U našem životu se sve događa s razlogom, sve je povezano - prošlost, sadašnjost, budućnost... Ne postoje slučajnosti, svaka okolnost i svaki susret događaju se kako bi nam donijeli nešto novo u život. Isto tako, svaka naša misao ili akcija šalje određenu energiju ka Univerzumu. Kada se fokusirate na ono što želite, mislite o tome pozitivno, živite u skladu sa svojom željom, onda stvarate sinkronicitet.

Čuveni psiholog Carl Jung razvio je čitavu teoriju o ovom pitanju. On je skovao termin „sinkronicitet“, uz pomoć kojeg je objasnio suštinu takozvanih značajnih slučajnosti. Jeste li neočekivano sreli starog prijatelja kojeg niste vidjeli godinama? Da, ovaj sastanak zaista može napraviti veliku razliku u vašem životu. On može biti neka vrsta "nagovještaja" Univerzuma. Riječ je o onom čudnom osjećaju kada znate da ste na pravom mjestu u pravo vrijeme. 

Postoji 7 znakova da vam se stvari ne događaju slučajno, već vam Univerzum nešto želi poručiti: 

1. Zove vas osoba o kojoj ste upravo razmišljali, ili dobijete poruku ili slučajno sretnete na ulici onoga o kome ste nedavno razmišljali. Možda niste vidjeli osobu mnogo godina, ali sada ste odjednom dobili poruku od njega. To može biti savjet, lijepa vijest, upozorenje...

2. Slučajno naiđete na rješenje dugogodišnjeg problema. To može biti nešto jednostavno i neupadljivo. Ipak, vaš unutrašnji glas doslovno vrišti: „To je to! Ovo je ono što vam treba!"

3. Gledate film ili TV seriju, i čini vam se da se vaš vlastiti život odvija na ekranu. Vi zaista razumijete junake priče, jer ste i sami prošli kroz slične stvari. Ali osim što se možete poistovjetiti, primjećujete i kako da vi dođete do prekretnice ili rješenja. 

4. Razgovor dva stranca u prijevozu ili kada vam se netko obrati tijekom putovanja može vam otkriti vam neke nove stvari. Slušajte pažljivo što vam govore slučajni prolaznici, jer u njihovim riječima može biti važnih nagovještaja

5. Ponekad nam Univerzum pošalje osobu koja nam je potrebna, točno kada nam je potrebna. Iznenada sretnete osobu sa znanjem i informacijama koje će vam pomoći da se nosite s postojećim poteškoćama i problemima.

6. Iznenada (ali, nesumnjivo, u pravom trenutku) dobivate poruku koja poručuje da je sve u redu. Jeste li loše raspoloženi? Sasvim neočekivano, može vam pisati prijatelj ili rođak i razveseliti vas. Sasvim slučajno i iznenada može vam se javiti netko i pomoći vam da prebrodite trenutnu situaciju. 

7. Kada iznenada vidite kombinaciju brojeva 11:11. Ovo je simbolična potvrda da ste na dobrom putu - ukazuje da ste na istoj valnoj duljini s onim što je Univerzum pripremio za vas.