San o trudnoći može biti popilično zbunjujući, a nekima i zastrašujući. Onima koji žele zatrudnjeti, takav bi san mogao biti uzbudljiv, no san o trudnoći ne mora nužno značiti i rođenje djeteta. Naime, mogao bi biti metafora koja ukazuje na nešto dublje, prenosi InStyle.

'San o trudnoći (kada niste zapravo trudni) vrlo je uobičajen', tvrdi Theresa Cheung, stručnjakinja za dešifriranje snova. Popularni snovi uključuju tešku trudnoću, trudove, rođenje ružne bebe ili trudnoću s bivšim partnerom. Obično ne postoji razlog za brigu, no obratite pozornost na detalje koji će vam pomoći dekodirati što vam snovi pokušavaju reći. Naime, podsvijest nas često upozorava na nešto što nam još nije jasno u stvarnosti. Cheung je otkrila zašto sanjamo trudnoću i kako dešifrirati značenje takvih snova.

Zašto sanjamo trudnoću?

U većini slučajeva sanjati trudnoću ne znači da ste zaista u drugom stanju, ali mogli bi biti. 'Prvi korak kod tumačenja snova uvijek je doslovan. Doslovna tumačenja iznimno su rijetka, ali ih prvo treba isključiti', objasnila je stručnjakinja.

Obratite pažnju na to kako se osjećate oko trudnoće u snu. 'Ako ste bili užasnuti, vaš um vam možda savjetuje da provjerite kontracepciju', dodala je Cheung. Uvjerite se da zapravo niste trudni, za slučaj da vam um iz snova pokušava nešto reći.

Vaš san o trudnoći također može biti 'ispunjenje želja' ili 'strah od trudnoće'. 'Snovi odražavaju ono što vam je u javi uistinu važno i mogu vam ponuditi priliku da iskusite trudnoću, a ako imate zastrašujuće snove vezane uz trudnoću, to vam može pomoći da se oslobodite tjeskobe vezane uz začeće', objašnjava ona.

Nakon što ste otpisali doslovnija značenja, možete ispitati zašto biste inače mogli sanjati trudnoću. Cheung kaže da bi vam um mogao sugerirati za isprobate nove stvari i pronađete načine kako dosegnuti svoj puni potencijal. 'Ovi snovi vas potiču da razmislite o svojoj budućnosti i kako ju stvarate svojim postupcima, mislima i osjećajima koje rađate u svakom trenutku. Razmislite o tome kakvu si budućnost zamišljate prvim budnim mislima', objasnila je stručnjakinja.

Značenje snova o trudnoći
Shutterstock 

Interpretacija snova o trudnoći

Na početku dešifriranja upamtite da se 'simboli u vašim snovima uvijek odnose na ono što je aktualno u vašem budnom životu', kaže Cheung. Naravno, postoji dugačak popis mogućih tumačenja osim očite želje za začećem ili straha od slučajne trudnoće. Cheung kaže da to značiti bilo što, od želje za novim početkom do čežnje za bezuvjetnom ljubavlju i prihvaćanjem. 'Vaš um iz snova možda sugerira da se počnete brinuti o sebi. Potražite prihvaćanje u sebi, a ne izvana', savjetuje ona.

Donosimo nekoliko tumačenja na temelju određenog sna:

Ako se u snu porađate

San bi mogao aludirati na razdoblje čekanja, prema Cheung. Možda trenutno morate pokazati strpljenje ili odlučnost prema dovršetku projekta. 'Novo područje vaše osobnosti ili ideje se razvija, a sjeme nečeg novog raste u vašem budnom životu', kaže ona. Ako u snu stvarno rodite ili se porađate, to bi moglo značiti da će vaš trud uskoro biti nagrađen.

Ako u snu patite od jutarnje mučnine ili imate trudnički sjaj

Možda upravo ulazite u novu fazu u svom životu, a ako je to slučaj, Cheung kaže da 'obratite pozornost na to kako se osjećate u vezi trudnoće u snovima jer to odražava koliko ste sigurni u ovaj novi početak.' Na primjer, ako u snu patite od jutarnje mučnine, ona kaže da bi to mogao biti loš znak. S druge strane, ako imate trudnički sjaj, onda vjerojatno činite pravu stvar dok ste budni.

Ako sanjate tuđu trudnoću

Ako sanjate da je osoba koju poznajete trudna, Cheung kaže da to može značiti da postoji dio vas koji treba njegovati 'kako biste ispunili svoj potencijal ili naučili nove vještine' ili vas je ta osoba naučila nečemu što vam je pomoglo da se razvijate.

Ako sanjate trudnoću s bivšim partnerom

Prije nego što se probudite s osjećajem nelagode, tuge ili zbunjenosti, Cheung kaže da ovaj san zapravo znak osobnog rasta. 'Vaš um iz snova pokušava vam reći da je prošla veza dovela do rađanja nove perspektive u vama, što je pozitivna stvar. Zbog te veze poraslo vam je životno iskustvo, a zbog mudrosti koju ste stekli ste sazreli', objašnjava stručnjakinja.

Ako u snu imate jutarnju mučninu, to bi moglo ukazivati na toksičnu prirodu veze. Snovi o trudnoći nas podsjećaju na važnost spoznaje o puštanju prošlosti i pomirenju s novim iskustvima.

Ako imate više beba ili ste zagubili dijete

Ako rodite u snu, Cheung kaže da to općenito predstavlja novi početak. Predlaže da se fokusirate na to koliko je porod težak jer to simbolizira predanost ili disciplinu koja vam je potrebna kako biste postigli svoje ciljeve u stvarnosti. Ono što rodite u snu, ukazat će i na to koji dio vašeg života se mijenja.

'Ako rodite više beba, to sugerira puno novih uzbudljivih događaja, ali i upozorenje da ne pretjerujete. Ako se beba izgubi ili je na pogrešnom mjestu, možda ste izgubili fokus ili se na neki način trebate vratiti na pravi put kako biste se fokusirali na ono što je uistinu važno', objasnila je Cheung.

Ako je vaša beba čudovište

Ako u snu rodite bebu koja je ružna ili pak čudovište, onda nešto u vašem životu možda ne funkcionira ili ste uključeni u nešto što je izvan vaše zone komfora, kaže Cheung. To bi također mogao biti znak da nešto ne ide po planu.