Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SOPHIA LOREN - MUDRI CITATI FILMSKE DIVE KOJI ODJEKUJU I DANAS: 'Ljepota se ne odnosi na izgled, odjeću i šminku'

Filmska diva Sophia Loren vječna je inspiracija od koje možemo puno toga naučiti. Životno iskustvo koje je stekla prava je riznica mudrosti. Donosimo nekoliko njenih citata o ljepoti i životu.

 Sophia Loren citati o ljepoti i životu Izvor: Shutterstock

Od djevojke iz siromašne napuljske obitelji do žene čiji talent i ljepota dugo nisu bili priznati i prepoznati, Sophia Loren postala je filmska diva, modni uzor, muza, ponosna vlasnica Oscara i vječna inspiracija. Nikada se nije trudila imati savršene proporcije, već je stalno isticala da bi radije pila vino i jela tjesteninu nego nosila veličinu S.

Od 60-ih godina kada je bila na vrhuncu karijere, standardi ljepote itekako su se promijenili, ali ne i Sophijin stav. Iako su joj mnogi zamjerali veliki nos i usta, ona je bila zadovoljna svojim izgledom, što je dobra poruka za mnoge žene, posebno mlade koje su nesigurne i osjećaju potrebu za mijenjanjem kako bi se više dopale drugima.

"Ljepota je ono kako se osjećate iznutra i odražava se u vašim očima. To nije nešto fizičko. Svaka žena može izgledati najbolje ako se osjeća dobro u svojoj koži. To nije pitanje izgleda, odjeće ili šminke, već načina na koji ona blista", izjavila je svojevremeno Loren.

Govorila je kako moramo biti zadovoljni onim što jesmo i velikodušno prihvatiti što nam život nudi. I što je najvažnije, biti zahvalni i sretni zbog toga.

Poznate su i njene izjave da je nedovoljno da je žena samo lijepa.

"Ljepota nikad ne škodi, ali morate imati više od toga. Morate blistati, biti zabavni, natjerati svoj mozak da radi ako ga imate. Ako možete naučiti koristiti um kao što koristite i puder, zaista ćete biti ljepši", izjavila je legendarna glumica.

Sophia je cijelog života bila posvećena obitelji i suprugu. Od kada je postala majka, karijeru je stavila u drugi plan, a kada joj je suprug preminuo, izjavila je da se više nikada neće udavati jer ne bi mogla voljeti još jednog čovjeka. Pitali su je kaje li se zbog nekih svojih poteza, izbora, uloga ili postupaka.

"Ne kajem se. Žaljenje samo stvara bore", odgovorila je filmska diva, a njezin mudri savjet bismo svi mogli primijeniti - manje misliti o prošlosti i žaliti za prošloću. Okrenimo se budućnosti!

Izdvojeno za vas...

Najnovije