1. Dominantna muška energija

Naučile smo pronaći snagu i prihvaćanje kroz naša postignuća. Dokazujemo svoju vrijednost onim što možemo učiniti u jednom danu. Osjećamo da što više radimo, to smo vrjednije. To od nas traži puno organizacije i racionalnog razmišljanja, a prije svega veliku napetost u tijelu. Sve nas to pak udaljava od naše ženske energije i suštine, koja je nježna, suosjećajna i puna ljubavi. Postale smo preopterećene. Pritom imamo uspješne karijere, zarađujemo, domaćice smo, majke, partnerice, prijateljice, sportašice, njegovateljice... Naravno, možemo puno, ali kad se svega nakupi previše, na kraju platimo cijenu izgaranjem i izgubljenim kontaktom sa samim sobom.

2. Zanemarena ženstvenost

Puno se žena potpuno odvojilo od svojih tijela. Svoju senzualnost i žensku snagu pokrivamo krutošću, strogošću i stegnutošću. Više ne znamo kako izraziti izvorne ženske emocije, jer mislimo da bi tako izgledale slabe i ranjive. Iako čeznemo za dubinom, naši odnosi ostaju površni. Racionaliziramo odluke umjesto da slijedimo svoj unutarnji kompas kojemu više nemamo pristup jer smo previše otuđene od sebe.

3. Hormonalna neravnoteža

Na fizičkoj razini, naša su tijela iscrpljena i premorena, a mi pokušavamo prikriti svoju bol otrovnim proizvodima - alkohol, cigarete, junk food i drugo. Udaljavamo se od prirode i time negativno utječemo na hormonalni ritam. Postajemo ovisne o raznim stvarima (često društvenim mrežama) i opsjednute svojim vizualnim savršenstvom. Današnji standardi ljepote u nama gaje neprijateljstvo prema našem tijelu. Same sebe zbog toga osuđujemo i zlorabimo kako bismo ispunile očekivanja modernog društva.

4. Prejaki pritisak

Uz sav pritisak pod kojim se nalazimo, naše želje i potrebe zadnje su na listi prioriteta. Tako imamo još manje energije tijekom dana, jer jednostavno ne slušamo sebe. Čak i kad smo umorne, ne dopuštamo si odmor, jer ne želimo glumiti “lijenost”. Zbog toga postajemo sve iscrpljenije, što se odražava na naše raspoloženje, dobrobit, tjelesno i psihičko zdravlje te međuljudske odnose.

Izvor: sensa.si