Većini nova kalendarska godina zvuči kao savršeno vrijeme za uvođenje promjena prema osobnom rastu i razvoju, no prema astrolozima, ove godine ćete možda trebati biti malo strpljivijima kod donošenja novogodišnjih odluka. Evo zašto.

Zašto ovo nije godina u kojoj žurite sa svojim odlukama?

Već smo dva tjedna u novoj godini, a vi osjećate da vaše odluke nisu krenule u pravom smjeru? AstroTwins za mbg poručuje da bi to moglo biti zato što su i Merkur i Mars retrogradni. Ovi planeti utječu na sve, od naše komunikacije preko naše organizacije pa sve do načina na koji poduzimamo korake - a oni su trenutno pomiješani.

Od 29. prosinca 2022. do 18. siječnja 2023. Merkur se vraća kroz Jarca. Dok pokušavamo odrediti svoje odluke, kozmički prevarant podsjeća nas na poslovicu 'Čovjek planira, a Bog se smije'“, poručuju. Drugim riječima, zvijezde nisu točno poredane za optimalno napredovanje ili rješavanje vaših rezolucija zbog čega preporučuju da pričekate mladi mjesec u Vodenjaku 21. siječnja da stvarno počnete napredovati.

Što učiniti umjesto toga?

Prema AstroTwins, sve odluke koje su se činile izvjesnima prije retrogradnog Merkura bolje je odmah staviti na razmatranje. "Pred nama je cijela godina—odvojite nekoliko tjedana da razmislite o nekoliko ideja i scenarija prije nego što se posvetite jednom smjeru", predlažu.
A u međuvremenu, retrogradna razdoblja su za promišljanja i preispitivanja. Dok razmišljate, možda se čak ispostavi da imate potpuno različite želje ili potrebe. U svakom slučaju, do 21. siječnja predlažu da se usredotočite na osobni život i brinete o sebi.

"Provjerite svoje osjećaje. Oporavljate li se od osjećaja ispraznosti? Je li vrijeme s voljenima također potaknulo neke osjećaje ili otvorilo stare rane? Budite osjetljivi na to i nježni prema sebi koliko god vam je danas potrebno", pišu. Nakon što izađete iz sezone retrogradnosti, vaše će odluke biti jasnije i potencijalno lakše upravljive.