Voda može koristiti kao pomoć za ponovno pokretanje, a ovaj element poznat je po tome što pozitivno utječe na komunikaciju i povezan je s priljevom sredstava i obilja. Međutim, neka mjesta utječu na aktivnost vode koja u određenim situacijama potiče našu neodlučnost i nerazumijevanje, piše City Magazine.

Kada je energija vode slaba, potrebno ju je aktivirati. Nedovoljan intenzitet vodene energije može se odraziti u nedostatku novca, teškoćama u poslovnom napredovanju ili općenito izazovnom životnom putu. Kako bismo aktivirali energiju, potrebno nam je nešto što simbolizira element vode, a to može biti figurica ili slika vode.

Za dodatno jačanje energije vode mogu se koristiti detalji od metala. Voda je moćan element koji čak i u malim količinama uz pravilnu upotrebu ima blagotvoran učinak, ali ako se njome ne upravlja adekvatno, može uzrokovati probleme.

 Ovo su 3 glavna mjesta u domu gdje voda ili simboli ovoga elementa ne smiju stajati. 

1. Voda u spavaćoj sobi

Voda uvijek ima yang kvalitete, dok se za spavaću sobu kaže da je više yin. Stoga voda u spavaćoj sobi ima nepovoljan učinak, može naštetiti zdravlju i harmoniji bračnih odnosa. Slike s motivom vode nisu poželjne, ali umjesto njih na noćni ormarić možete staviti čašu vode.

2. Voda koja nije u vidnom polju

Ovo se odnosi na akvarije, unutarnje fontane i slike na temu vode koje su izvan vašeg vidokruga ili leđa dok sjedite, odmarate ili radite, a ne odnosi se na slavine i vaze. Voda na ovom mjestu može donijeti neočekivane probleme i izdaju od ljudi od kojih biste to najmanje očekivali. U ovom slučaju važno je stalno držati vodene elemente pod kontrolom, što se može postići odgovarajućim postavljanjem ili korektivnim mjerama ako je potrebno.

3. Voda ispod stepenica

Prostor ispod stepenica izravno utječe na sreću djece i potomaka, bez obzira žive li s vama ili su odrasli. Voda u ovom prostoru nepovoljno utječe čak i na financijsku situaciju. Vaze s cvijećem, akvariji ili unutarnje fontane ispod stepenica imaju najveći utjecaj na bogatstvo i prosperitet pa ih svakako odmaknite od prostora unutarnjeg stubišta.