Kolovoz 2024. godine poseban je mjesec jer donosi dva moćna zvjezdana portala. Prvi je portal Lavljih vrata koji se slavi 8. kolovoza, a drugi Regulusov portal 21. kolovoza. Ova dva portala aktiviraju naše srčane i krunske čakre, donoseći pozitivnu energiju i sreću, piše Forever Conscious.

Ovi zvjezdani portali čine kolovoz idealnim za podizanje vibracije i usklađivanje s našim duhom. Uz ponovno rođenje duhovne energije i aktivaciju moćnih čakri, kolovoz je odličan za rast mudrosti i intuicije.

Kolovoz također donosi promjenjiv lunarni ciklus koji počinje s mladim Mjesecom u Lavu. Mlad Mjesec donosi smirujuću energiju, dok pun Mjesec u Vodenjaku donosi nemir i moguće promjene. Retrogradni Merkur zahtijeva strpljenje, a moćna T-kvadratna konfiguracija između Marsa, Jupitera, Saturna i Venere može stvoriti napetost, ali i potaknuti akciju.

Evo što nas očekuje tijekom kolovoza.

4. kolovoza: Mlad Mjesec u Lavu

Mlad Mjesec u Lavu započinje novi lunarni ciklus, nudeći priliku za sadnju novih sjemenki i dobrodošlicu novim počecima. Mlad Mjesec privlači energiju prema nama, pa je ovo snažno vrijeme za razmišljanje o tome što želimo zadržati blizu sebe. Iako ovaj mlad Mjesec donosi nježnu i razigranu energiju, također može uzrokovati osjećaj povučenosti ili potrebu za duhovnom obnovom.

4. kolovoza: Venera u Djevici

Venera, planet ljubavi i odnosa, ulazi u Djevicu. Venera u Djevici može biti kritična, ali i vrlo ženstvena i romantična. Ovo je također pozitivno vrijeme za fokus na zdravlje i dobrobit; započnite novu rutinu ili pronađite načine za postizanje ravnoteže i harmonije u životu.

5. kolovoza: Retrogradni Merkur u Djevici

Merkur kreće retrogradno u Djevici i tako će ostati veći dio mjeseca. Retrogradni Merkur je uvijek vrijeme za dublje istraživanje naše podsvijesti i suočavanje s potisnutim mislima i porukama. Ovaj retrogradni Merkur u Djevici može biti vrlo intenzivan, dovodeći nas do ponavljanja starih problema, kritičnosti prema sebi i drugima, te osjećaja srama. Potraga za "savršenim" odgovorom može biti iluzorna.

8. kolovoza: Portal Lavlja vrata

Slavni Lavlji portal je ovdje! Portal Lavlja vrata slavi izlazak Siriusa nakon tjedana nevidljivosti zbog sunčevih zraka. Siriusovo ponovno pojavljivanje na nebu simbolizira duhovno ponovno rođenje i snažniju povezanost s našom dušom.

13. kolovoza: Mars u konjunkciji s Jupiterom u Blizancima

Mars i Jupiter će se spojiti u Blizancima, stvarajući snažan val energije. Jupiter širi sve čega se dotakne, pa ovdje imamo širenje Marsove energije. Ova kombinacija donosi osjećaj neustrašivosti u komunikaciji i izražavanju sebe, ali također zahtijeva oprez kako ne bismo rekli ili učinili nešto zbog čega bismo kasnije zažalili.

13.-20. kolovoza: T-kvadrat – Mars u konjunkciji s Jupiterom, kvadrat s Venerom i Saturnom

Ovo je jedna od najzanimljivijih dinamika mjeseca! Mars i Jupiter će se spojiti i formirati T-kvadrat s Venerom i Saturnom. T-kvadrat donosi napetost i krizu koja nas prisiljava na akciju. Mars će potaknuti našu samouvjerenost, ali i izazvati intenzivne emocije, dok će Venera prebaciti fokus na odnose i ženstvenost. Jupiter će proširiti naše vidike, a Saturn postaviti granice i lekcije, zahtijevajući sporiji i zreliji pristup. Očekujte porast napetosti i potrebu za djelovanjem, osobito u odnosima.

14. kolovoza: Retrogradni Merkur ulazi u Lava

Merkur nastavlja retrogradno kretanje kroz zodijak i ulazi u Lava, gdje će ostati do kraja retrogradne faze. Merkur u Lavu može ublažiti retrogradne efekte i potaknuti nas na razmišljanje o tome što nas sprečava da se osjećamo sretno. Također može usporiti našu energiju, zahtijevajući da napravimo pauzu prije nego nastavimo dalje. Očekujte potrebu za strpljenjem zbog nagomilane planetarne energije.

19. kolovoza: Pun Mjesec u Vodenjaku

Pun Mjesec u Vodenjaku će uzburkati vjetrove promjene. Oko ovog punog Mjeseca bit će nemirne energije koja može donijeti promjene i iznenađenja. Iako je moguća zbunjenost oko ovog punog Mjeseca, postoji i energija buđenja.

21. kolovoza: Sunce + Regulus

Sunce se usklađuje s jednim od četiri Kraljevske Zvijezde, Regulusom. Ovo je moćan dan kada možemo osjetiti energiju Regulusa koja zrači ravno u naša srca. Regulus je poznat po tome što donosi uspjeh, počasti i sreću.

22. kolovoza: Sunce u Djevici

Sunce prelazi u zemljani znak Djevice, donoseći stabilizirajuću energiju. Djevica je poznata kao Djevica Božica, koja je suverena u sebi. Stvaranjem zdravog unutarnjeg okruženja, Djevica može otključati mudrost potrebnu za navigaciju kroz život.

27. kolovoza: Venera u trigonu s Uranom

Za kraj mjeseca dolazi lijepa i blaža energija. Venera u trigonu s Uranom može nam donijeti novu razinu slobode i povećati našu samouvjerenost. Ovo je dobro vrijeme za pozitivne promjene i iskreno izražavanje sebe, kao i za jačanje odnosa s voljenima. Iskoristite ovu energiju za druženje s bliskima i dijeljenje svog pravog ja.

28. kolovoza: Merkur putuje direktno

Merkur konačno izlazi iz retrogradnog stanja nakon što je bio retrogradan veći dio mjeseca. Merkur uvijek treba vremena da povrati svoju snagu, pa moramo biti strpljivi. Kada Merkur izađe iz svoje retrogradne faze, često primamo poruke i dublje uvide o onome što se događa oko nas.

29. kolovoza: Venera u Vagi

Venera ulazi u svoj vladajući znak Vage, donoseći prekrasnu energiju za kraj mjeseca. Venera se u Vagi osjeća najradosnije i najsjajnije. Ovo je dobro vrijeme za fokusiranje na kreativnost i okruživanje ljepotom, te za jačanje osjećaja suosjećanja i opraštanja.