Tijekom života, nitko nije pošteđen teških i izazovnih situacija, one će nas zateći prije ili kasnije u životu. Premda to može biti frustrirajuće, takvi događaji istovremeno mogu biti i test Svemira koji je postavljen pred vama kako bi vam pomogao da izrastete u bolju verziju sebe ili izliječite neriješeni dio vas.

Možda je prirodno doživljavati ove testove kao prepreke, ali u trenutku kada ih prepoznate kao prilike za rast, vaš će se život promijeniti na bolje. Zato umjesto da razmišljate o tome kako se Svemir okrenuo protiv vas, radije pokušajte pronaći mir znajući da se Svemir uvijek uroti za vaše najviše dobro. Evo 5 znakova prema kojima možete utvrditi da ste stavljeni na kušnju.

1) Iznenadne prepreke

Prvi znak da vas Svemir testira jest da naiđete na iznenadne prepreke – one se mogu pojaviti u obliku osobe, objekta ili situacije. U kakvom god obliku da su došle, mogu izazvati mnogo straha i neizvjesnosti jer morate odbaciti sve što ste dosad planirali. Ali što ako su te prepreke zapravo način da vas Svemir preusmjeri prema nečemu još boljem? Kako je autorica Gabby Bernstein, napisala u svojoj knjizi The Universe Has Your Back, prepreke su samo zaobilaznice u pravom smjeru. Zato, umjesto da na njih gledate kao na prepreke, promijenite svoju perspektivu i pretvorite ih u svoje vodiče i vidite kamo će vas život odvesti. Vjerujte procesu. 

2) Promjene planova

Mnogi od nas prave planove i drže ih se jer se zbog njih osjećamo sigurno i čini se da sve imamo pod kontrolom. Problem može nastati kad Svemir ima neke druge planove za nas koji se naravno ne poklapaju s onime što smo mi sami planirali. Zato, kada stvari ne idu po vašem planu, to možete shvatiti priliku da vježbate predaju svojeg života višim silama.To ne znači da svoje planove i popise zadataka trebate baciti u smeće, već znači da morate ostati otvoreni za kreativne mogućnosti. Budite otvoreni za istraživanje novih načina rada i ne brinite kada se pojavi nešto neočekivano.

3) Imate potrebu da odustanete od nečega

Kada vas situacija traži da odustanete od nečega, to je znak da Svemir testira vašu sposobnost da se oslobodite onoga što mislite da vam više ne treba. Prema Zakonu davanja i primanja, morate se moći odreći nečega da biste nešto dobili, piše The Millennial Grind. To "nešto" drugačije je za različite ljude. To mogu biti fizičke stvari kao što su novac, posao, stara prijateljstva ili nematerijalne stvari poput vremena, energije i truda. Samo vjerujte da ćete, kada date nešto svijetu s pozitivnim namjerama, to deseterostruko dobiti natrag.

4) Osuđivanje drugih ljudi

Prosudbe drugih otkrivaju vam područja u vašem životu koja još trebate izliječiti. Mnogo vremena projiciramo vlastitu nesigurnost u našu vanjsku stvarnost koja nam se vraća u obliku osuđivanja. Dakle, sljedeći put kada budete suočeni s osudom drugih ljudi, pogledajte unutra da vidite jeste li nesvjesno osuđivali ili kritizirali sebe. Osuđivanje drugih može biti test Svemira za jačanje vašeg samopouzdanja i samopoštovanja. Dakle, vaša je lekcija ovdje da doprete do onih najdubljih i neizraženih želja i uzdignete se do svoje pune veličine.

5) Vremenska kašnjenja

Mnogi od nas su toliko navikli dobiti ono što želimo odmah, da očekujemo isti rezultat kada ostvarujemo svoje snove i ciljeve. Ali manifestacija ne funkcionira tako. Činjenica da ne možemo kontrolirati vrijeme naših manifestacija uzrokuje da se mnogi prepuštaju strahu i brizi - a to su emocije niskih vibracija. Niska vibracijska energija izbacuje vas iz vibracijskog usklađenja s vašom željom tako da blokirate svoju manifestaciju. Dakle, kad god primijetite da stvari ne idu prema vašim rokovima, to je vaša prilika da se umjesto toga oslonite na plan Svemira. Otpustite vrijeme i jednostavno se usredotočite na podizanje svojih vibracija kroz svoje duhovne prakse kao što je korištenje kartica afirmacije, meditavije, molitve... Vjerujte da će vam sve što trebate doći kada dođe pravi trenutak.