustite se uz pomoć vode

Kao što znate, voda ima umirujuće svojstvo, opušta tijelo i um, pomaže nam da razbistrimo misli, pronađemo fokus, odredimo svoje prioritete... Voda ima moć da odagna brige, da učini da se osjećamo rasterećeno, kao da je sa sobom odnijela i naše probleme. Ovo je vrlo važno za naše mentalno blagostanje i mir, naročito u današnje vrijeme kada smo izloženi konstantnom stresu. Nastojte što više vremena provoditi pored vode, bilo da je to rijeka, jezero, izvor, more... Čak i fontana u gradskom parku ima ljekovit učinak na organizam. Voda je izvor života! Neka boravak pored vode bude vaš svakodnevni ritual. Možete samo slušati njen umirujući zvuk, možete meditirati, duboko disati...

Boravak pokraj vode može odagnati vaše brige i rasteretiti vas
Shutterstock 

2. Dajte sebi obećanja

Morate znati i shvatiti da ste vi sebi najvažnija osoba u životu. Stoga tretirajte sebe kao dragocjenost - vjerujte da možete, da vrijedite i da ste sposobni učiniti sve što želite. Počnite tako što ćete dati obećanja sebi. Zapišite ih na komad papira i stavite na mjesto gdje ih možete vidjeti svakodnevno. Evo primjera:

- Obećavam da ću voljeti i prihvatiti sebe takvu kakva jesam.

- Obećavam da ću biti ljubazna prema sebi i oprostiti si za sve stvarne ili izmišljene greške koje sam napravila.

- Obećavam da ću jesti zdravo i brinuti o svom tijelu.

- Obećavam da ću svoj život ispuniti ljubavlju i radošću.