U praksi joge, prvih 8,5 godina čovjekovog života smatra se djetinjstvom. Nakon tog razdoblja roditelji nas i dalje doživljavaju kao djecu – ali duboko u sebi postajemo puno više od toga. Dodamo li djetinjstvu još dva solarna ciklusa (koji zajedno traju cca 24 godine), možemo sve zaokružiti na oko 33 godine. Tada počinje razdoblje novih prilika. Ovo je vrijeme kada svoj život možemo podići na novu razinu, ali pod jednim uvjetom, tvrdi Sadhguru

Ako smo se do tada dobro pripremili - edukacijom ili drugim vještinama, radom na sebi ili nekom drugom unutarnjom dimenzijom svog života - može nam se dogoditi nešto iznimno. Možemo se probiti do neslućenih visina i život nas u tome podržava. S druge strane, ako nismo spremni, stvari oko nas se mogu početi urušavati.

U zapadnom društvu tada govorimo o krizi srednjih godina. Odjednom ljudi ne znaju što bi sa sobom, život postaje besmislen; a neki upravo tada nalaze smisao i novi poticaj – čini se kao da ih je život gurnuo u visine.

Dakle, ako se do 33. godine uspijemo "posložiti" - ako se energetski, psihički, fizički razvijemo i razvijemo sebe, svoju energiju do određene razine zrelosti, to nam omogućuje uzlet. U kakvom smo stanju s 33 godine snažno utječe na određivanje našeg daljnjeg životnog puta.

Sadhguru
Profimedia Sadhguru

Ali čak i ako ne stignemo to učiniti do 33. godine, nije sve izgubljeno. Trebat će nam sve više goriva za polijetanje kako vrijeme bude prolazilo, ali i dalje ćemo imati otvorene opcije za polijetanje. 

Sljedeća prekretnica za muškarce događa se u 42. godini, a za žene u 46. godini. Ne na istoj razini kao u 33. godini, ali još uvijek nas može tjerati naprijed. Žena tada može lakše probiti ograničenja jer se njezine energije počinju prirodno transformirati.

Sljedeća prekretnica dolazi u dobi od 60 godina. Tada se temeljne strukture u našem sustavu počinju mijenjati. Fizički gledano, postajemo sve manje "muško" ili "žensko", a to nam otvara nove mogućnosti - ako do tada ne budemo toliko iscrpljeni da nas bolesti sustižu, a tereti koje nosimo preteški da bismo ih skinuli.

U svakom trenutku života imamo priliku nešto učiniti drugačije, krenuti novim, boljim putem, učiniti korak bliže svojim željama i vizijama. No, to se najprirodnije može dogoditi u 33. godini, jer ako se pripremimo, možemo reorganizirati svoje unutarnje programe, svoje energetske procese, svoje misli i emocije, a i život nam se može otvoriti poput cvijeta.