Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVU BILJKU NIKADA NE BISTE TREBALI POSADITI U DVORIŠTU: Po starim vjerovanjima donosi nesreću

Postoje rasprostranjena uvjerenja da neke biljke donose sreću, a neke nesreću. U nastavku otkrivamo koju nikada ne biste trebali posaditi u dvorištu jer nagoviješta težak period

 biljka Izvor: Unsplash

Postoje različita uvjerenja u kulturama širom svijeta o tome kako neke biljke označavaju sreću i radost, a druge sve suprotno od toga. Na našim područjima još od davnih vremena za jednu biljku postoji snažno uvjerenje kako donosi nesreću i težak period pa ju je zato bolje ne posaditi u dvorištu.

Riječ je o – orahu. Drvo oraha je često korišteni simbol u različitim kulturama i religijskim tradicijama. Povezuje se s tamnim ili negativnim aspektima, što može pridonijeti uvjerenju da donosi nesreću.

 orah Izvor: Shutterstock

Vjeruje se da orah donosi nesreću i loše vijesti vezane za život. Često je povezan s motivom smrti pa je iz toga razloga bolje ne posaditi ga u dvorištu što su ranije ljudi često radili - naime, drvo oraha donosi plodove i hladovinu za kojom svi tragamo tijekom ljetnih, sunčanih dana. 

Naravno, uvjerenje da orah donosi nesreću vjerojatno je povezano s realnom opasnosti. Orasi su tvrdi i teški plodovi koji mogu pasti s visine s drveća i ozlijediti osobu ili oštetiti imovinu. Možda su takvi incidenti u prošlosti doveli do uvjerenja da orah zaista donosi nesreću.

Izdvojeno za vas...

Tagovi

Najnovije