Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠTO PRVO VIDITE NA SLICI? Ono što ste odabrali puno govori o vašoj trenutnoj situaciji

Autor Tena Ožegić

Jedna od naših omiljenih vrsta testova osobnosti su optičke iluzije. Što vidite na slici - krokodila ili čamac?

 što prvo vidite na slici Izvor: powerfulmind.co

Testovi osobnosti

Testovi osobnosti mogu biti vrlo zanimljivi. Postoji mnogo različitih i premda su mnogi sažeti i temeljiti, poput Myers-Briggsovog testa osobnosti, ovaj test nije samo informativan, već i zabavan! Naš mozak obrađuje milijune bitova informacija u sekundi od onoga što vaše oči vide kako bi protumačio ono što vidite. I ne obrađuju se sve te informacije ispravno.

Ponekad, kada postoji mnogo podataka za obradu našem mozgu, brzo ćemo donijeti odluku o prioritetu onoga što smatramo najvažnijim i pokazati nam samo te stvari. Dobra optička varka iskorištava ovaj proces mozga i preokreće stvari kako bi otkrila u djeliću sekunde odluku koju vaš mozak donosi, kada prvi put gledate sliku. Svaki detalj slike stvoren je za otkrivanje različitog dijela vaše osobnosti. To će vam pomoći rasvijetliti različite aspekte vaše psihe i pružiti vam bolje razumijevanje sebePogledajte gornju sliku. Što ste prvo vidjeli? Krokodila ili čamac?

Ako ste vidjeli krokodila

To znači da ste najvjerojatnije netko tko nastoji gledati širu sliku stvari. Male stvari možete uzeti zdravo za gotovo, poput šetnje prirodom. Ne pridajete im važnost, kad postoje veće stvari na koje se možete usredotočiti. Vjerojatno ste vrlo praktična osoba i ne riskirate puno. Oprezni ste i ne ostavljate mjesta za nova iskustva ili stvari. 

Ako ste vidjeli čamac 

Znači da imate dobro oko za male detalje i da puno toga ne propuštate primijetiti. Često vas opisuju kao jedinstvenu, neobičnu i kreativnu osobu. Ali nemojte se previše koncentrirati na male detalje kako ne biste zanemarili širu sliku. To je posebno važno ako ste umjetnik ili student. Mogli biste se usredotočiti na jedan mali dio projekta i zaboraviti izvršiti zadatak u cjelini.

Izvor: powerfulmind

Izdvojeno za vas...

Najnovije