Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVA ŽIVOTNA ETAPA POPULARNE NOVINARKE NAIDE KUNDUROVIĆ ZEČEVIĆ: Ovo su praktični savjeti za smisleniji i zdraviji život

Autor Magda Dežđek

Sarajevska novinarka i TV voditeljica novu etapu svog života posvetila je traganju za mirnim srcem i aktivnom kreiranju života kakav želi živjeti. Sadržajem koji kreira želi potaknuti i druge da pronađu svoju istinu

 Naida Kundurović Zečević s obitelji Izvor: Privatni album

Možda vam je poznata s malih ekrana, no sarajevska novinarka i TV voditeljica Naida Kundurović Zečević mnogo je više od ekstrovertirane i pozitivne osobe kakvom je gledatelji vide. „Ja sam znatiželjna duša na proputovanju; filozof koji voli duboko prodrijeti u pitanje života i svijesti; jedna zaigrana djevojčica, a od prije godinu i pol dana i majka – još jedne zaigranije djevojčice Aje. A onda sam i supruga, kći, sestra, prijateljica, poslovna partnerica, novinarka, psihologinja u edukaciji, strastvena zaljubljenica u život i sve njegove kontraste – i tuge i sretne trenutke“, opisuje sebe 37-godišnjakinja čiji nas je blog Aya’s Touch, baziran na osobnom rastu i razvoju, zaintrigirao u bespućima internetskih sadržaja.

Dodir uvida

Prošle godine Naida je, kako kaže, dobila dvije bebe. Nije samo rodila kćerkicu Aju nego je stvorila i svoju poslovnu „bebu“. Internetska platforma Aya’s Touch proizašla je iz njezine potrebe da ponudi svoj odgovor na pandemiju koronavirusa. „Bila sam u sedmom mjesecu trudnoće kada je globalna kriza pokucala na svjetska vrata i vrlo lako se moglo dogoditi da ta svjetska histerija – strah i neizvjesnost – prijeđe na mene. Međutim, to se nije dogodilo jer sam, srećom, godinama prije radila na sebi, na jačanju svijesti i svog unutarnjeg, spiritualnog kompasa, pa sam ostala mirna kada su krenule izolacije, karantene, policijski sat – čak i pred porođaj. Pomislila sam da bih taj svoj godinama kultivirani mir mogla podijeliti s ostatkom svijeta. Jer, smatrala sam da treba, više nego ikad prije, pričati o drugoj strani medalje koju nudi ova pandemija, a to je globalno buđenje svijesti, evolucija duše i uzdizanje na viši nivo, naravno, uz mnogo truda i rada na sebi“, prisjeća se Naida začetka poslovne ideje koju je pokrenula sa suprugom Enisom Zečevićem.

„Suprug je kamerman, režiser, montažer i fotograf, a ja već dugi niz godina radim ispred kamere, pa smo odlučili udružiti svoje snage i znanje. Tako je nastao multimedijalni projekt Aya’s Touch (u prijevodu: dodir uvida) koji obuhvaća You Tube kanal, blog i društvene mreže (IG profil @aya.s.touch). Naša prva emisija Globalno buđenje svijesti bila je izuzetno dobro primljena; danas ima nekoliko desetaka tisuća pregleda na You Tubeu. Godinu i pol dana poslije, Aya’s Touch se razvio u mali biznis koji zapošljava i dvije mlade djevojke što vrijedno rade na kreiranju sadržaja – od pravilne prehrane, vježbi disanja i pozitivne psihologije do ljubavnih problema i anksioznosti.“
Naida nam otkriva da početkom kolovoza počinje i njezin online program 21-dnevni izazov manifestiranja, baziran na metodi manifestiranja koju sama prakticira već dugi niz godina jer vjeruje da sve više ljudi želi na svjestan način shvatiti kako postati aktivan kreator svog života.

Ono što želi da njezini čitatelji i gledatelji upamte jest da je moć u nama. „Ako otklonimo nakupine programa i obrazaca razmišljanja što su nam nametnuli obitelj, društvo i obrazovni sustav, a koji ne pripadaju nama i našoj duši, možemo osvijestiti kolika moć leži u nama samima i koliko je svaki pojedinac na ovom svijetu važan i sposoban doprinijeti svojim jedinstvenim darom“, naglašava Naida. Njezina je glavna misija na Aya’s Touch platformi potaknuti ljude da se upitaju kako mogu služiti drugima te ih ohrabriti na istraživanje vlastitih darova i talenata pomoću mnogobrojnih alata i praksi koje je i sama koristila na svom duhovnom putovanju koje je započelo prije gotovo deset godina.

Zov duše i duhovno buđenje
„Moj prvi mentor i čovjek koji me ‘probudio’ bio je Neale Donald Walsch svojom svjetski poznatom trilogijom Razgovori s Bogom. Ta svojevrsna duhovnom biblija, koju sam dobila na dar, toliko me je pogodila da sam se lagano počela rastavljati na sitne komadiće kako bih se zatim ponovno sastavila u nekom drugom obliku. To je bio vrlo bolan proces, ali prije svega nužan da bih mogla koračati ovim putom na kojem sam sada“, iskrena je Naida. Tijekom ovog procesa preobrazbe nastavila je „gutati“ uratke cijele plejade poznatih govornika i autora, kao što su dr. Wayne Dyer, Louisa Hay, dr. Joe Dispenza, Osho, Sadhguru, Esther Hicks... Danas, na pretposljednjoj godini svoje edukacije za gestalt terapeuta, njezino je štivo promijenilo kurs. Fokusirana je na svjetski priznate liječnike i psihologe, kao što je dr. Gabor Maté koji izučava pitanja traume i dr. Nicole LePera, holistička psihologinja što hrabro progovara o svakodnevnim problemima s kojima se suočavaju milijuni ljudi.

Susret s Nealom Donaldom Walschem (Aya`s touch)
Izvor: Youtube

Najnovije