Gumica Kate Winslet (46) jedna je od rijetkih poznatih ličnosti koje biraju prirodne tretmane ljepote, a njene navike za vitku liniju i lijepu kožu su izuzetno jednostavne i može ih primijeniti svaka žena. "Prije nego posegnem za ogledalom ili bočicom nekog proizvoda, pomislim na zdravlje", rekla je Kate u intervjuu za britanski Vogue.

Dodala je kako se s godinama mijenjaju prioriteti, žena ih postaje svjesnija i zrelija: "Gledam se u ogledalo sve manje i manje kako starim. U dvadesetim godinama vjerojatno sam više razmišljala o svom izgledu nego sada, iz jednostavnog razloga što kako starim imam važnije stvari koje me brinu od toga kako izgledam. Moj pristup ljepoti danas dolazi iz želje da se osjećam sretno i zdravo. Osim toga, znam da se najljepše osjećam kada znam da sam dobra mama, kada dajem sve od sebe u svom poslu i kada pružam ljubav članovima obitelji. Ako se najprije brinem o sebi, još bolje mogu brinuti o svima ostalima. I to je nešto što sam naučila s godinama."

Kako je navela, Kate Winslet skoro nikad ne suši kosu fenom, a od kozmetike za njegu kože koristi serum s vitaminom E. "Uz to, moj glavni savjet za ljepotu bi bila voda. Voda, voda, voda. Održavajte tijelo hidriranim i koža će to cijeniti" - objasnila je. 

Za njegu kože tijela glumica je objasnila da uglavnom koristi prirodna ulja, kako bi izbjegla previše kemijskih proizvoda na koži. "San i unutarnji mir igraju veliku ulogu u svježem izgledu. Ako sam preumorna ili pod stresom, nikakva šminka i kosa ne mogu prikriti utjecaj toga na lice."  Od šminke Kate Winslet najčešće stavlja tek tanak sloj pudera i malo maskare. Kako je navela, ima izuzetno jednostavnu i brzu rutinu šminkanja.

Glumica je istaknula da uživa u vježbanju, "ali ne fanatično". Njene omiljene aktivnosti su power joga, barre kardio (trening koji kombinira pokrete iz baleta, vježbe snage iz pilatesa i istezanje tijela) i šetnja psa.

Njena prehrana, pak uključuje puno zelenila. ''Naš hladnjak je uvijek pun špinata, kelja, krastavaca. Ja sam vegetarijanka, a moj muž je vegan, tako da je u našem domu fokus na biljnoj prehrani.'' - tvrdi Kate Winslet.