Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kojem elementu pripada vaša duša: Zraku, vodi, zemlji ili vatri?

Otkrivanje prevladavajućeg elementa pomaže nam da bolje razumijemo sebe, da obratimo pažnju na čimbenike koje nas izbacuju iz ravnoteže i da lakše pronađemo svoju svrhu. Otkrijte kojem elementu pripada vaša duša...

 žena duša Izvor: Shutterstock

Pronađite vlastiti element

U Univerzumu je sve povezano i ništa se ne događa slučajno. Često zaboravljamo da nismo produhovljena ljudska bića, već duhovna bića u ljudskom obliku.

Svi smo mi Univerzum sam, koji se izražava kroz ljude. Nastali smo iz Svemira i u sebi sadržimo pet elemenata – Zrak, Vodu, Vatru, Zemlju i Eter. Eter je više recesivan nego dominantan u prirodi.

Slijedi osnovni opis karakteristika temeljenih na određenom elementu s kojim se najviše možete poistovjetiti. Neki ljudi intenzivno osjećaju sva četiri elementa i sa svima rezoniraju, dok neki osjećaju samo jedan.

Koji je vaš prevladavajući element?

Element vatre

Zadatak vatrenih duša je prenositi poruke svijetu. Njima u trbuhu gori vječan plamen koji ih navodi da slijede snove i pobijede sve što im se nađe na putu. Oni ne moraju poduzimati velike korake kako bi se povezali s unutarnjim plamenom – samim time što su istinski svoji, oni mogu stvarati beskrajnu čaroliju. A kada su iskreni prema sebi, mogu prenositi poruke drugima.

Kada nisu u ravnoteži, vatrene duše mogu postati agresivne i pretjerano dominantne.

Mogu dobiti napadaje i iskaljivati se na bilo kome tko im se nađe na putu. No, kada su usredotočeni na širu sliku i osvijeste svoju unutarnju snagu, počinju se smirivati i ponovno pronalaze svoj smisao i zdrav razum.

Problem vatrenih duša je u tome što kad ispadnu iz ravnoteže, gube sposobnost jasnog promišljanja; imaju povremene napadaje panike i osjećaju se blokirano u određenim aspektima života.

Vatra - element životne radosti i punih potencijala

Element zemlje

Zadatak zemljanih duša je iscjeljivanje. Iscjeljivanje sebe, drugih i čitavog svijeta. Budući da su iscjelitelji po prirodi, privlače ih biljke i njihova iscjeliteljska svojstva. Oni su snažno povezani sa Zemljom i osjećaju je u sebi. Njihov je cilj svijet učiniti boljim mjestom za život.

Zemljana će se duša probuditi zbog snažne unutarnje potrebe za iscjeljivanjem. Vrlo su motivirani i nije im teško preuzeti odgovornost kako bi ispunili svoje dužnosti. Oni su rođeni vođe i obično u životu imaju mnogo mjesta za druge ljude.

Kada je izvan ravnoteže, zemljana duša može postati jako hladna i propustiti sagledati širu sliku. Postaju udaljeni i nervozni. Da bi se vratili u ravnotežu, moraju provoditi vrijeme u prirodi.

Je li vam urevnotežen element zemlja?

Element zraka

Zadatak zračnih duša je donijeti inovaciju i vizije. Njihova svrha je božanska te su po prirodi odlični učitelji i govornici. Zračni elementi su veliki vizionari i kroz svoje revolucionarne ideje donose trajne promjene.

Zračne duše su čuvari mira i ulažu veliki napor da ga zaštite. Imaju prirodne sposobnosti rješavanja problema i konflikata. Često se povezuju sa svojim višim bićem kroz proročanske vizije i snove.

Kada su izvan ravnoteže, mogu osjetiti konflikt te se tada radije zatvaraju u sebe, nego suočavaju s problemom. Uz to gube povezanost s ljudima i sa svojom sposobnošću iscjeljivanja i reagiranja u teškim situacijama.

Zrak - element otpuštanja, pepuštanja i slobode

Element vode

Zadatak vodenih duša je iscjeljivanje kroz umjetnost, glazbu i kreativnost. Vrlo su intuitivni i često eksperimentiraju te istražuju svoju kreativnost otvorenog uma i srca. Zračne su duše jako osjetljive na svoju okolinu i lako mogu osjetiti energiju drugih ljudi, čak i nesvjesno. Imaju dar intuicije, a često mogu osjetiti i tuđu.

Vodeni elementi lako se mogu probuditi kada znaju tko su i kada dopuste svojoj kreativnosti da slobodno teče. Vodeni elementi su nekonformisti i kada su prisiljeni na nešto, gube ravnotežu.

Kada su izvan ravnoteže, mogu se osjećati iscijeđeno i iscrpljeno. Postaju jako osjetljivi te depresivni i anksiozni. Tada im je najvažnije usredotočiti se na svoje emocije, a plakanje im pomaže riješiti se nakupljene energije.

Voda - element koji je gospodar života i smrti

5 elemenata - živite li u ravnoteži?

Izvor: Health Food Soul

Najnovije