Ne postoji univerzalan savjet kako živjeti sretan i ispunjen život, ali moramo priznati da postoje ljudi koji su otkrili svoje formule sreće. U životu se stvari stalno mijenjaju, smjenjuju se povoljne i manje povoljne situacije, oluje i sunce, a mi im se prilagođavamo i rastemo kroz svako to iskustvo.

Kada ste preopterećeni i kada se pojave teški trenuci, i kada mislite da ništa ne ide kako treba i da je sve protiv vas, isprobajte jednostavnu tehniku. Uzmite list papira i napišite sljedeće 4 riječi:

1. PRIHVAĆANJE
2. OPRAŠTANJE
3. STRPLJENJE
4. ZAHVALNOST

Ove moćne riječi imaju veliku snagu i mogu vas podsjetiti na važne stvari u životu koje često zaboravljamo.

1. Prihvaćanje - podrazumijeva se da sve što nam se događa u životu treba prihvatiti. Postoje situacije koje se ne mogu se kontrolirati i njih jednostavno treba prihvatiti, iz njih učiti i rasti.

2. Oprost - Umjesto da razmišljate o prebacivanju krivice ili mislite samo na svoje i tuđe greške, pronađite način da oprostite, kako sebi, tako i drugima. Opraštanje znači otpuštanje kako biste mogli nastavit dalje.  

3. Strpljenje - Ovo je jedan od najvažnijih aspekata uspjeha. Strpljenje je sposobnost ne samo da budete fleksibilni i po potrebi prilagodite svoj životni tijek, već i da sve to prihvatite mirno i bez nerviranja.

4. Zahvalnost - Pokušajte biti zahvalni na stvarima koje imate, umjesto fokusiranja na ono što vam nedostaje. Kroz zahvalnost otvaraju se nove opcije, osjećate se bolje i privlačite pozitivne stvari u život.

Sjetite se ovih riječi kada se nađete u negativnoj i neugodnoj životnoj situaciji, one vam mogu dati snagu da promijenite život onako kako želite.