U feng shui kulturi uređenja doma koriste se razni talismani i amajlije za privlačenje dobre energije, obilja, blagostanja i sreće. Jedan od najpoznatijih su svakako kineski novčići, odnosno kovanice. Ova popularna amajlija koristi se za privlačenje energije bogatstva i novca, ali i za zaštitu doma od loše i privlačenje dobre energije. Ako želite imati kineske novčiće u svom domu, važno ih je postaviti na odgovarajuće mjesto.

Prema feng shui stručnjacima najbolje amajliju staviti u jugoistočni dio doma ili ureda. U feng shui trgovnama, kao i u prodavnicama koje prodaju stvari za dekoraciju doma možete pronaći kineske novčiće u raznim varijantama. Izaberite onaj koji se najviše uklapa u interijer vašeg doma, a možete ga staviti na stol, policu s knjigama, u ormar... Novčići ne moraju biti istaknuti, već ih slobodno možete i sakriti, tako da je sasvim u redu i da ih držite u ladici. Važno je samo da bude na jugoistočnoj strani vašeg doma.

Kineski novčići privlače novac
Shutterstock 

Još jedan način na koji možete koristiti energiju ove amajlije je da stavite kineske novčiće u novčanik ili džep. Najčešće se ovo prakticira kada imate tri kineska novčića vezana crvenim koncem ili trakom. Vjeruje se da ovaj ritual privlači novac i blagostanje.

Ako imate svoj biznis ili poslovni prostor, savjetuje se da feng shui novčiće držite u prostorijama vezanim za financije, pored papira i ugovora, telefona ili na unutrašnjoj strani ulaznih vrata.