Kada govorite o ljubavi, ona mora biti bezuvjetna. Stvarno ne postoji takva stvar kao što je uvjetovana ljubav. Postoje uvjeti i postoji ljubav. U trenutku kada postoji uvjet, to je samo transakcija. Možda zgodna transakcija, možda dobar aranžman – možda su se mnogi ljudi izvrsno dogovorili u životu – ali to vas neće ispuniti, to vas neće prenijeti u drugu dimenziju. Jednostavno je zgodno.

Ljubav niti možete naučiti, niti možete vježbati, niti je možete dijeliti. To je samo cvjetanje.

Razlika između ljubavi i vezanosti

Ako se poslužimo analogijom, ljubav je poput cvijeta. Ako ga držite u ruci, morate pažljivo s njime hodati, ne možete njime mahati nekontrolirano, raspast će vam se u rukama. S njime trebate biti pažljivi. Ali vezanost nije takva, ona je tvrda, kruta, poput plastičnog cvijeta.

Plastika nikad ne može biti cvijet – može izgledati kao cvijet, možete je i namirisati nekim sprejem da miriše na svijet, ali ona to nikada neće biti. Cvijet je ono što cvjeta, razvija se, zar ne?  Ako imate cvijeće u vašem domu, morate na njega obratiti pažnju 10 puta na dan. To je zapravo gnjavaža, ali je to život. Ako kupite plastično cvijeće, garancija na njega vam je pet godina. Ne trebate ga pogledati, uvijek je tu. Ali on nije ljubav. 

Ljubav je čežnja da nekoga uključiš u dio sebe, svog života. To je mogućnost da postanete više od onoga što jeste, uključivanjem. Ako želite da se svi zaljube u vas, prva stvar je da se vi morate zaljubiti u sve njih.