Jeste li se ikada zapitali pripadate li uistinu suvremenom dobu? Poistovjećujete li se kad s određenim epohama? Pribjegavate li nostalgiji kao formi eskapizma? Možda ste vezani uz određeno povijesno razdoblje, a da toga još i niste svjesni. Pogledajte slike, a zatim izaberite onu koja vas najviše privlači. Vaš odabir otkrit će vam, koji je povijesni period vaš saveznik u inspiraciji, emocionalnosti i životnoj nadogradnji.

Pred nama je vikend pa biste si mogli dopustiti malo istraživanja u tom smjeru. Pročitajte neku knjigu iz tog perioda ili se podsjetite umjetničkih radova koji mu pripadaju.

SLIKA 1 – Antika

Pripadate periodu koji je dao temelje europskoj kulturi. Vaši potencijali leže u kreativnim sferama, a vješto vladate i umijećem retorike. Iz vas izvire avanturistički duh koji svakim pokretom teži upijati znanje i otkrivati nove vrijednosti. Dobronamjerni ste u svojim interakcijama s drugima, ali znate reagirati s distancom i ostavljate dojam mudre osobe.

SLIKA 2 – Renesansa

Imate istančan ukus i iz vas izvire vještina nošenja stila koji vas ispunjava. Umjetnost vas nadahnjuje pa joj slobodno posvetite više vremena. Odlascima u kazalište proširit ćete svoje vidike i razviti talente. Mogli biste se baviti izrađivanjem keramike ili oslikavanjem stakla. Osoba ste koja svojim djelovanjem inspirira druge, vrijedna pažnje.

SLIKA 3 - Prosvjetiteljstvo

Vaša snaga leži u vašem intelektu i mudrom načinu promišljanja. Motiv slobode i borba za ljudska prava vječne su sastavnice vašega života, a poznato je kako oduvijek težite osobnom rastu i razvoju. Vi ste pionir u izražavanju vlastitih stavova bez imalo susprezanja i drugi vam se oduvijek dive na snazi i hrabrosti koju iznova iskazujete na sasvim različite načine.