Nova godina nam se približava, a s njom stižu i novogodišnje odluke. Vrijeme je da očistite svoje srce od svih negativnosti, uklonite unutarnje blokade i započnete proces transformacije. Postoje prepreke koje često sami sebi namećemo i koje nas sputavaju u napretku i ostvarenju željenog, a one mogu biti na mentalnoj, fizičkoj i emocionalnoj razini. Evo kojih 5 stvari trebate izbaciti iz svog života prije 2022. godine kako bi sve krenulo na bolje u novoj godini: 

1. Uspoređivanje

Ne mjerite svoj život s uspjehom drugih ljudi. Analizirajte što ste učinili i što ste postigli u, recimo, proteklih 12 mjeseci do danas. Na današnji dan prošle godine, što niste znali, koje stvari ste do sada promijenili - neka vas vaš napredak iznenadi. Jedina osoba s kojom se trebate uspoređivati ste vi sami.

2. Izgovori

Sigurno postoje stvari koje ste željeli učiniti, a niste, jer ste bili uplašeni, lijeni, našli ste neki izgovor. Kasnije ste možda zbog toga zažalili. Zapitajte se koliko vjerujete u sebe. Ako dozvolite sebi da težite nečemu, onda ćete uspjeti. Samo prestani pronalaziti sve vrste izgovora. Jedan od najvećih izgovora je strah od neuspjeha. "Ja ne vjerujem u neuspjeh. Ako uživate u putovanju, neuspjeh ne postoji." - rekla je Oprah Winfrey.

3. Osjećaj krivnje

Ovo je dokaz da živite u prošlosti. Osjećaj krivnje je nezdrav, nekonstruktivan i potpuno nepotreban. Vjerojatno toj emociji dajete previše mentalnog prostora, što je destruktivno. Oslobodite se ovog toksičnog osjećaja. 

4. Prikriveni bijes

Možda ste već duže vrijeme ljuti na neke ljude. Pasivno-agresivni šef koji vas stalno kritizira? Neiskren, sebičan i veoma toksičan član obitelji? Ako vam je teško oprostiti, pokušajte bar izbaciti iz glave nezadovoljstvo i bijes koji osjećate prema ovim ljudima. Prihvatite da ljude ne možete promijeniti. Kada u vama više ne bude otrova, prodisat ćete punim plućima.

5. Nagomilane stvari iz doma

Zavirite u ormare, ladice i police u vašem domu. Iznenadit ćete se koliko ste smeća nagomilali. Bacite i izvadite sve što ne koristite i, po svemu sudeći, nikada više nećete koristiti. Zbog čistoće i reda u vašem domu, osjećat ćete se slobodnijima. Očistite dom od svega nepotrebnog, a to će vas motivirati i da očistite svoj život!