Dok su neki održavali kondiciju i tijekom hladnijih mjeseci, drugi se tek počinju buditi sada, zajedno s prirodom. Za one koji se trude u sebi probuditi volju i početi vježbati, evo razloga koji će vas motivirati: 

1. Bit ćete jači od svojih neprijatelja

Da, istina je. Vježbanje će poboljšati vaše zdravlje. To znači da ćete imati snažno srce i pluća, vitke mišiće i jake kosti. To također znači da ćete živjeti duže od svih onih koji vam žele loše, a ne miču se s kauča.

2. Možda ćete upoznati svoju srodnu dušu

Ljubav je u zraku. Ili je to znoj? Znoj je seksi. Zapravo, znoj se za neke ljude smatra feromonom (tvari kojima privlačimo (ili odbijamo) potencijalne partnere).To znači da tijekom vježbanja možete ispuštati neke jake zavodničke signale, a da toga niste ni svjesni. Sa svim tim zgodnim, znojnim tijelima uokolo, velike su šanse da ćete upoznati svoju sljedeću veliku ljubav nakon intenzivnog znojenja.

3. Vježbanje je dobar izgovor za kupnju odjeće

Odjeća za teretanu je slatka. Dolazi u bezbroj dizajna, boja i stilova. Ovih dana čini se da svaka slavna osoba ima svoju liniju odjeće za vježbanje. Odlazak u teretanu, na jogu ili trčanje savršen je izgovor da proširite svoju garderobu.

4. Možete kupiti onaj sokovnik koji ste oduvijek željeli

Vaš ormar nije jedino što možete proširiti nakon što odlučite početi vježbati. Vaši kuhinjski uređaji također trebaju nadogradnju. Sada je savršeno vrijeme da kupite višebrzinski blender ili sokovnik koji ste vidjeli na reklami. Treba vam nešto za hranjive shakeove i smoothije, zar ne?

Kako se motivirati na vježbanje
Shutterstock 

5. Možete objaviti seksi selfie u ogledalu u teretani

'Iskaču' li vam na društvenim mrežama fotografije zgodnih djevojaka golog trbuha s rukama na boku, slušalicama na ušima, u uskim tajicama kako poziraju ispred ogledala u teretani? Očigledno uvlače trbuh kako bi bolje izgledale, ali da - to biste mogli biti i vi!

6. Osjećajte se manje krivim zbog naručivanja prženih krumpirića (i deserta)

Neki ljudi vježbaju kako bi smršavili. Drugi vježbaju kako bi se osjećali bolje, ugodnije u svome tijelu. Neki samo žele ostati zdravi. Čak i ako vaša motivacija za vježbanje dolazi iz želje da ponekad uživate u čipsu i kolačićima, to je u redu! Sve o ravnoteži i umjerenosti. Nema ništa gore od osjećaja krivnje zbog odabira hrane. Zato nemojte. Nekoliko sati u tjednu posvetite tjelovježbi i to će vam pomoći da se osjećate manje krivima zbog zadovoljavanja žudnje za hranom.

Kako se motivirati na vježbanje
Shutterstock 

7. Jeftinije je od psihoterapije

Dokazano je da vježbanje poboljšava vaše cjelokupno raspoloženje. To je zato što kada vježbate, vaš mozak oslobađa endorfin. To izaziva osjećaj opuštenosti, sreće i pozitivnosti. Možda ćete također otkriti da je vaš um više usredotočen, a razina stresa znatno niža nakon dobrog treninga.

8. Jer nije riječ samo o tijelu koja mora biti 'spremno za ljeto'

Znate li one koji uvijek krenu vježbati na proljeće kako bi imali savršeno tijelo za ljeto, a potom odustanu? A što je s vjenčanjima, raznim okupljanjima i poslovnim večerama? Ne želite li izgledati dobro i za te važne događaje? Vježbanje i dolazak u formu ne bi trebali biti samo cilj samo zbog tijela koje ćemo pokazivati drugima na plaži. Uvijek je pravo vrijeme da se osjećate seksi, samopouzdano i snažno!