Znate li kako se pravilno izvodi dead bug (mrtva buba)? Ova vježba temelj je za snažan core, odlična je za posturu, savršena za snagu i kontrolu izvođenja ostalih vježbi. Riječ je o primarnoj vježbi za posturalnu stabilizaciju - za pravilno izvođenje drugih vježbi, za kretanje, čučnjeve, ustajanje... Obavezno je uklopite u svoju rutinu vježbanja

'Pozicionirajte ruke i noge u zrak. Prste na stopalima usmjerite prema sebi. Lopatice i leđa raširite na podu. I radite suprotnu ruku, suprotnu nogu. Trup se ne smije odvajati od podloge. To nam je pokazatelj koliko ćemo spuštati nogu. Na početku stavite ruke ispod leđa za kontrolu, da provjerite izvodite li dobro vježbu. Vježbu izvodimo 16 ponavljanja, 8x svaka strana. Radimo je naizmjence, sporo i kontrolirano', objašnjava osobna trenerica Margareta Marković, a vježbu pogledajte u videu. 

Margareta Marković je velika zaljubljenica u vježbanje i ljudski pokret. Iza sebe ima desetljeće bavljenja modernim baletom te isto toliko kao instruktorica aerobike i osobna trenerica fitnesa. Diplomirala i magistrirala na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Certificirani je instruktor Lagree Fitness Method TM. U svakodnevnom radu uspješno integrira savjetovanje o prehrani i tjelesno vježbanje u svrhu optimiranja zdravlja, forme, izvedbe i uspješnosti korisnika.