Ako imate oštećene, suhe i ispucane vrhove kose, najbolje rješenje jest šišanje. Međutim, ako ne želite značajno skratiti kosu, onda ošišajte manji dio vrhova, a na preostalom dijelu isprobajte ovaj moćan stari trik od samo tri sastojka.

Donosimo vam recept za najjednostavniju masku za kosu, ali izuzetno djelotvornu te punu proteina i biotina. Banana u sastavu sadrži brojne vitamine i minerale (B6, vitamin C, kalij, magnezij, kalcij) koji naročito pomažu suhoj kosi, a u kozmetici se koristi i poboljšanje njenog rasta.

Preostala dva sastojka ove maske su jaje i med. Jaja su veliki izvor vitamina B i proteina, koji su od velikog značaja za održavanje zdravlja vaše kose, dok med ima antibakterijska svojstva i pročišćuje kosu i kožu, kao što je i prirodni ovlaživač koji savršeno hidratizira suhe vrhove.

Ova prirodna maska se već dugo godina koristi u službi ljepote kose, a iskustva pokazuju da kosa djeluje zdravije, svilenkastije te njezini vrhovi više nisu suhi.

Priprema je vrlo jednostavna: umutite bananu, žličicu meda i jedno jaje – i masku ostavite da stoji na kosi oko 30 minuta.

Cijeli postupak pripreme maske protiv suhih krajeva možete pogledati i u videu ispod!

@4ngel_herrera I love DIY hair masks✨ #diy#hair#hairmask#beauty#selfcare#selfcareroutine♬ Taste It - Ikson