Od davnina se vjeruje da kiša meteora, tj. zvijezda padalica ima moć ostvarenja želja. Počevši od 4. pa sve do 7. svibnja, na nebu nas očekuje prava magija - kiša meteora Eta Aquarid koja nas obraduje svake godine u ovo proljetno vrijeme. 

Akvaridi Eta su zapravo komadići krhotina iz Halleyjevog kometa, što je dobro poznati komet koji se sa Zemlje može vidjeti otprilike svakih 76 godina. Oni će biti u sazviježđu Vodenjaka, a na nebu će se najbolje vidjeti u našim krajevima poslije ponoći. 

Meteorolozi i astrolozi predviđaju da će kroz hemisferu proći oko 10 meteora u jednom satu, a oni će biti vidljivi pod uvjetom da nema oblaka i da ste što dalje od izvora svjetlosti, daleko od grada i ulične rasvjete. Mjesec je u fazi padanja, što su dobri uvjeti za promatranje neba. Meteori kroz hemisferu lete brzo, a zbog specifičnog ugla pod kojim padaju, na nebu ostavljaju duge, sjajne tragove. Od davnina se vjeruje da ove 'zvijezde padalice' imaju moć da nam ostvare želje jer tragovi koje ostavljaju na nebu imaju moć usmjeriti energiju u ono što želimo i osvijetliti nam put.

Izađite poslije ponoći u prirodu, pustite da vam se oči priviknu na mrak, a zatim pogledajte u nebo. Kada primijetite svoju zvijezdu padalicu, zatvorite oči i zamislite želju. Neka bude iskrena, iz dubine srca. Zamislite kako vam se želja ostvaruje, manifestirajte njeno ostvarenje, vjerujte u čuda!