Andie MacDowell proslavila se 90-ih godina prošlog stoljeća ulogama u filmovima poput "Četiri vjenčanja i sprovod" i "Beskrajni dan", a nedavno je oduševila izvedbom u seriji "Maid", u kojoj glumi uz bok svojoj pravoj kćeri Margaret Qualley. Glumica u 65. godini oduševljava svojom ljepotom, posebno sijedom kosom koju ponosno nosi. U Hollywoodu u kojem mladost diktira trendove, njezino pojavljivanje s prirodnom kosom na Filmskom festivalu u Cannesu činilo se kao hrabar korak prema prihvaćanju starenja.

Nedavno se u intervjuu za Marie Claire dotaknula važnih tema poput starenja, socijalne anksioznosti i filozofije života. U nastavku donosimo 5 inspirativnih izjava Andie MacDowell.

"Rad povlači rad - to je oduvijek bio obrazac. Ali postoji još nešto - mislim da je korisno što sam zakoračila u svoje godine. Postoji veliki otpor prema tome. Ne znate kako će se takvo što tretirati u Hollywoodu. Toliko smo navikli da nas, kao žene, definira to da ne bismo trebale stariti. Usađen nam je strah od starenja."

"Neugodno mi je pokušavati se pretvarati da sam mlađa. To me izluđuje. Udobnost u vlastitoj koži čini vas i samouvjerenijima."

"Htjela sam imati sijedu kosu, pa mi je COVID učinio uslugu. Nisam protiv bojanja; radite ono što vas čini sretnima. Samo mislim da je ovo također lijepa opcija. Trenutno je vrlo prisutan trend sijede kose, odnosno dopuštanje ženama da stare i budu sretne te ih ne tjerati da budu nešto što nisu."

Na Instagramu je otvoreno priznala da se bori sa socijalnom anskioznošću, što joj je posebno teško palo tijekom pandemije koronavirusa.

"Jako sam osjetljiva pa sve ovisi o mom raspoloženju. Sama sam neku večer otišla na zabavu i jako sam dobro prošla. Ali teško je kada dođete sami! Razgovarate s nekim, a ne znate pričate li predugo, vaš vlastiti glas u glavi vam kvoca. Ali istina je da svi rade istu prokletu stvar."

Njezina kći Margaret posljednjih godina je traženo glumačko lice, dok je druga kći Rainey glazbenica. Iako bi mnogim roditeljima takvo što predstavljalo problem i veliki izvor briga, Andie kaže da je učinila sve što je mogla kako bi ih zaštitila.

"Naučila sam ih kako se brinuti o sebi. Pokušala sam ih naučiti da postoje određene granice koje mogu postaviti. Morate se brinuti o sebi. Sve se bazira na onome što jedete i pazite li kako spavate."