U okolici Zagreba nalaze se pitoreskna mjesta koja kriju najljepše plaže savršene za jednodnevno uživanje u blagodatima mora. Čak i ako nemate puno slobodnih dana, ali svejedno se želite opustiti uz zvuk valova i miris borova, otkrivamo koje plaže možete posjetiti, a udaljene su samo oko 2 sata vožnje od Zagreba. 

Ovo je 5 prekrasnih plaži koje se uvijek isplati dodatno istražiti i uživati u odmoru.

1. Plaža Poli mora, Selce

Plaža Poli mora u Selcima jedna je od najpoznatijih i najomiljenijih plaža na Crikveničkoj rivijeri. Smještena je u malom turističkom mjestu, a nudi savršen spoj prirodnih ljepota i modernih sadržaja. S kristalno čistim morem, šljunčanim dijelovima i blagim ulazom u vodu, idealna je za obitelji s djecom.

2. Plaža Havišće, Jadranovo

Plaža Havišće u Jadranovu skriveni je dragulj Kvarnerske rivijere, a poznata je po svojoj netaknutoj prirodi i mirnoj atmosferi. Ova šljunčana plaža nažalost nema prirodnog hlada, ali mogu se iznajmiti ležaljke i suncobrani. More je izuzetno čisto i prozirno, idealno za ronjenje i plivanje

3. Kostrena, Rijeka

Plaže u Kostreni, malom mjestu nedaleko od Rijeke, poznate su po svojoj dugoj šetnici koja prati obalu i povezuje nekoliko predivnih plaža. Kostrena nudi kombinaciju šljunčanih i stjenovitih plaža, s bistrim morem i brojnim sadržajima za posjetitelje.

4. Uvala Scott, Kraljevica

U neposrednoj blizini Kraljevice smještena je uvala Scott, poznata je po jedinstvenom turističkom naselju koje nosi ime po britanskom poduzetniku Alexandru Scottu. Plaža je djelomično šljunčana, s betonskim platoima koji omogućuju jednostavan pristup moru.

5. Plaža Klančac, Brseč

Iako je udaljena nešto više od 2 sata vožnje iz Zagreba, plaža Klančac u Brseču jedna je od najljepših i najskrivenijih plaža na istočnoj obali Istre pa je svakako vrijedna posjete. Smještena je ispod strmih litica, a do same plaže se dolazi uskom stazom koja vodi kroz šumoviti predio. Plaža je mala i šljunčana, s kristalno čistim morem i predivnim pogledom na otvoreno more i otok Cres.