Odijela su više od trenutačnog trenda i definitivno će se zadržati u našoj garderobi pa je dobro u ormaru imati jedan kroj koji vam savršeno pristaje. Kako biste pronašli najbolju kombinaciju za sebe, donosimo nekoliko modnih savjeta za kupnju odijela:

1. Istaknite svoje atribute
Ljepota odijela je u tome što svatko može pronaći model, boju i stil kojima će istaknuti svoje adute. Ako želite naglasiti noge, učinite to hlačama uskog kroja. S druge strane, hlače širokih nogavica stvaraju šik siluetu i odvlače fokus s tog dijela tijela. Pri odabiru sakoa, žene s većim grudima izgledaju odlično s elegantnim „V“ izrezom, a želite li sakriti trbuh, odaberite sako A-kroja.

odijelo
Pexels 

2. Razmislite o svojoj silueti
Predimenzionirana odijela trenutačno su popularna, ali ako vam široki modeli ne pristaju, odlučite se za elegantniji kroj. Pri odabiru se usredotočite na struk jer je iznimno važan. Želite li svoj naglasiti ili pak vizualno stvoriti struk, upotrijebite remen ili dobro skrojeno odijelo jer vas, primjerice, prenizak struk može učiniti vizualno nižima.

3. Pronađite ravnotežu
Premda su kompleti hlača i sakoa jednostavan i moćan odabir, i kontrastni gornji i donji dijelovi mogu biti laskavi. Odlučite li se za hlače širokoga kroja, možete ih kombinirati s kraćih gornjim dijelom, a ako su hlače uske, uparite ih sa širim i opuštenijim gornjim dijelom kako biste uravnotežili proporcije.

4. Ne morate slijediti sezonske trendove
Novi modeli odijela neprestano se pojavljuju na modnim pistama, ali to ne znači da ne možete i dalje nositi klasične krojeve i uzorke. Kako biste tradicionalne krojeve modernizirali, upotpunite ih aktualnim modnim dodacima kao što su čizme ili tajice.

odijelo
Pexels 

5. Eksperimentirajte s bojom i printom
Nemojte se bojati jarkih boja, kombinirajte ih i uživajte u zanimljivom modnom izričaju koji podiže raspoloženje. Trenutačno su obožavatelji mode zaluđeni magentom, a čini se da će se taj koloristički trend nastaviti i u 2023. jer ju je institut Pantone proglasio bojom godine pa bi jarko ružičasti blejzer ili odijelo bili izvrsna investicija.