U svojoj biti, seks je oblik kreativnosti i samoizražavanja, kozmički ples. Da bi došlo do svetog seksualnog sjedinjenja dviju duša, svaki se partner treba posvetiti obavljanju vlastitog unutarnjeg posla i pronalaženju svoje strasti i svrhe u životu. Svjesna intimnost zahtijeva duboku razinu svjesnosti i duhovnog rasta od obje osobe. Što dublje ulazite u sebe i što više naučite prihvatiti sebe u potpunosti, dublji je vaš osjećaj užitka i strasti, ne samo u vašim romantičnim vezama već u svim područjima vašeg života.

Rad s kristalima može pomoći ubrzati vaš duhovni rast. Neki kristali zapravo mogu pomoći u jačanju libida i vraćanju strasti između vas i vašeg partnera i za život općenito, piše foreverconscious.com. Kristali u nastavku pomažu u rasplamsavanju seksualne strasti. Prilikom odabira kristala, idite na onaj koji vas najviše privlači i samo vjerujte njegovoj mudrosti i moći iscjeljivanja.

1. Granat

Granat je uistinu kristal romantike i strasti. Ima nevjerojatno energizirajuće i revitalizirajuće vibracije, a rad s ovim kristalom ne samo da pojačava vašu seksualnu strast, već i strast prema životu općenito. Od davnina se koristio kao amajlija za sreću i uspjeh, simbolizira ljubav te poboljšava odnose unutar romantične veze, nosi snažnu pokretačku energiju i pomaže nam zadržati fokus kako bismo lako i brzo došli do cilja te postigli uspjeh.

Ako osjećate da je odnos između vas i partnera izgubio iskru, rad s kristalom granata može vam pomoći da je ponovno zapalite. Duboke crvene nijanse ovog kristala pomažu vratiti seksualnu strast i unose val uzbudljive energije u intimni odnos.

Kristal granata nas podsjeća da je zadovoljstvo naše pravo i da si trebamo dopustiti da osjećamo zadovoljstvo i radost, a otpustimo krivnju i sram.

Granat
Shutterstock Granat

2. Crveni jaspis

Ovaj kristal najviše djeluje na našu korijensku čakru, podiže razinu energije, kao da nas budi iz zimskog sna i pomaže nam da se pokrenemo i realiziramo svoje ciljeve. Od davnina je poznat kao simbol žena i plodnosti te su ga trudnice nosile tijekom trudnoće da zaštite sebe i dijete od negativnosti. 

Ovaj kristal jako budi seksualnu energiju, strast i smatra se da potiče regeneraciju reproduktivnih organa te potiče bolju cirkulaciju u tijelu. Crveni jaspis pomaže u fizičkoj izdržljivosti i pomaže produljiti seksualno zadovoljstvo. Također, potiče seksualnu kompatibilnost među partnerima. 

Crveni jaspis
Shutterstock Crveni jaspis

3. Crveni aventurin

Crveni aventurin je još jedan sjajan kristal za jačanje strasti između vas i vašeg partnera. Ako se osjećate pomalo iscrpljeno, ovaj kristal vam može dati prijeko potreban poticaj životne energije, što će imati pozitivan učinak na vaš libido. Ako se, pak, bojite pokazati svoju ranjivost svom partneru, crveni aventurin može vas uvjeriti da se ne trebate bojati.

Strah, briga, sram i krivnja mogu uzrokovati blokade u protoku seksualne energije kroz vaše tijelo. Zato je toliko važno međusobno povjerenje i iskrena, otvorena komunikacija u intimnim odnosima. Svoje tijelo i um možete istinski opustiti samo kada vjerujete svom partneru. Namjere oba seksualna partnera moraju biti jasne i pune poštovanja. 

Kako biste povećali razinu energije, kao i libido, nosite kristal crvenog aventurina kao nakit, nosite ga u džepu ili torbici.

Crveni aventurin
Shutterstock Crveni aventurin

Jednostavan ritual za buđenje seksualne energije:

Kako biste potaknuli seksualnu energiju i strast s vašim partnerom, pričekajte da mjesec bude pun. Stavite gore spomenute kristale van (ili na prozorsku dasku), kako bi do njih dopirale mjesečeve zrake. Na taj način će se kristali napuniti moćnim energijama punog mjeseca. Sljedećeg jutra programirajte kristale tražeći od njih da ponovno zapale seksualnu strast duboko u vama ili u vašoj romantičnoj vezi. Nakon toga izgovorite sljedeću mantru: Seksualna energija u meni slobodno teče, moje tijelo je u punom cvatu i sjaji! 

Vjerujte da će kristali učiniti svoju magiju na vama!