Najwa Zeiban, libanonsko-kanadska autorica, pjesnikinja i aktivistica na svojim društvenim mrežama često dijeli mnoge savjete kako bi inspirirala ljude da žive sretno, ispunjeno te postanu najbolja verzija sebe. U nastavku donosimo vam 5 stvari za koje ona poručuje da biste trebali ostaviti za sobom u novoj godini.

1) Ugađanje ljudima

Sve što govorite ili radite činite samo da biste dobili odobrenje ili priznanja drugih? U 2023. godini pokušajte se riješiti te vaše potrebe za vanjskim potvrđivanjem vaše vrijednosti. Neka vam unutrašnje vrjednovanje postane novi cilj.

2) Potreba da opravdavate ljudima

Osjećate se da morate drugima objasniti sve svoje odluke i promjene koje ste uveli u svoj život? Ove godine pokušajte sačuvati tu energiju koju inače trošite na uvjeravanje drugih da odobre vaše promjene i usmjerite ju prema sebi.

3) Čekanje da vas netko spasi

Ako ste cijeli život proveli čekajući da vam netko poboljša život, zauzme se za vas ili da vas spasi – ove godine postanite sami sebi svoj heroj kakvog ste oduvijek trebali.

4) Traganje za odgovorima u prihvaćanju prošlosti

Teško vam je nastaviti dalje sa životom, pogotovo jer vas muči kako su neke stvari u vašem životu završile? Ako se cijelo vrijeme držite zaključaka i odgovora koje ste dobili od drugih – to će vas držati zaglavljenima u zamišljenom kavezu. Pravo otpuštanje prošlosti je kad si dopustite da si date slobodu da se izvučete iz tog kaveza vjerujući u svoju istinu – istinu o onome što znate da se zaista dogodilo.

5) Ispričavanje čak i ako nisi napravio pogrešku

Ako ste empatični, lako vam se može dogoditi da se počnete ispričavati za emocije drugih – pogotovo ako su one rezultat vaših odluka postavljanja zdravih granica. Radije sačuvajte svoje isprike za one trenutke kada zbilja pogriješite, jer nikada se ne biste trebali ispričavati oko toga da budete autentični.