Prema zakonima Svemira, slučajnosti ne postoje! Stručnjaci koji proučavaju energiju i simboliku smatraju da nam određeni znakovi mogu otkriti jesmo li na dobrom ili pogrešnom putu, jesmo li spremni za promjenu, kakve stvari nas očekuju, kao i naše unutarnje stanje. Vjeruje se da postoje određeni znakovi koji ukazuju da vam uskoro slijedi velika sreća, a evo koji signali se smatraju dobrima:

1. Spontani, značajni susreti

Svi ljudi koje sretnete, ponekad na najmisteriozniji način, nose poruke za vas. Moguće je da ćete u razgovoru s njima dobiti odgovor na pitanja koja vas muče. Čak i povremeni razgovor sa strancem na autobuskoj stanici, u trgovini, prolazu ili restoranu može biti nevjerojatno bogat informacijama i signalima za vaš život i budućnost. Obratite pažnju na slučajne riječi stranca i pokušajte dešifrirati značenje poruke koja vam je poslana.

2. Osjećaj radosti

Važan signal je osjećaj radosti i zadovoljstva zbog onoga što vam se događa. Ako nešto radite sa zadovoljstvom, to je znak sudbine da radite pravu stvar i idete u pravom smjeru. Ako se osjećate neugodno, niste na dobrom putu. Slušajte svoje emocije prije nego što se odlučite za nešto. Ako vaša želja izaziva neugodnosti i strahove i postoji prilika da je odbijete i počnete nešto drugo, onda to i učinite. Vjerujte unutarnjem osjećaju.

3. Riječi i brojevi

Neke tragove sudbine možemo pronaći u riječima ili brojevima koje slučajno primijetimo. Gledajte riječi i brojeve na reklamama, ulici, slušajte riječi na radiju, promatrajte signale oko sebe. Riječi koje za vas nose osobnu poruku mogu se pojaviti u novinama, časopisima, mogu se ispisati na posterima i na TV ekranu. Moguće je da će vam donijeti rješenje za trenutnu situaciji ili nagovijestiti kojim putem trebate krenuti i kakvu odluku donijeti. Na primjer, jedna djevojka željela je da joj se poveća plaća na poslu, ali se bojala tražiti povećanje jer je tek nedavno počela raditi u toj tvrtki. Jednog dana, na putu do ureda, prošla je pored niza trgovina. Ujutru su uvijek bile zatvorene, ali tog dana, iz nekog razloga, na svim zatvorenim vratima bili su natpisi "Otvoreno". Ova riječ ju je navela da pomisli da joj je put otvoren. Istog dana otišla je kod šefa i njen zahtjev za povećanje plaće je uvažen. Također, vjeruje se da nizovi brojeva poput 111, 333, 1212 i drugi, mogu predstavljati signal da sve ide po planu i da vas prati sreća.

Evo koje još znakove ne treba ignorirati:

- Ako vas neka osoba fizički podsjeća na čovjeka s kojim ste imali negativan odnos u prošlosti - onda je vrijeme da pronađete u sebi oproštaj i zaliječite emotivnu ranu tako što ćete otpustiti negativne osjećaje i loše uspomene.

- Kada mislite stalno na nekoga - to znači da je vrijeme da stupite u kontakt s njim. Obično ta osoba očekuje vaš poziv ili prijedlog.
Čak i ako ne znate zašto morate kontaktirati određenu osobu, učinite to bez oklijevanja.

- Svaka negativna promjena zdravlja, pa čak i manja prehlada upozorava vas da promijenite navike i ukazuje na neravnoteži u vašem životu. Poručuje: "Ne žurite, nemojte se previše naprezati. Stanite i posvetite se više sebi."

- Izgubljene čaše, ključevi ili dokumenti nisu uvijek znaci nepažnje, već mogu biti važni predznaci. Ako vidite da neki predmet za dom nije tamo gdje je obično, razmislite zašto se to dogodilo i što bi to moglo značiti. Najčešće je riječ o tome da ne primjećujete dobre prilike.