Svake četiri godine događa se tzv. prijestupna godina koja ima jedan dan viška u odnosu na regularnu. To se događa zbog potrebe za izjednačavanjem solarne i kalendarske godine. Budući da je Zemlji potrebno ipak nekoliko sati više od 365 dana za obići svoj krug oko Sunca, s vremenom bi to poremetilo periodizaciju naših godišnjih doba - u jednom bi se trenutku tako ljetni solsticij na sjevernoj polutci zbio tijekom prosinca. Kako navedeno ne bi unijelo nesklad u naš kalendarski sustav, dogovoreno je dodavanje dodatnoga dana svakoj 4. godini. 

Evo koja će 3 horoskopska znaka najviše osjetiti val energije tijekom dodatnog dana 29. veljače prijestupne 2024. godine!

Rak

Rakovi su poznati po svojoj dubokoj emocionalnoj osjetljivosti. Tijekom posebnih godina, mogu osjetiti pojačane emocije, što ih potiče na introspekciju i promišljanje o vlastitim osjećajima. Također, poznati su po povezanosti s prošlim događajima i obitelji. Tijekom prijestupne godine, suočit će se s prošlim situacijama i razmišljati o tome kako integrirati ta iskustva u sadašnjost. Svjesni su toga da ih prošlost može mnogo toga naučiti i preusmjeriti njhiovo djelovanje u ispravnome smjeru kako ne bi ponavljali iste pogreške. 

Škorpion

Škorpioni su poznati po svojoj intenzivnoj strasti prema životu. U prijestupnoj godini, ova strast može se produbiti i potaknuti ih na istraživanje dubljih razina svog uma i srca. Oni često doživljavaju periodične transformacije. Tijekom godina koje se izdvajaju poput prijestupne, mogu intenzivnije raditi na osobnom razvoju i transformaciji. Ovo je pravi trenutak da razmisle u kojem smjeru bi željeli nastaviti svoj osobni napredak i preusmjeriti se na njegovo ostvarenje. 

Ribe

Ribe su poznate po svojoj istaknutoj intuitivnosti. U prijestupnoj godini, njihova sposobnost percipiranja nevidljivih aspekata života može se pojačati, potičući ih na razumijevanje dubljih značenja situacija. Osim toga, one traže dublju duhovnu povezanost. Tijekom razdoblja poput prijestupne godine, mogu se osjećati posebno povezano s duhovnim aspektima života i tražiti smisao u svojim iskustvima i odnosima koji ih okružuju. Ovo je najbolji trenutak za produbljenje ljubavnih veza i romantičnih aspekata.