Olimpijske igre događaj su koji svi vjerno iščekujemo, a s obzirom na to da se ove godine održavaju u Parizu, mnogi će se i zaputiti u smjeru francuske prijestolnice. Pariz je prava senzacija u bilo kojem dobu godinu, a razloga za posjetiti ovaj grad apsolutno nikada ne manjka. Osim Eiffelovog tornja, Montmartrea i Elizejskih poljana, evo koje skrivene dragulje savjetujemo posjetiti ovoga ljeta.

1. Canal Saint-Martin

Canal Saint-Martin u Parizu privlači posjetitelje svojom pitoresknom atmosferom i šarmantnim okruženjem. Šetnja uz kanal pruža priliku za uživanje u lokalnim kafićima, restoranima i trgovinama, a idealna je za opuštajuće trenutke i promatranje pariškog života oko sebe. Canal Saint-Martin također je poznat po svojoj kulturnoj sceni, umjetničkim galerijama i muzejima koji doprinose bogatom doživljaju ovog dijela grada.

2. Promenade Plantée

Pariz je pozornica nekih od najljepših europskih parkova, ali za nešto drugačiji doživljaj potražite Promenade Plantée. Ova čarobna šetnica smještena je na nekadašnjim željezničkim kolosijecima koji su povezivali Bastille i Vincennes. Ovaj zeleni pojas proteže se gotovo 5 kilometara duž istočnog Pariza, pružajući miran bijeg od gradske vreve. Posjetitelji mogu uživati u šetnjama kroz prekrasne vrtne površine, otkrivati nepoznate uglove, umjetničke instalacije te uživati u pogledima na okolne krovove i ulice Pariza.

3. Le Marais

Le Marais je dio Pariza koji se nalazi u samome srcu grada pa ga vjerojatno nećete izbjeći, ali ovo je dodatan razlog da uživate u njemu. Ova je četvrt dom brojnih povijesnih zgrada, uključujući elegantne palače iz 17. i 18. stoljeća, poput Hôtel de Sully i Hôtel de Sens. Šetnja njegovim uskim ulicama otkriva skrivene trgove, šarmantne prolaze i živopisne fasade koje svjedoče bogatoj povijesti ovog dijela Pariza.

4. Parc des Buttes Chaumont

Smješten u istočnom dijelu Pariza, ovaj se park ističe svojim spektakularnim pejzažem koji uključuje strme litice, visoke vrhove s panoramnim pogledom na grad, te umjetne vodene površine s netaknutim prirodnim ljepotama. Šetnjom kroz Parc des Buttes Chaumont možete istražiti različite staze koje vode kroz bujne vrtove, šumovite dijelove i skrovite kutke. Park je poznat po svojoj raznolikosti biljnog svijeta, što ga čini omiljenim odredištem za ljubitelje prirode i rekreativce.

5. Marché d'Aligre

Ako za vas nema pravog obilaska novog grada bez posjete nekog od lokalnih sajmova, onda se zaputite u smjeru Marché d'Aligre. Sajam se održava svakog dana osim ponedjeljka, a nalazi se u blizini Bastille, Le Marais i Gare de Lyon. Poznat po autentičnoj atmosferi i raznovrsnoj ponudi, ovaj sajam privlači posjetitelje svojom šarolikom ponudom svježeg voća, povrća, mesa, sireva te antikviteta i vintage predmeta. Osim što je omiljeno odredište za lokalne stanovnike, Marché d'Aligre nudi i bogatu gastronomsku i kulturnu scenu, čineći ga jednim od nezaobilaznih mjesta za posjetitelje koji žele doživjeti autentični pariški život i atmosferu tržnice.

Montmartre